Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Nie Wiem Jaką Klasa Wariorem Grac Z Aliens I Jak Dodawac Talenty:(

Kto lepszy w hordzie dla warriora  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto lepszy w hordzie dla warriora

• Ork
      2
    • Opuszczeni
      0
    • Trolle
      0
    • Taureni
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem z wybraniem klasy dla wariora u Aliens i nie wiem w jakie talenty najlepiej dawac. Bardzo bym prosił o niezwłoczną odpowiedz.Będą +/- za dobre podpowiedzi.

Zbieram -

Legenda
Opublikowano

Aliens ?! Widzę dodali ufoludki do WoW'a.

Jeśli chodzi ci o Aliance (Przymierze), warrior to klasa, a rase do warriora polecam Human.

Powiedz na jakiej wersji grasz, to ci podam parę buildów.

Legenda
Opublikowano

jak na jakiej wersji?

Czego?

Czego ? Windows'a, ehh...

Wersja WoW'a, do różnych wersji preferowane są inne buildy.

Chodzi mi o wersję, np. "3.3.5a' lub "4.0.3" itp...

Opublikowano

Nie wiem jaka to ale chyba 5 cos chyba bo ja gram na serwie sunwell. Teraz sam nie wiem kim grac czy wariorem czy kim tam kim najlepiej sie gra?

Zbieram -

Opublikowano

Każda klasa ma swoją specyfikę, nie możesz zapytać: kto jest najlepszy?? musisz sam się przekonać jaka klasa jest najlepsza dla ciebie.

Edit: Sunwell ma 3.3.5a, tak samo jak serwer na którym gram: Night Watch. Nie chciałbym ci doradzać, ale mimo że na NW nie jest za dużo osób, to jednak poziom oskryptowania NW jest najlepszy z polskich serwerów, i jak Emo wrzuci ICC i RS to będą ściągać tłumy na NW.

Legenda
Opublikowano

Nie wiem jaka to ale chyba 5 cos chyba bo ja gram na serwie sunwell. Teraz sam nie wiem kim grac czy wariorem czy kim tam kim najlepiej sie gra?

Najnowszy dodatek to Catalcysm, jest to 4.x.x.

Więc nie masz prawa mieć 5, tym bardziej że nie istnieją prywatne serwery na Cataclysm.

Każda postać jest dobra, jeśli potrafi się grać.

A tak na przyszłość, Sunwell to "3.3.5a"

Legenda
Opublikowano

To wiem PvP tylko nie wiedziałem PvE dobra ok czyli mam brac do Pvp talent arms tak?

Proszę cie nie spamuj już bo to może się źle skończyć.

Tak jak ci już ktoś napisał.

PvE - Fury, PvP Arms !

Opublikowano

Pau ci nie wytłumaczył może za bardzo do końca, więc ty grałerś w metina, w metinie pvp występowało na każdym lvlu i cały czas, w wowie zazwyczaj pvp występuje na ostatnim lvlu, i nie expi nikt 3 lata do ostatniego lvlu jak na metinie, więc życie po wbiciu 80(na sunewllu bo to WotLK).

PVP- player vs player, z tym że są BG i arenki,

BG-battleground: specjalnie wydzielona strefa, na której się walczy z przeciwną frakcją gdzie ustalona jest maksymalna ilość ludzi jak i minimalna. Na bg. się zapisuje, klikasz h i na dole wybierasz zakładkę battlegrounds, poczym masz do wyboru random albo wybierasz które, ja osobiście polecam random battleground, jako iż dostaje się dodatkowy honor i przy pierwszym zwycięstwie dodatkowo 25 arena pointsów(następnego dnia znowu można 25 ap zdobyć).

Arenki: Tutaj są różne tryby pvp, 2v2,3v3,5v5. I żeby zagrać arenkę trzeba założyć team, i mieć w nim określoną liczbę osób, do 2v2 potrzebujesz 2 osób w teamie. Wtedy dajesz inva. osobie która jest w teamie z tobą, i zapisujesz się na arenke, jak chcesz się podszkolić wybierz skirmish, walki z skirmisha nie są liczone do walk w teamie, tylko na rated match są liczone. Po co arenki?? Dla arena pointsów i rattingu. AP służą do kupienia itemków, dodatkowo żeby itemka kupić trzeba wbić rating na niego, chociarz nie każdy item ratingu wymaga, ale te najlepsze tak. Za wygrane arenki zdobywasz rating(rośnie twój). I co tydzień(przynajmniej na globalu tak jest) jest podliczenie arenek, żeby dostać ap team musi mieć przynajmniej 10 walk a ty musisz mieć 30% z tych walk.

PVE-Player vs Environment(z ang. to znaczy środowisko).

Tutaj teżnie jest jak w metinie, nie ma tak że 1 os. potuje się i leci hardcore na bosa. Tutaj się liczy gra zespołowa, i ogólnie pve podzielone jest na 5 osobowe instancje w wersji normal i heroic, 10 i 25 osobowe raidy w wersji normal i większość z nich ma wersję heroic(podział na WotLK'u) Tutaj Blizzard(forma która robiła wowa) wrzucili pomocne narzędzie Dungeon Finder(nie wiem jak na sunwellu działa) ale tutaj zapisujesz się na instancje 5 osobowe, i wybierasz jaką rolę pełnisz w instancji, tank/healer/dps.

