Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu próbuje zrobić program w języku C#, który by wykorzystywał funkcję SetupDiGetClassDevsExA w setupapi.dll. Potrzebuję go, ponieważ pewien program usuwa Microsoft Loopback, a dzięki tej funkcji by tego nie robił. Za bardzo nie umieć pisać programów w c#, więc potrzebuje pomocy :D Program ma hook SetupDiGetClassDevsExA i dać return 0.

To jest mój program:

To jest ukryta treść, proszę

Spytałem się na pewnym forum jaką funkcję ma SetupDiGetClassDevsExA (niestety w delphi):

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

w C++ byłoby to około 15 linijek razem z klamerkami, chcesz to Ci takie .dll wyprodukuje co hookuje tą funkcje po wstrzyknięciu i zwraca 0 :)

Opublikowano

Gdybyś mógł to bardzo bym prosił :D Ja dopiero od nie dawna uczę się C# i może troszkę C++, ale to są podobne języki

Opublikowano

Użyłem injectora i działa ^^ tylko gdybyś mi powiedział jak zrobić żeby mój program wczytał ten dll ;/ Wyskakuje błąd, że taki .dll nie istnieje

//edit

Powiedz mi jaki jest punkt wejścia w tym dll x3

Opublikowano

musisz dodać dll do reference w projekcie

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Gdy próbuje dodać .dll to reference to wywala błąd, a gdy już nakieruje program do .dll to wywala inny błąd:

W bibliotece DLL 'D:\SetupDiGetClassDevsExA_hook.dll' nie można znaleźć punktu wejścia o nazwie 'LoadLibrary'.

• Dodaj nową pozycję...