Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warn Za Ortografie

Warn za ortografię.  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz by powsta? warn za ortografi? ?

• Tak
      6
    • Nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Wpadłem na pomysł zrobienia warna za ortografie gdyż dużo jest ludzi na forum którzy nie umieją napisać słowa np "Azji" lub "Alei" często są błędy w "mówię".

Warn ten się przyda gdyż od razu gdy widzimy błąd chce nam się dać mu negatywną reputację dla niego.

Chyba każdy z was który to czyta gdy widzi kogoś kto popełnia błędy ortograficzne przestaje z nim rozmawiać.

Najgorsze i najgłupsze słowo to słowo "rzal" gdy widzę kogoś kto tak napisał od razu zrywam z nic rozmowę.

Proponuje by ktoś starszy np. duds lub Mou lub jak wielbiciel polonistyki zrobił słownik ortograficzny na forum z zasadami ortograficznymi takimi jak np.

Gdy przed końcówką -ja znajduje się samogłoska to piszę się "i" w dopełniaczu a gdy jest spółgłoska to "ji".

Głosujcie!

Pozdrawiam,

RusherTub.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

chyba Ci się na głowę rzuciło i to nieźle ...

na świecie są ludzie którzy wiedzą jak się pisze jakieś słowo ale piszą to źle gdyż istnieje taka choroba jak dysleksja. oczywiście można z tym walczyć, ale powiedzmy sobie szczerze że sporo ludzi siedzi na komputerze zamiast się uczyć. Nie mówię że to źle gdyż poprzez siedzenie na forach graniu w gry ludzie poprawiają i w końcu napisze te słowo dobrze.

Sam jestem dyslektykiem i nie chciał bym abym dostawał warny za moją chorobę.

Opublikowano

Moim zdaniem powinno tak być .

W dniu dzisiejszym przeglądarki maja system podkreślania błędów .

Więc tak ciężko kliknąć prawy myszki i wybrać poprawny wyraz ?

Oczywiście iż nie . Ależ im się nie chcę .

Pewnie wyjedzie ci iż ma dysleksję ale to go nie usprawiedliwia .

Trzeba pracować nad tym .

Jak najbardziej tak .

9368_gold.png

Opublikowano

no tak chłopacy. ale pomyślcie sobie że istnieje przeglądarka zwana opera, która nie podkreśla błędów, oraz pomyślcie o tym że nowym użytkownikom Windows Microsoft narzuca przeglądarkę Internet Explorer który także tego nie ma. Dodatkowo jeszcze standardowe przeglądarki MAC'owe oraz Linux'owe także tej funkcji nie posiadają.

Opublikowano

Jakby to weszło w życie to modzi Metina biliby rekordy dawanych permów :)

Jestem na nie, argumenty upy podały.

Od siebie dodam, że jestem Polakiem i między innymi przez to staram się pisać poprawnie..

Opublikowano

Ja również mam dysleksję i mimo, że pisze poprawnie to czasem zdarza się walnąć jakiegoś byka mimo, że wiem jak się pisze, ale to rzadko, bo przecież mamy Firefoxa i GG już błędy podkreśla ;P.

Jestem neutralny :D

Opublikowano

Też mam dysleksję chłopaki, ale mimo to staram się pisać poprawnie. Właśnie dzięki forum/podkreślaniu błędów przez przeglądarkę je ograniczyłem i dostałem 4 z dyktanda, więc wszystko jest możliwe ;x Ale z argumentacji Lenarta zmieniam głos na nje ;<

Opublikowano

chyba Ci się na głowę rzuciło i to nieźle ...

na świecie są ludzie którzy wiedzą jak się pisze jakieś słowo ale piszą to źle gdyż istnieje taka choroba jak dysleksja. oczywiście można z tym walczyć, ale powiedzmy sobie szczerze że sporo ludzi siedzi na komputerze zamiast się uczyć. Nie mówię że to źle gdyż poprzez siedzenie na forach graniu w gry ludzie poprawiają i w końcu napisze te słowo dobrze.

Sam jestem dyslektykiem i nie chciał bym abym dostawał warny za moją chorobę.

Zapomniałem napisać ale mam pewien pomysł dotyczący tego:

Gdy ktoś ma dysleksję zgłasza to do administratora.

Ale każdy może napisać że ją ma.

Trochę to głupie ale zobaczymy wypowiedz admina.

bvzbvcjhsfsteamdfdgddf.png: Tubciu123

Nick w grze: [NoS] Tubciu

Dla mnie Liczy się plusioreknampc.png

Userbary i buttony:

18706.png

15221.gif

mpccopy.jpg

Opublikowano

A ja jestem na tak, jak nie wiesz jak się jakiś wyraz pisze to masz słownik albo zainstaluj inną przeglądarkę która podkreśla błędy.

1358809676-U384748.png

Opublikowano

Jestem w 100% tak, najlepiej jakbyście jeszcze wprowadzili poprawną interpunkcje, to wtedy to forum świeciło by dobrą ortografią i interpunkcją, byłem na wielu forach, ale za tzw. "błędy ortograficzne" praktycznie był warn, co wygasał po 1tyg. , a tutaj jak widzę jest też pomysł dawania "perma" za to, więc jestem jak najbardziej za.

Opublikowano

Może inaczej, jakieś ograniczenie? np. do 10 ortów w jednym poście, albo 3 błędy w jednym zdaniu <- wtedy warnik. Tak to bezsensu...

A tym co piszą "żal.pl" najlepiej dajcie perma - bo tak czy siak to jest reklama ;)

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Tylko pamiętaj, że jeżeli ty źle napiszesz - popełnisz jakikolwiek błąd ortograficzny, to nie będzie zmiłuj się nad nami.

Będzie to samo, co z każdym innym. Więc dobrze to przemyśl.

B)

Opublikowano

Bezsens.

Jakaś część userów jest dyslektykami, no i dlaczego mają warny za to dostawać?

Może warny za składnie zdań, hm?

Na nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...