Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam aktualnie ściągnąłem Shaiya i moje pytanie brzmi jak iśc na HardMode bo każdy pisze mi że tam najlepiej ale ja mogę tylko wybrac Easy i Normal mode , Hard i Ultimate sa zablokowane jak by kto mi powie jak to zrobic bedzie +

darkjedisygnaym1.png

XBmetin2 On - 90 Woj Body - Hexed

LongjuML On - 83 Woj Mental - GeTRiGhT

Opublikowano

Temat rozwiązany poprostu miałem US a nie PL ;d .

Temat można zamknąc pozdrawiam.

darkjedisygnaym1.png

XBmetin2 On - 90 Woj Body - Hexed

LongjuML On - 83 Woj Mental - GeTRiGhT

Opublikowano

Nie napisałeś jaki serwer Shaiyi...

Ale najprawdopodobniej masz na myśli serwer US, ponieważ tam jest zablokowany tryb HM (nie pamiętam jak to wyglądało na niemieckim i reszcie)

Sytuacja na US jest prosta:

Tryb easy totalnie ignorujemy, zostawiamy go dla nieogarniętych noobów.

Przy tworzeniu pierwszej postaci robisz ją na trybie Normal, na którym wbijasz poziom 40.

Po osiągnięciu tego odblokowuje Ci się tryb Hard, na którym tworzysz drugą postać (nie ma możliwości zmiany trybu gry na postaci, jeśli robisz NM to zostanie na takim aż do usunięcia)

W ten sposób masz odblokowany tryb Hard Mode (który jest najlepszym wyjściem, jeśli nie planujesz sporo grać i zarabiać mnóstwo golda na runki ew wydać pieniądze na AP) i pierwszą postać. Jeśli chcesz grać na Ultimate, musisz wbić 40lvl na HM. Pamiętaj jednak, że UM jest trybem na którym musisz uważać. Bez runki wskrzeszenia, conti albo wyrki lvl 31+ z wskrzeszeniem na poziomie 2 (zdarzają się nieogarnięte nooby, które tego nie ulepszają) przy śmierci Twoja postać zostanie usunięta z serwera.

Na Normal Mode na US'ie polecam postacie szybko expiące samemu.

Jeśli natomiast miałeś na myśli Shaiya PL to tryb HM masz odblokowany na wstępie i z niego korzystaj, ponieważ tutaj tryb EM pozostaje bez zmian (nooby), a NM używa się tylko do zadania typu epic na 45lvl, żeby zdobyć epici każdego ele. Dlaczego? Ponieważ szybciej exp leci.

Podstawowy tryb to HM na którym trzeba wbić 40lvl dla Ultimate. UM powoli zaczyna być standardem na serwerze.

Edit by Xanan: Sorry, nie zauważyłem jak napisałeś :D

Skoro problem rozwiązany to faktycznie do zamknięcia ^^