Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie

Wiem że gdy napiszemy takie coś

To jest ukryta treść, proszę

Usunie plik który znajduje się w tym samym miejscu

Lub

To jest ukryta treść, proszę

Usunie wszystkie pliki z takowym rozszerzeniem które znajdują się w tym samym miejscu

A jak zrobić by np plik znajduje się na C:/ a chcę aby usunął wszystkie pliki z Tym rozszerzeniem które znajdują się w innym miejscu? Bez podawania ich lokalizacji (C:/Programfiles/.../)

I inne pytanie

Czy są jakieś pliki .bat które są ważne i potrzebne których usunięcie czemuś zaszkodzi?

Opublikowano

przecież w filedelete można określic ścieżke i maske plików jakie chcesz skasowac to nie widze problemu by to użyc, gdziekolwiek uruchomi się program skasuje tam gdzie okreslisz

wciśnięcie F1 nie boli

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem obawiam się, że mu chodziło mu o takie coś co wyczyści też podkatalogi bez ich podawania

Po prostu:

1. Samo znajdzie podkatalogi w danem folderze.

2. Opróżni wszystko z danych plików.

A w helpie w powiązanych nic nie ma więc chyba raczej będziesz musiał wpisywać ręcznie

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

a to ciekawe, odczyta myśli użytkownika jakie katalogi ma skasowa ( prościutki udf mózgreader.au3 do ściągnięcia na forum za setki lat )

dobra koniec żartów , musi zdefiniowa katalogi dla tego polecenia jakie ma skasowa i maski plików do wykasowania , jak chce wszystkie w katalogu wystarczy *.* , wybiurczo to sobie rozszerzenie ustawi sam

zresztą powinien napisa gdzie i jakie pliki chce dokładnie usówac, jak katalogi typu Temp czy Tmp to dirremove idealnie sie nadaje bo program sam potem odtwarza te katalogi w tym samym miejscu , z katalogami systemowymi windows jest tak samo , mozna je skasowac i beda odtworzone

obsługa plików na dysku jest w helpie opisana pod hasłem : File, Directory and disk

na forum autoit są przykłady i udfy funkcji do skanowania zawartości katalogów , gotowy skrypt tylko wstawic

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...