Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kamienie Czasoprzestrzeni warto mieć - choćby dlatego, że są źródłem cennych nagród. Informacje o nich znajdziecie poniżej.

Ogólnie:

Kamienie Czasoprzestrzeni są dostępne od określonych poziomów, musisz go znaleźć i wejść do środka by wybrać kolejną misję czasoprzestrzeni. Po naciśnieciu start widzisz info o danym kamieniu, na Record zobaczysz Highscore, a jeżeli dwa razy misja się nie powiedzie, zobaczysz przycisk "tryb pokonanego". A jeśli wygrasz, zmieni się kolor kamieni. Sukces nagrodzony jest jakimś przedmiotem, a jeżeli przegrasz możesz rozpocząć misję z podwójnym czasem, masz za to wyłącznie przedmiot specjalny.

Nagrody za misję:

Za wykonanie misji możesz dostać przedmiot przypadkowy, bonusowy, albo specjalny.

Szczegóły:

W czasie każdej misji masz elementy które Cię informują o pewnych rzeczach. I tak na mapie masz dostępny podgląd otoczenia, odpowiednie liczniki pokazują stan punktów, energii życiowej i czasu, dostaniesz też w trakcie misji specjalne wskazówki, a kwadraty mają znaczenie: biały - czyste od potworów, czarny - jeszcze nie odwiedzony pokój, pomarańczowy - pokój z potworami, niebieski - odwiedzone korytarze. Niektóre misje są rozpoczynane bez uprzedzenia, od razu muszą zostać wykonane, są to np. Misja Ochrony NPC.

Obiekty:

To w skrzyniach znajdują sie różne przedmioty, natomiast dźwignie otwierają drzwi.

Rozdziały:

Musisz spełniać warunki by przejść do kolejnego rozdziału - po ukończeniu misji z sukcesem możesz wyzwać ostatniego wroga rozdziału, pokonaniem go kończysz dział, a gdy zbierzesz wszystkie elementy Fragmentów Rzeczywistości możesz walczyć z wrogiem ostatecznym. Potem przechodzisz do następnego rozdziału, jak ukończysz wszystkie skończysz akt.

dodatkowe:

W misji może Ci pomagać inny gracz, może być też misja kara, muszą być przestrzegane zasady różnic poziomów - misja z o poziom niższym progiem daje Ci 2% mniej punktów. za nią 2% mniej punktów. Oznacz to, że otrzymasz 0 punktów, jeżeli różnica poziomów wynosi 50.

Punkty:

Jeśli pobijesz rekord, musisz nacisnąć Record aby to zapisać, w innym wypadku nie zapiszę się to. Dużo punktów masz oczywiście od dużych potworów, silnych i z dużym poziomem. Jeśli potwór ma zielony trójkąt dostajesz punkty, dropią one przedmiotami punktówymi przynoszącymi punkty dodatkowe. Taki potwór jest jeden na mapie. Dodatkowe pkt są za pokonanie wszystkich potworów, jak wszyscy NPC przeżyją, odkryjesz całą mapę i ukończysz misję szybciej niż limit czasu.

Czat:

po naciśnięciu wykrzyknika możesz napisać do innych graczy, gdy rozpoczniesz misję, możecie też działać w grupie, przywołujesz za pomocą: '$Accompany Nick'

Dodatkowe czasoprzstrzenie:

Ukryta - musisz mieć różdżkę magiczną by móc odnaleźć obszary energeytczne, oraz fragment kamienia czasoprzestrzeni. Gdy dwa raz klikniesz na niego, możesz zobaczyć w oknie produkcji gdzie jest ona możliwa dla danych poziomów. Idź do takiej mapy gdzie jest możliwa dla Ciebie i użyj różdżki, pokaże się strzałka/znak zapytania gdy energia będzie ok. 40 komórek, a jak będziesz na miejscu pojawi się wykrzyknik. Klikasz 2 razy na fragment kamienia i produkujesz, musisz mieć materiały do produkcji, ten kamien mozesz użyć tylko Ty lub jeśli kamień dla grupy - grupa.

