Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się podkrecić proca z poziomu windowsa(nie wiem jak bo sie nie zaglebialem,ale wiem ze sie da),lecz wtedy nie mamy zadnej kontroli nad kompem i sie moze za bardzo podkrecic i bedzoie zle:P lepije z BIOS i bedziesz miał luzi.JESLI MAMY DOBRE CHLODZENIE (PROCEK SIE NIE GRZEJE) PODKRECENIE PROCKA NIE ZNISZYCZY GO!!!

Tak żeby przypomnić noobsom:D

Opublikowano

Da się podkrecić proca z poziomu windowsa(nie wiem jak bo sie nie zaglebialem,ale wiem ze sie da),lecz wtedy nie mamy zadnej kontroli nad kompem i sie moze za bardzo podkrecic i bedzoie zle:P lepije z BIOS i bedziesz miał luzi.JESLI MAMY DOBRE CHLODZENIE (PROCEK SIE NIE GRZEJE) PODKRECENIE PROCKA NIE ZNISZYCZY GO!!!

Tak żeby przypomnić noobsom:D

Co do twojego napisu z możliwie największym rozmiarem to nie potrzeba dobrego chłodzenia, bo jak procesor zacznie się przegrzewać to płyta główna wyłączy komputer.

Czyli można bez obaw kręcić ile wlezie, jak nie to bateryjka z płyty głównej i powtóreczka. ;)

1293724352-U124874.png
Opublikowano

Autorze tematu : może i jestem zielony w tych sprawach ale jeżeli oczekujesz pomocy to postaraj się współpracować z osobami które chcą Ci pomóc :) Naszym skromnym zdaniem "podkręcanie" procesora polega na zmianie ustawień napięcia w Biosie (kolokwialnie mówiąc oczywiście). Jeżeli chcesz zwiększyć wydajność swojego procesora w inny sposób to możesz spróbować programów optymalizujących, lub specjalnych systemów operacyjnych. Pozdrawiam

f.png