Tank: trzyma na sobie mobki(w instach mobki są podzielone na trashe i bosa, Bos jest najsilniejszy a trashe są po to żeby zabić czas zanim się dojdzie do bosa).

Healer: on trzyma przy życiu całe pt w szczególności tanka. I to nie jest jak w metinie, rzucasz 1 heal czekasz 10 sekund rzucasz następny, tutaj healer ma powołanie i musi castować znacznie częściej.

Dps: myśle że nie muszę tłumaczyć, dps musi zrobić jak najwięcej dmg w jak najkrótszym czasie.

Na 5 osobową instancję chodzi się w składach 1 tank 1 healer i 3 dps.

Na 10 i 25 (norm/HC) nie dostaniesz się z worlda(kanał domyślny na większości pl. serwerów, jak i innych zagranicznych przypuszczam), tutaj się już trzeba zorganizować i dołączyć do gildii, a także trzeba zdobyć już jakieś porządniejsze eq.

Teraz konkrety ważne dla ciebie: Warrior nie może pełnić funkcji healera, bo nie jest do tego przystosowany. Ma 3 drzewka talentów. Arms/Fury/Protection.

Arms: najczęściej pvp z bronią 2h(2ręczną).

Fury: bardziej do pve, chociarz widziałem w pvp, ale ryzykowne jest. Tutaj się najczęściej idzie w 2x 2h( 2x dwuręczan broń) warrior fury jest tylko do tego upowarzniony za sprawą talentu na końcu drzewka(sam dół), Idzie się takżę w armor penetration, potem w str.

Protection: Tutaj się tankuje, 1 ręczna broń ze statami pod defa i tarcza. Choć widziałem w pvp prota ale nie podejmę się opisania go bo nie wiem co i jak.

Buildy: Fury pve:

http://wow-space.info/menu/postac/talenty/warrior#320230002330|305023005520110053120501351||330 Ten build można zmodyfikować i dać jeden talent kosztem drugiego, to zależy os itemków(konkretniej od hit ratingga, do capa(żeby nie zmissować z ataków specjalnych, czyli skilli) potrzeba 8% do pve, w tym buildzie jest 1% na hit więc trzeba jeszcze 7% z ratingu, jak nie wiesz ile rating ci % daje to najedź w statystykach na hit rating.

Rotacja jest prosta, dajesz charge w battle stance, zmieniasz na bereserker stance, i walicz w berserker stance caly czas, walisz wirlwind, potem blodthrist i jeśli masz ponad 50 rage to walisz albo heroic strike albo cleave, to zależy od tego ile mobków lejesz, jak 1 to heroic strike, jak więcej to Cleave, pomiędzy użyciem whirlwinda i blodthrista walisz także slam, jeżeli ci procnie talent bloodsurge. Tutaj jest taki priorytet WW>BS>slam>Cleave/Heroic strike.

Build Arms pvp:

http://wow-space.info/menu/postac/talenty/warrior#3022322023335100202212013230251|325000130||330

Tutaj jest build pod pvp, buildu tego trzeba używać z brońmi typu Axe/Polearm, o szybkości ok. 3,5. z jak najwkiększym dmg rate, jeśli chcesz pod sworda albo macke to zmieniasz poleaxe specialization na mace/sword spec.

Opublikowano

W hordzie masz już trudny wybór, ork ma raciale:

Zwiększenie expertise z axe, nie jest to aż tak przydatne w pvp, w pve dużo bardziej;

Blood fury(jest to racial w formie buffa, w zależności od klasy daje różne staty, dla warriora atack power;

Hardliness-Zmniejsza strwanie stunów i fearów o 15%, przydatne w pvp jest to;

Comand-nie przydatne dla wariora 5% do dmg petów(hunter/dk/lock tylko korzystają z tego.

W pve Ork jest najlepszy w pvp tauren może być porównywalny.

Tauren ma 5% więcej bazowego hp(czyli taki jaki mamy bez itemków, nie zwiększane jest hp z itemków.

ma stuna 2s, a castuje się podobnie, coś między 1s a 2s.

Także ma zwiększony herbalism, Ma też lekkiego nature resista. Lecz wg. mnie Ork najlepszy, Taurena raciale są jedynie do pvp.

Dla porównania moge ci podać raciale Trolla i Undeada, ale takich w pvp się nie widuje często ani w pve.

Troll:

- 5% dmg vs bests(Beasts to są zwierzątka, ale nie wszysto co się rusza jest zwierzętem, więc aż tak nie przydatne.

- 1% crita z throwna, mało użyteczne,

- 10% regenu hp więcej i 10% regenu w combacie działa

- -15% do czasu spowolnień na tobie.

- 1% crita z łuku, walisz z broni mele, nie złuku/throwna.

- 20% atack speeda przez 10s(nie pamiętam czy 20) jako buff, cd z jakieś 2-3min.

Undead:

-canibalism tzn. skill taki jesz trupy żeby regenerować hp

-Will of the forsaken- uwalnia cie od fearów, nie od stunów;

-Mały shadow resist(nie dający za wiele)

-I oczywiście 3x dłużej możesz oddychać pod wodą.

Jeżeli chcesz to możesz także kierować się wyglądem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...