Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chcesz się bawić w jakiekolwiek granie na Linku to Mandriva...

jeżeli potrzebujesz czegoś stabilnego do pracy z tekstem, w Internecie itp. no to Ubunciak :)

to tak w skrócie, ode mnie bez żadnych zawiłych opisów.

Opublikowano

polecam jak najbardziej Ubuntu - jest to dystrybucja która jest w miarę prosta w obsłudze

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

potrzebuje czegoś co mi pomoże poznac ten system. Nie jestem jakimś napalonym maniakiem gier, czasami pogram w coś, ale rzadko. Dosc czesto pisze cos w c++, AutoIT, pracuje przy stronkach itp

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli jestes zielony to polecam ubuntu przyjemne srodowisko graficzne GNOME mozna doinstalowac KDE i jakies inne ale nie sa zbyt ''dobre'' ale pamietaj z linuxem mozna zrobic praktycznie wszystko i korzystaj ostroznie z terminala :) bo sie skonczy to tak jak na poczatku mojej przygody z linuxem. tutaj jest link na ktorym wypelnisz quiz i pomoze Ci doprac dystrybucje :)

To jest ukryta treść, proszę

Nie bądz cham daj +

Moj Tut Sposob na zarabianie.

bogdanek.png

Prosze o Sciagniecie tych %%

Opublikowano

Jesli jestes zielony to polecam ubuntu przyjemne srodowisko graficzne GNOME mozna doinstalowac KDE i jakies inne ale nie sa zbyt ''dobre'' ale pamietaj z linuxem mozna zrobic praktycznie wszystko i korzystaj ostroznie z terminala :) bo sie skonczy to tak jak na poczatku mojej przygody z linuxem. tutaj jest link na ktorym wypelnisz quiz i pomoze Ci doprac dystrybucje :)

To jest ukryta treść, proszę

Jeśli chce KDE to niech Kubuntu ściąga. Kubuntu i Ubuntu stoi na tym samym jądrze i poza innym środowiskiem graficznym mało się różni od Ubuntu.

Ja polecam Ubuntu. Oczywiście wersja 10.10. Jakbyś miał jakieś problemy to wal na PW.

Opublikowano

Jesli jestes :

- poczatkujacy

- zajmujesz sie programowaniem w C++

- nie jestes maniakiem gier

Liczy sie:

- wydajnosc i stabilnosc systemu

- bezpieczenstwo systemu i danych

- baza programow w jednym miejscu bez zbednego szukania po calym Internecie

- otwarte aplikacje.

To system : Ubuntu jako pierwszy bym polecil.

Najlepiej wersje 10.04 LTS pobierz i zainstaluj bo jest najbardziej stabilna i ma wsparcie przez 3 lata do 2013 roku :).

PS: AutoIT nie znam ,ale jesli wymaga specjalnego oprogramownaia pod windows to raczej odpada . Chyba ,ze pod WINE odpalisz... w co watpie.

jqeuR.png