Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bardzo Duże Lagi Na Moim Serwerze

StanikVip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały no dobra duży problem.

Otóż odpaliłem serwer na minecraft przez hamachi i mam na nim bardzo duże lagi.

Mam internet 2mb i moim zdaniem aż takich lagów nie powinienem mieć.

Jeżeli znacie jakiś sposób na zmniejszenie tych lagów to będę wdzięczny za podzielnie się tym sposobę ze mną :D

Opublikowano

Lagi są prawdopodobnie od nieodkrytej mapy. Zrób najlepiej mapkę jakimś kreatorem. Doczytywanie mapy(generowanie) zawsze laguje bardzo serwer.

@Down

Z czymś takim się nie spotkałem, ale @Up pisał że zaraz po wejściu na serwer miał lagi, co znaczy że był dzień i mapa nie wygenerowana.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Potworki (zoombie crepery it) także bardzo lagują.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

mógł by ktoś podać link do jakieś gotowej mapy ale najlepiej żeby nie było tam żadnych budynków ani nic w tym stylu.

Chodzi mi o to żeby wyglądała na surową mapę taką jak w singlu

Opublikowano

Stanik wbij na singla poodkrywaj mapę, wrzuć do plików serwerowych i zmień nazwę na world :D Sam tak robiłem :>

dzięki za pomoc masz oczywiście + ale dam ci drugiego + jak mi powiesz gdzie tą mapę z singla zapisuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

sora za odkop ale ma ktos moze odkryta mapke? bo ta z single na multi tez musze odkrywac

i zeby nie byla taka duza jak w single bo nie potrzebuje az takiej a i zeby nie bylo szuakalem w necie ale nie znalazlem ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...