Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak dodać mapę OX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam All. Powiem wam tyle męczyłem się parę dni z odpaleniem mapy OX na plikach Paniny.

Już działa mapa OX !!!!!! Gdyby ktoś nie wiedział jak ją odpalić to już mówię . A więc tak najpierw pobieramy pliki ze strony -->> http://www.mpcforum.pl/topic/269191-mini-tut-konkurs-ox/ i róbcie wszystko zgodnie z instrukcją.

Później gdy już wgracie OX zgodnie z tamtą instrukcją to edytujecie teraz plik ox.quest w Filezilli lub WinSCP czy jakoś tam :P to tak najpierw plik edytujemy z folderu quest wchodzimy do tego pliczku co wcześniej mówiłem i na samym końcu usuwacie 2x end . Teraz w folderze hongkong/english też edytujecie ox.quest i usuwacie 2x end na końcu. Jeszcze jedno żeby mapa OX działała to musicie jeszcze wejść do channel1/game2 i tam edytować CONFIG.W rubryce MAP_ALLOW dodajemy na końcu liczbę 113 . To koniec OX działa !!!!

Locale hongkong/english mieszczą się w tej lokalizacji --->>--> /server/game/share_data/locale

Folder quest w hongkong mieście się w tej lokalizacji --->>--> /server/game/share_data/locale/hongkong/quest

Folder quest w english mieście się w tej lokalizacji --->>--> /server/game/share_data/locale/english/quest

Lokalizacja pliku CONFIG --->>--> /server/game/channel1/game2

Mam nadzieje że OX działa bynajmniej u mnie działa :) Pozdrawiam By kiopkiop224

Poradnik pomógł to daj + lub 5 :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png