Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wyszukaďż˝ Adres

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KrZySiEqq xDD
Opublikowano

Mam taki problem chciałbym wyszukać adresy w grze (Combat Arms) za pomocą ce albo innego programu ale niewiem jak to zrobić szukałem w necie ale nic nieznalazłem byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł i podpowiedział.

Czy wie ktoś skąd ściągnąć Rootkita(do ukrywania procesów systemowych??)

Opublikowano

Zacznij od czegoś prostego, np współrzędna wysokości. Wejdź na jakąś drabinę i zrób pierwszy skan pamięci w CE. Potem wejdź nieco wyżej i skanuj w poszukiwaniu zwiększonej wartości, zejdź niżej i skanuj w poszukiwaniu wartości zmniejszonej itd..., aż zostanie Ci kilka, lub jeden adres na liście. Jeśli adres nie jest statyczny, to szukaj pointera (gdzieś na forum widziałem przewodnik).

Stamina - zrób pierwszy skan, gdy jest pełna a następny w poszukiwaniu zmniejszonej wartości, gdy się trochę przebiegniesz.

ESP - najlepiej, gdy masz znajomego w drużynie przeciwnej. Wycelujesz w niego - pojawi się tag z nickiem i skanujesz, potem kierujesz celownik w pustą przestrzeń i skanujesz ponownie w poszukiwaniu wartości zmienionej (nie zwiększonej, czy zmniejszonej) itd.

Nie ma w tym żadnej finezyjnej techniki. Jak trochę pomyślisz i pokombinujesz, to znajdziesz też inne adresy.

@down

Da się. Wydaje mi się, że wystarczy stworzyć sygnaturę danego adresu, tzn unikalny zestaw bajtów, który będzie występował tylko przy nim i później przeszukać pamięć, czy taką sygnaturę zawiera. Możesz spróbować w taki sposób: dodawaj do listy w CE kolejno adresy od tego, który wyszukałeś. Jako wartości dla każdego adresu ustaw 1 bajt. To musi być niepowtarzalne w całej strukturze pamięci, więc taka lista najlepiej, gdyby składała się z 20-40 adresów. Teraz zanotuj gdzieś, które adresy i w jakiej kolejności są statyczne (zielone) i jakie mają wartości. Zostaje jeszcze napisać program, który będzie takiej tablicy wartości statycznych bajtów szukał.

Inny sposób, to zdezasemblować exe gry, poszukać naszego adresu i charakterystycznych elementów w kodzie, które po updejdzie można będzie wyszukać - np string z jakimś komunikatem, albo wywołanie jakieś funkcji API.

Gość KrZySiEqq xDD
Opublikowano

A czy da sie zrobić program który będzie wszukiwał te adresy??

Opublikowano

ja ucze sie tego samego, bardzo duzo nie rozumiem, ale wiem jedno...

trzeba poznac jezyk niskiego poziomu "asemblera" znam w stanie "ponadpodstawowym c++ i c#"( a nadal mam problem z asemblerem;)

chcesz nauczyc sie programowania czitów do swojej ulubionej gry?? zapraszam na stronke xxx zostan koderem hacków do gier!!! wszystko za darmo są tutki video i krok po kroku co i jak.. uwaga zlamiesz kazda gre!!!!!! tylko troche silnej woli a jak nie umiesz po angielsku to uzywaj przegladarki chrome automatycznie przetumaczy baw sie i publikuj czity tutaj

• Dodaj nową pozycję...