Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

możesz użyj ANSI kodów , w ostateczności WinApi GetStdHandle i SetConsoleTextAttribute

a i jeszcze biblioteke conio2.h

choc nie wiem po co kolory w konsoli , no chyba że ma to tylko ładnie wyglądac

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Tak jak mówi robem, no i ewentualnie

system("color fc");

atrybuty kolorów określane są przez 2 cyfry heksadecymalne, pierwsza tło, druga pierwszy plan, każda cyfra może być jedną z wartości 0 - F :)

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Ja osobiście polecam zacząć od WinAPI ponieważ konsola jest nie przyszłościowa a jeśli chciałbyś się zająć programowaniem porządniej to trudniej Ci będzie zmienić interfejs.

Polecam tą stronę.

Opublikowano

Ja osobiście polecam zacząć od WinAPI ponieważ konsola jest nie przyszłościowa a jeśli chciałbyś się zająć programowaniem porządniej to trudniej Ci będzie zmienić interfejs.

Polecam tą stronę.

Zgadzam się z tobą programy okienkowe WinAPI lepiej wyglądają tylko czy uczenie się WinAPI nie jest trudniejsze do opanowania ??? słyszałem też o bibliotece RAD c++ , która ma łatwiejszą składnię.

Opublikowano

Ta książka wygląda bardzo zachęcająco i tam pisze że jest płyta CD to znaczy że są videotuty też na tej płycie czy przykłady programów ??

P.S.

W twojej sygnaturze są twoje hacki czy po tych dwóch dniach uczenia się zdołałeś zrobić wallhacka tak z ciekawości pytam :)

Opublikowano

Tam sa kody zrodlowe prezentowane w ksiazce + kompilator.

A co do cheatow, to nieeeee.

Trzeba wejsc duzo glebiej w programowanie.

Ja juz sie ucze C++ 2 lata.

Opublikowano

Tam sa kody zrodlowe prezentowane w ksiazce + kompilator.

A co do cheatow, to nieeeee.

Trzeba wejsc duzo glebiej w programowanie.

Ja juz sie ucze C++ 2 lata.

Aha chyba skuszę się na tą książkę bo programy konsolowe mi nie leżą tylko powiedz mi jeszcze czy tylko z tej książki korzystałeś :P i nie będę Cię już męczył pytaniami xD

Opublikowano

Tak tylko z tej :)

Reszta to stronki które masz wyżej.

Jestem otwarty na pytania, wal śmiało.

Opublikowano

ncurses - kontynuacja biblioteki z systemów BSD, wieloplatformowa.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

• Dodaj nową pozycję...