Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pogaduszki Pogaduszkami...

polackk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem gdzie zamieścić ten temat więc umieszczam go tutaj.

Jedno pytanie, jedna odpowiedź.

Czy lenart maczał palce w dzisiejszym ataku ddos na forum, czy to on był "wtyczką" na tym forum?

Opublikowano

Chyba każdy ma prawo wiedzieć? Co mi po tej wiedzy jeśli będę miał ją tylko dla siebie.

Coś czuję że uzyskam odpowiedź pokroju "nie interesuj się"... co źle będzie świadczyć o pewnej sprawie ale nie wnikajmy w to.

Opublikowano

Atak jest najprawdopodobniej sprawką napalonych metińczyków, którym nie spodobało się kilka rzeczy. Oby się udało ich ładnie zgarnąć i udupić :>.

Opublikowano

Ludzie myślcie, to do administracji też. Ataki nie są spowodowane kilkoma zmianymi w administracji. Z tego co widze kokosz myśli że właśnie tak jest, odbierając ostatnio rozdane rangi. Taki atak nie jest robiony od tak, w tydzień czy dwa. Widziałem zapowiedzi ataku już dwa miesiące temu - oczywiście wszyscy to olewali. Najprawdopodobniej jedna trzecia forum to zombie, więc nie ma sensu nikogo powiązanego z atakami banować. Przeskanujcie sobie wszyscy kompy dobrym antywirem, bo w huj osób może mieć trojany i nie zdając sobie z tego sprawy, zwalniają forum. W sumie to już troche za późno na takie przedsięwzięcia, ale zawsze warto spróbować

Opublikowano

Odbierając ostatnio rozdane rangi? Nie wydaje mi się, żeby przez to Lenart poleciał, musiał coś innego przeskrobać. Posadę Mańka i Lenarta ludzie przyjęli ciepło. Co innego z dudsonową i jeżeli Kokosz miałby zdejmować rangi za tamto, to na pewno zdjąłby w pierwszej kolejności jej. Ale na pewno nie jest to tym spowodowane, Lenart musiał zrobić coś innego.

Co do DDoS'ów - tak, też zauważyłem wcześniej.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Lenart na swoim profilu, gdzies tam w komentarzach, napisał że zdjęcie rangi jest spowodowana atakiem. Czyli że kokosz myśli że lenart i maniek są związani z ddosem. W sumie to mogą być nieświadomie powiązani i znajdować się na tej czarnej liście ataku. Tylko te dwie sytuacje wydają mi sie racjonalne - nieświadome powiązanie albo to że kolosz mysli ze ataki są spowodowane przez dodanie dwóch gm'ów, konsekwencją czego było zabranie rang.

Opublikowano

Tak jak kolega Owned! napisał. Ten atak wynikl za sprawa kilku niezadowolonych dzieci neo z dzialu Metin2. Najprawdopdobniej dostaly bana / albo stracily range kidmoda/moda albo olano ich aplikacje na kida.

jqeuR.png

Opublikowano

W takim razie za co Lenart przeprasza w swoim poście zawartym w temacie "atak ddos", widać że chłop okazuję skruchę. Co do metińczyków to wątpię aby był ktoś wstanie zorganizować taki atak no chyba że chłopaki zrobili zrzutę i kupili u kogoś takiego "ddodsa".

Opublikowano

Nie rozumiem afer o "posady".Chuj to Was obchodzi kto jest modem a kto adminem.E-penis nie jest wystarczająco duży to trzeba komuś dojebać?

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Nie rozumiem afer o "posady".Chuj to Was obchodzi kto jest modem a kto adminem.E-penis nie jest wystarczająco duży to trzeba komuś dojebać?

Ha, dokladnie, bo mpcforum nade wszystko.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

powiem szczerze i bez bicia, że nie maczałem w niczym palców. Gdybym chciał zniszczyć forum po prostu bym pokasował tematy.

nie po to zapierdzielam kupę czasu aby mieć GM'a 2 dni i sam go sobie odebrać ...

a chodziło mi o to że były/ są podejrzenia że to my ich sprowokowaliśmy do tych ataków. Nie znam obecnego toku myślenia kokosza. bo po prostu czekam na wiadomość od Administracji co z nami będzie.

Tyle z mojej strony.

@edit

Dzień przed tymi atakami, był pseudo atak spamerów, zrobili ledwie 3 tematy i po sprawie, posypały się bany. Ja dałem sobie status " Let's rock" albo coś w tym stylu

ale nie sądzę aby uraził ten status czyjąś dumę.

Czy lenart maczał palce w dzisiejszym ataku ddos na forum, czy to on był "wtyczką" na tym forum?

Tego dowiemy się w kolejnym odcinku ;)

Jeśli chcesz o coś zapytać to wal śmiało, ja niczego nie ukrywam i nie zamierzam, ale wolę pisać na PW czy tam GG niż dla całego forum.

Opublikowano

Nie rozumiem afer o "posady".Chuj to Was obchodzi kto jest modem a kto adminem.

To, że dzięki wspaniałym decyzjom moderatorów i administratorów nie ma tu już atmosfery, a większość mądrzejszych dawno się nie logowała. Fajnie by było jakoś to odratować, huh?

Opublikowano
To, że dzięki wspaniałym decyzjom moderatorów i administratorów nie ma tu już atmosfery, a większość mądrzejszych dawno się nie logowała. Fajnie by było jakoś to odratować, huh?

Atmosfery to tu nie ma przez ciebie i twojego zachowania

; )

Opublikowano
a chodziło mi o to że były/ są podejrzenia że to my ich sprowokowaliśmy do tych ataków.

Kto? Ty z M@ńkiem? Sorry, ale was akurat ciepło każdy przyjął, Kokosz powinien odebrać rangę komu innemu. Jeżeli oczywiście straciliście te rangi przez taką sytuację.

@Up

No nie powiedziałbym O:

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

kokosz nie chciał odbierać rangi dla kogoś innego więc odebrał ją dla m@ńka i lenarta

Chociaż oni się tylko nadawali na gmów

Przynajmniej niech odzyskają moderatorów swoich działów...

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Atak wg. mnie spowodowany przez jakiś chujasów które dostały bana za teksty typu "dudsonowa to ...." (ja do niej nic nie mam, jest spoko :) ).

Wątpię, żeby ktoś z mpc który jest dłuższy czas mścił się.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

sprawa wyjaśniona. nie widzę potrzeby trzymania tematu, jeśli chcecie o coś zapytać pisać na PW w 90% odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...