Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ankieta

obi47

Wybierz lepszą broń  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która bro? twoim zdaniem jest lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bierz m60, mowie ci bierz je bo m249 to gowno nad gownem, z m249 biega sie 2 razy wolniej niz z m60, i ja nie wiem co do ku**y ale potrzeba jakies 4 sekundy zeby kogos zdjac, to gowno walis szybciej od m60 ale jak jest akcja to trzeba jakies 10 pociskow w glowe wje**c zeby kolesia zabic, kupilem silvera na heavy i ja pier***e z tym to ledwo szanse ma sie przeciwko kolesiowi z uzi, nie wim czy ten silver na ehavy jest slabszy od zwyklego na assaulta ale ledwo kogo da sie ubic tym gownem na heavy, kolesia od tylu zalazlem, zaczalem w glowe naiepszac a on sie ku*** odwraca i mnie deda, potem pytam: hp? 50% - i ku**a co to jest, ja pier**** na filmikach na youtube to niby 2 shoty w heda i ded a ja ku*** 10 nie moge ubic, m249 to takie gownoo, mowie ci nie kupuj tego, m60 gralem i widze ruznice, zabija prawie tak szybko jak famas i 2 razy szybciej sie z nim biega

Opublikowano

Zależy czy grasz na cqc czy na zombie, na zombie lepiej m249, na cqc chyba bardziej sprawdza się m60.

Piecikq, chyba troche za bardzo 'tyrasz' to m249, az takie złe nie jest. :P

Mój kochany lapek:

Intel Core i5-450m 2.4ghz || ATI Mobility Radeon HD 5730 1gb DDR3 800mhz, GPU 650mhz || 4GB ram DDR3 800mhz || Win 7 64 bit

retailzoor.jpg

Opublikowano

PIECIQ ma zupelna racje tez kupilem to na heaviego i zaluje, jest beznadziejne strzelac trzeba wlasnie chyba z 5 sekund centralnie w goscia juz wole rpg i potem mp5k wziac niz to gowno zaluje szkoda mi teraz tych 640g1 NIE KUPUJ!!! chyba ze na assaluta jest mocniejsze bo na heaviego to szajs

http://gifts.beepremium4free.com/?f=119297 wbijajcie jak mozecie, was to nic nie kosztuje a mi pomoze :)
Opublikowano

Pleciq za bardzo sie spinasz..

zaglosowalem na m249. Mialem przyjemnosc grac obiema bronmi i m249 wygodniej mi sie gra.

Bardzo proszę o ściągniecie kilku %.

Opublikowano

no wiem ze sie spinam ale to mnie dziwi ze gdy gralem m249 na assaulcie to zabijalo normalnie a te na heavy jakby ma mniejsze dmg, czasem to ciezko lowa z uzi zdjac ale juz sie tym moim eq a heavy nie spinam bo przypomnialem sobie ze do pomocy mam m134, m249 na kucka jest celne dosc (prawie jak k1)

co do ankiety to wlasnie jest pytanie: grasz na cqc czy zombie/uo, bg a teraz taki moj wykres ci pokaze:

m60

+szybko sie z nim biega

+zabija prawie tak szybko jak famas

-troche wolno strzela ale nadrabia to zadawanymi obrazeniami

-ma tylko 1 klip (nie wim czy komus to przezszkadza)

-no i troche mala celnosc (dla mnie praktycznie do du*y)

m249

+/- szybciej strzela od m60 ale odziwo zeby kogos zabic potrzebujesz 2 razy wiecej czasu niz strzelajac m60

+2 clipy

+/- dobra celnosc ale tylko kiedy kucniesz

+szybko strzelna co jest dobre gdy wrog z 1 hp na nas wyskoczy to tylko wystarczy strzelac i machnac przed nim celownikiem

