Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Antywirus Nod32

Pioti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zwracam się do osób które mają lub miały styczność z programem antywirusowym NOD32. Mój problem polega na tym, że mam takowego antywirusa i co jakiś czas wyszukuje mi wirusa w pliku warrock.exe i po prostu przerzuca go do kwarantanny. Nie mogę nic z tym zrobić, irytuje mnie to strasznie gdy jestem masterem bliskiego rooma i crashuje mi grę. Mój kumpel także ma NODa32, tyle że gdy wyskakuje mu komunikat, że znaleziono wirusa w pliku warrock.exe, to ma opcje do wyboru co chce z tym zrobić. (nie robić nic, uleczyć, usunąć itd.). Ja nie mogę zrobić nic, ponieważ przy składaniu komputera informatyk ustawił mi go tak, aby automatycznie przerzucał wirusy do kwarantanny. Moje pytanie jest takie: czy da się ustawić tak, żeby pytało mnie co zrobić z wirusem, a jeszcze lepiej czy można ustawić tak, żeby w ogóle nie przeszukiwało folderu z grą?

Za pomoc z góry dziękuję. W odpowiedziach piszcie czy chcecie + czy -, dam na pewno.

Pozdrawiam!

Opublikowano

ta opcja ktora Ci te problemy robi to: wykrywanie potecjalnie

niepożądanych aplikacji. znajdz to w opcjach i wylacz. jeżeli masz problemy

z

odszukaniem tej opcji to pisz.

snikersproject1.png
Opublikowano

Musisz dodać warrocka do wyjątków poprostu, a nie bawić się w całkowite wyłączanie ochrony : )

Konfiguracja (Ustawienia) >> Pokaż zaawansowane opcje >> Wykluczenia >> Dodaj (Nowe)

I podajesz ścieżkę do folderu z WR

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Musisz dodać warrocka do wyjątków poprostu, a nie bawić się w całkowite wyłączanie ochrony : )

Konfiguracja (Ustawienia) >> Pokaż zaawansowane opcje >> Wykluczenia >> Dodaj (Nowe)

I podajesz ścieżkę do folderu z WR

Właśnie bardzo bym tak chciał, lecz albo tego nie ma, albo jestem ślepy. Chodzi mi o to, żeby ktoś kto ma NODa dokładnie krok po kroku opisał gdzie to znaleźć i jak ustawić.

Opublikowano

Ja odznaczylem ta opcje wykrywanie potencjalnie... i mam po problemie. starej wersji noda tez tak jest. jutro Ci wysle screeny z moimi ustawieniami z noda.

ty masz widocznie ustawione ze automatycznie jak ci cos wykryje to ci to usuwa lub daje do kwarantanny. ale tym wszystkim jutro sie zajme ;]

snikersproject1.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...