Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydajność, Fps, I Inne ?

Fabeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Był juz temat jak zwiększyc fps w grze lecz nie spodobał mi sie cfg. zle ustawienia i wylączało gre po 15 minutach grania.

Więc mam pytanie które napewno pomoze wielu graczom. Jak poprawić fps i wydajnośc w BO?

Sprzęt:

Pentium Dual-Core CPU E5200 @ 2.50 ghz

NVIDIA GeForce 9400GT

4GB RAM

Chyba sprzet w miare a fps miedzy 10 a 25 :/.

Prooooosze o pomoc. Dam za dobrą podpowiedz +/-

Opublikowano

"U MNIE POMOGŁO U CIEBIE NIE MUSI"

Wejdź w menadżera zadań i ustaw wykorzystanie procesora, przy steamie niskie, a przy codzie wysokie.

"U MNIE POMOGŁO U CIEBIE NIE MUSI"

PS. Wiem, że chaotycznie to napisałem ;D

Opublikowano

Ctrl + Alt + Delete > włącza Ci się Menedżer urządzeń

Przechodzisz do zakładki Procesy i klikasz prawym przyciskiem myszy na wybranym procesie, wybierasz opcję Ustaw Priorytet i ustawiasz, czy proces ma mieć niski priorytet czy wysoki, im niżej opcja tym mniejszy priorytet.

Opublikowano

Dzięki wielkie wam! Podwójny Anty-Aliasing, Wysokie Tekstury, Cienie (Ocieplane) i 40FPS :D Wcześniej przy najniższych 50 było. :>

Leci 5* i + :D

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

No niestety, mi niepomaga. Leciutko poprawia o jakies 5 fps :P. Czyli dochodzi do jakichs 30. Plus czy tam minus za podpowiedz :P. Piszcie dalej.

Opublikowano

Ustawienia nic ne dzialaja. Jak bralem wysokie tekstury to mialem tyle samno fps co na malych. Jak bralem anty aliasing na wyl albo na x8 tez zadnej roznicy :/. Dajcie jakies komendy czy cuś. Albo jakies modyfikacje. Dawajcie !!!

Opublikowano

Czemu ci się wyłącza?

Ja gram na max. oto moja maszyna:

Core 2 DUO 1.80GHZ

NVidia GE FORCE 9800

2GB RAM

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Bo sa inne ustawienia itd ktore nie wiaza sie z moja karta itd. Piedyka tez probowalem ale podobno tam najwiecej dzwiek robi. A tobie tobciograj plynnie chodzi?

Opublikowano

Dobra dziewczyny, nie męczcie się xD. Właśnie odkryłem na czym polega problem. Może sprzęt mam dobry ale nie monitor :D. 21 cali i odświeżanie 60 hz :D. Jak włączyłem rozdzielczość na 800x600 działa świetnie lecz słaba grafa więc od dzisiaj zbieram na monitor ;). Jeśli też macie problem ze ścinkami looknijcie na rozdzielnie i zobaczcie czy to problem nie leży w monitorze, hehe. Pozdro wszystkim i Temat do zamknięcia ;).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...