-okropnie wolno sie z nia biega, o polowe szybciej niz z m134 czy bazoka

czyli. m60 najlepsze na cqc ale radzi se tez na zombie gdy jest chariot albo heavy

m249 uo,bg i zombie, cqc nie nadaje sie z tego wzgledo co mnie tak wkur**a (otrzeba ok 2,6 seck zeby kogos dednac a w heada tylko o polowe krucej) -,-

Opublikowano

Grałem tymi 2 brońmi i muszę ci powiedzieć że m60 u niebo lepsze jak umiesz nic grać ko koksisz

M249 to jakieś gówno dla mnie

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

Generalnie kiedys kupilem se M60 gold i robiłem tym taką rozróbkę, sciągałem nie jednych snajperów i wogule...

Gdy kupilem M249minimi co prawda nie grało się źle, ale jeżeli wolisz cos celniejszego bo masz lepszego aim'a oraz lubisz powera mieć w broniach to bierz M60.

M249 trzeba potrafić dobrze grać aby tym wiele zdołać, M60 sciąga człowieka na 3-4 strzały a M249 na 4-6 a więc jeżeli jestesmy my VS 2-3 gosci mamy duże szanse wygranej , lub porpostu 2 killi i deada.

Ale powiem że w tym przypadku 10% szybsze strzelanie nadrabia sobie dosc szybko, ale i tak nie sądze żeby robiło to wielką różnicę w powyższym wyniku. W okolicznosci laga(co zdarza się często podczas walki) lepiej wypada M60.

M249 za to była by lepsza bez lagów.(rzadkie w dzisiejszych warrockowych czasach) Więc macie odpowiedź.

To ogólnie zależy od przyzwyczajenia co jest lepszą bronią... Bronie są w miarę podobne, choć m249 ma 100 ammo wiecej. Ale zauważcie że on szybciej to ammo wystrzeliwuje co daje nam podobny czas wystrzału całego ammo wszystkich magazynków broni. Nie powiem bo nie raz zdarzyło się że w M60 przy dłuższych rundach kończyło mi się ammo.

I do M60 jakże też do M249minimi trzeba mieć cos do dobitki w razie utraty ammo.

W przypadku zombie bron zabija je zwykle na hit'a więc M249 wypada o wiele lepiej od M60.

Osobiscie polecam M60. Piszę co uważam, nie staram się nikomu uprzykszyć wyboru czy zniesmaczyc gry daną bronią, tak porpostu wygląda porównanie według mnie.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

To ja po przeczytaniu postów w tym temacie spytam się jak wy gracie..

M60 ma w sumie 200 ammo. Żeby zabić jedną osobę nie potrzeba pół godzinnego spreyowania, a runda na CQC trwa bodajże 3 minuty.

Mając nawet to K2 na 3 slocie które, też nie jest takie złe i spokojnie da się tym zabić nie ma takiej możliwości byśmy zostali z zero ammo.

M60 chociaż jest ciężką bronią i ma dość dużo ammo nie służy do nawalania jak wlezie, bo a nuż ktoś nam się nawinie przez przypadek.

Mi praktycznie nigdy nie zdaża się wykończyć ammo z m60 grając na roomach CQC Explosive 4vs4.

Więc po cholerę wam o ten magazynek więcej?!

W ciężkich broniach nie chodzi o te dodatkowe 100 ammo, bo i tak mamy go bardzo dużo.

Nie chodzi też o speeda broni, tylko o dmg! Ja osobiście wolę broń która strzela wolniej, ale jednym pociskiem potrafi zadać dużo, niż broń która strzela szybko, ale zadaje mało.

