Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, szukam takiego programu, mam liveboxa i jest on podzielony na dwa kompy(mój i siostry:D), i tutaj mam problem, bo jak siostra cos sciaga to lagi mam jak h**. I pytam sie czy moze jest jakis program, w ktorym bede mogł ustawić, żeby jej max transfer wynosil 10 xD , albo żeby podzielił połączenie tak jak router. Jesli ktos zna taki program to proszę o podanie nazwy xD

Admin Cienia
Opublikowano

LifeBox to konkretny zło nie polecam tego, nie lepiej kupić jakiś router, i podczepić dwa kompy? Wtedy może i transfer będziesz miał mały ale nie będzie aż takich lagów.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Programik NETCUT LINK przez ten program calkiem mozesz jej neta wyłaczyc..Ale niewiem czy na liveboxie dziala ale mozesz sprobowac...

Wszystko sie kiedyś kończy.
Opublikowano

Nie wiem czy softem da się to rozwiązać. Pasmo można podzielić w konfiguracji dobrych routerów, przy czym taki sprzęt kosztuje. W zabawkach za 100-200 plnów tego zwykle nie ma, ale często w sieci można spotkać alternatywny firmware rozwijający możliwości routera. Z kolei większość, jak nie każdy router, powinna mieć możliwość blokowania portów. Jeżeli siostra korzysta z jakiegoś klienta p2p, to możesz spróbować wyłączyć z ruchu porty przez które się łączy. Czasem może być to dość trudne, bo dużo współczesnych aplikacji p2p przydziela sobie porty dynamicznie. Najtaniej i najszybciej jednak przełamać lody i dogadać się z rodzeństwem ;-)

• 2 tygodnie później...