Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

Lenzx09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam komputer win. Vista 32 bity, proc. intle core 2 quad 2.4GHz karta graficzna ATI Radeon HD 5850, 3g ramów net 1 mb (lamerski ale nic nie poradze) i nie wiem dlaczego gra się bardzo zacina tzn. casem pogram 4 rundki i all ok ale potem jedna i co 5-10 sekund lagg ;/ a no i mapki mi się długo ładują oprócz NUKETOWN ;D (czy to wina neta,procka czy czego?) proszę o pomoc !!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na jakich grasz ustawieniach graficznych>

Próbowałeś tzw. fixów na lagi?

Czy ktoś ma możliwość (Wi-Fi itp) korzystania z tego internetu?

Btw. 3GB RAM* (RAM nie odmienia się w liczbie mnogiej ;))

A net 1Mb nie jest taki od razu lamerski. :D

Do grania wystarcza.

No więc - radzę grać na najniższych ustawieniach graficznych. Może to wina karty, bo procek raczej powinien wystarczać... Niestety nie znam się na Radeonach.

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Powiem ci tak karta jest zawalista kupiłem ją 1 miech temu za 800 stówek tak jest mozliwość kozystania z wi-fi ;D a gram raz na takich raz na takich ale zauważyłem ze na lepszych nawet lepiej czasami. nic nie próbowałem żadnych fixów (a jeżeli jest taka możliwaśćto jak je sie robi ;D) no i tyle chyba na początku myślałem ze po upade będzie ok ale najwidoczniej nie ;D proszę o pomoc! ale i tak masz juz +

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ech, i dlatego zawsze patrzę ile dana osoba ma plusów bądź minusów...

Fix'y:

To jest ukryta treść, proszę

Komendy, które należy wpisać w konsoli lub edytowac w pliku config_mp.cfg.

Tyczy się to głównie Multilayer'a, nie wiem jak z SinglePlayer.

Zmiany w plikach: (steam/common/call of duty black ops/players) config.cfg i config_mp.cfg.

seta r_multiGpu 0 - zmienić z 1 na 0 jeśli posiadacie jedną kartę graficzną.

seta r_multithreaded_device 1 - u niektórych ustawione jest na 0. Zmienić na jeden jeśli posiadacie wielordzeniowy CPU.

r_vsync 0 - Vsync powoduje znaczne spadki wydajności. Wyłączamy.

r_blur_allowed 0 - opcja odpowiadająca za rozmyte cienie. Wyłączamy.

r_distortion 0 - efekt zniekształcenia cieni. Wyłączamy.

r_dof_enable 0 - głębia pola. Jeśli posiadacie silną kartę graficzną możecie nie zmieniać. W przeciwnym razie wyłączamy.

r_glow_allowed 0 - efekt Glow - jest to zabugowana opcja, która nie powinna wpływać na wydajność. Wyłączamy.

rate - opcja wymaga własnego tuningu. Jeśli ustawicie poniżej 10000 uświadczycie lagów, powyżej 50000 zalejecie serwer danymi wysyłanymi z własnego komputera.

cl_maxpackets 100 - określa ilość odbieranych pakietów danych, Poniżej 20 - rozłączy, powyżej 150 pogorszenie pingu. Zalecamy ustawić 100.

Powyższy poradnik znalazłem gdzieś tam w internecie. Nie testowałem zbyt. Autorowi podwyższyło o 30FPS'ów. Naturalnie kosztem jakości.

Byś dał minusa? :P

survarium_user_bar_en.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...