Gdybym miał wybierać między M60 a Minimini wybrał bym M60. Co nie znaczy, że ta ostatnia jest złą bronią bo mam ją na Heavy i fajnie sobie radzi, ale M60 jest lepsze : )

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Najpierw trzeba nauczyć się grać a później zwalać na broń.

myslisz ze nie umiem, innymi broniami typu m60, mp7a1 czy k1 to koksilem statami 12 na 4, nawet odrazu jakz auwazylem ze m249 jakos mi nie chec zabiajc to wzialem na laptopa i 2 onta waczylem, i po zmierzeniu czasu gdy ciagle nawalalem w kolesia to minelo ok 2 seck wiec nie pie**z mi tu zebym sie nauczyl -,-

a co tego co UP razor napisales to sie zgadzam ale jednym z najwiekszych + tych 2 broni to to ze w najgorszym momencie nie skanczy ci sie ammo (w czacie potyczki) jak np u famasa czy innych malo pojemnych broniach (razor + za fajne stwierdzenie)

ps. ja tam wole szybkie bronie, bo odkad kupilem te m249 to znowu musze sie chowac i kombinowac zeby zajsc kogos od tylu albo teraz musze bac sie kontry bo wiem ze jak wyskocze na kolesia to i tak nie mam szans, tych zmartwien nie mialem kiedy jeszcze mialem mp7a1 bo zabija bardzo szybko :P

Opublikowano

@razor Może z tym ammo przesadziłem, ale już niektórzy ludzie tak przywiązują do tego wagę że wiesz....

Jeżeli już by się wykłucać o to ammo to może od biedy na BG, ale i tak m249 gówniane jest na BG -.-

Proponuje Zamknąć ponieważ temat został wyjasniony.

Zaczyna się tu robić mały spam.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

ps. ja tam wole szybkie bronie, bo odkad kupilem te m249 to znowu musze sie chowac i kombinowac zeby zajsc kogos od tylu albo teraz musze bac sie kontry bo wiem ze jak wyskocze na kolesia to i tak nie mam szans, tych zmartwien nie mialem kiedy jeszcze mialem mp7a1 bo zabija bardzo szybko :P

Też wolę szybkie i celne bronie. Wyjątek stanowią jednak ciężkie karabiny typu M60 czy M249.

W tego typu broniach chodzi o dmg jednego pocisku. Nie biegamy z nimi cały czas bo dość wolno to się robi, tylko wyciągamy jak chcemy ostrzelać przeciwnika.

Wtedy lepiej, żeby broń zadawała dużo bo, pod wpływem ostrzału z M60 wrogowie szybko się zmywają nie chcąc paść.

Lepiej uszkodzić ich jak najwięcej i dobić 3 slotem na którym broń powinna być właśnie szybka. : )

M249 jest lepsze wyglądz na większe i ma głośniejsze strzały co wpływa na psychike ja sprawdzałem to z kolegą i o wiele lepiej sie gra m249

Przestraszyć przeciwnika hukiem wystrzałów to można na prawdziwej wojnie, a nie w grze ;p

TOPIC:

Nie zamykam jeszcze bo głosy są w miarę wyrównane. Może ktoś jeszcze zaszczyci nas swoją obecnością i przeważy ostatecznie szalę zwycięstwa.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Głupoty gadacie grałem m249 minimi i nie było złe było dobre nawet bardzo i chciałbym jeszcze raz nim pograć po prostu nie potraficie tym grać ;p

Opublikowano

Piecikq jak ja zobaczylem co ty piszesz to mnie głowa rozbolała :) M60 niby lepsze ale co ty wgl mowisz o tym M249 .... jak masz pingi pod 500 to sie ci nie dziwie ze 10 hedshotow i gosc stoi albo z tych 10 jeden celny .... tylko twoja fantazja ci ponosi i uwazasz ze trafiles 10 razy... Jesli ktos ma dobry sprzęt i opanowane zmiany pozycji ze stojki do prone to M249 jest świetne ....

880.png
Opublikowano

zalezy na jaka rodzaj gry grasz jesli cqc to m60 tylko poniewaz w tym samym momacie m60 wystrzeli o 5 pociskow wiecej moze to malo ale wystarczajaca duzo zeby kogos zabic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...