Błyskawiczna - jest nagrodą po szczególnym zadaniu, otwórz inwentarz i sprawdź fragment tej przestrzeni jaki dostałeś. Dzięki niej możesz bezpośrednio wejść do kamienia, klikasz na Q i możesz rozpocząć misję w każdym miejscu, po jej ukończeniu wracasz tam gdzie byłeś.

Błyskawiczna czasoprzestrzeń

Po zakończeniu szczególnego zadania możesz otrzymać fragment błyskawicznej czasoprzestrzeni jako nagrodę.

Otwórz swój inwentarz, aby sprawdzić fragment błyskawicznej czasoprzestrzeni, który otrzymałeś jako nagrodę za wykonane zadanie.

Błyskawiczna czasoprzestrzeń umożliwia ci bezpośrednie wejście do kamienia. W tym celu kliknij na fragment w kształcie 'Q' w swoim inwentarzu.

W odróżnieniu od ogólnych kamieni czasoprzestrzeni możesz rozpocząć misję czasoprzestrzenną niezależnie od tego, gdzie i kiedy się akurat znajdujesz.

Po zakończeniu błyskawicznej misji czasoprzestrzennej automatycznie przejdziesz do miejsca, w którym użyłeś fragmentu.

Garnek-Nazywają mnie Krzywy

Lernat-Dlaczego ?

Garnek-Bo wpadłem do pokrzywy

Nieuczciwy-A co mnie to ?

Garnek-Bo miałem ryj krzywy

Barycz-Dlaczego miałeś ryj krzywy ?

MacieQ-Bo chciał zrobić na piecu salto

Barycz-Ktoś cię pytał ?

MacieQ-Nie.

Garnek-Nazywają mnie krzywy!, bo wpadłem do pokrzywy!Bo chciałem !,zrooo...bić!naaa... rowerze!,SALTO!

Opublikowano

Pomyśl...jak bym zrobił SS'a które przedstawia cp.

Garnek-Nazywają mnie Krzywy

Lernat-Dlaczego ?

Garnek-Bo wpadłem do pokrzywy

Nieuczciwy-A co mnie to ?

Garnek-Bo miałem ryj krzywy

Barycz-Dlaczego miałeś ryj krzywy ?

MacieQ-Bo chciał zrobić na piecu salto

Barycz-Ktoś cię pytał ?

MacieQ-Nie.

Garnek-Nazywają mnie krzywy!, bo wpadłem do pokrzywy!Bo chciałem !,zrooo...bić!naaa... rowerze!,SALTO!

Opublikowano

Szlachetny garn masz racje ale tak naprawde on nic sam nie zrobi bo nie umie tylko umie zaznaczyc i nacisać ctrl+c potem ctrl+v <_<

i jeszcze sie z przeciwia ze to nie prawda zal mi takich ludzi

mam gdzies to jak mi dasz minusa B)

Opublikowano

@Autor

Look na twoje wątki,jednak są kopiowane/wklejane.Proponuje mu dać wara.

1296916458_by_katalika_500.jpg

Przymuśmy,że ten kot to ty jako zwykły użytkownik,a ten lew,jako KidModerator.

Opublikowano

@Autor

Look na twoje wątki,jednak są kopiowane/wklejane.Proponuje mu dać wara.

Ja potwierdzam słowa "M4jteK" ma swieta racje!!! :angry:

Opublikowano

To może zamkniecie ten temat?

1296916458_by_katalika_500.jpg

Przymuśmy,że ten kot to ty jako zwykły użytkownik,a ten lew,jako KidModerator.

Opublikowano

Przywłaszczenie czyjejś pracy. Close

Zawsze pod koniec tekstu dopisujecie skąd braliście informacje!!

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...