Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smart A 16 Lat ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest to możliwe bym mając 16 lat mógł prowadzić smarta? Czytałem na forach i już sam niewiem czy to zależy od silnika czy od wagi. Więc kieruje to pytanie do was:

"Czy jest to możliwe bym mając 16 lat mógł prowadzić smarta?"

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Zależy od kategorii samochodu.

Od 16 lat można robić prawko na B1.

kategoria B1 - trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej nie przekraczającej 550 kg, z wyjątkiem motocykla.

Czyli jak smart seryjnie waży mniej niż 550kg, a ty masz wyrobione prawko z kategorią B1, to możesz nim legalnie jeździć.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Maluchem nie pojeździsz, Smart - nie mam pewności, ale zawsze możesz wywalić trochę wyposażenia jak będzie brakowało. A jak i tak nie będziesz mógł to zostają buggy.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Maluchem nie pojeździsz, Smart - nie mam pewności, ale zawsze możesz wywalić trochę wyposażenia jak będzie brakowało. A jak i tak nie będziesz mógł to zostają buggy.

Masa własna - zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami jest to masa pojazdu z jego normalnym wyposażeniem, paliwem, olejami, smarami i cieczami w ilościach nominalnych, bez kierującego.

Smartem nie pojeździsz, 126p jest o 30kg za ciężki. Pozostaje jeszcze stary Fiat 500.

//Zakaz gifów-Dektored