Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przy Uruchamianiu Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie wiem czemu ale od kiedy jestem na innym komputerze coś nie chce mi działać serwer.

Za pierwszym razem gdy go uruchamiam wyskakuje ofc Network is unreachable... ale... dwa do trzech razy i to jak by w inny sposób.

Za następnymi wyskakuje Operation Timed out od 4 do 6 razy.

SS:

unreachablen.png

operationtimedout.png

Ale cóż z tego? A no to że po tym nie wyskakują następne komunikaty a gra nie chce się uruchomić czepiając się locale/hongkong/locale_game.txt...

Pliki nowe, hamachi nowe, VPC nowe

pliczki upload by merkon, czyli czyste. nic nie grzebałem. all programy z forum tutaj.

port map czy uruchomiony czy nie - żadna różnica. nie działa tak czy siak...

To wyskakuje w momencie gdy chcę otworzyć grę (przez pliczki dołączone do silniczka. w txt zmieniłem ip a pliki są w cliencie z 2008... więc wszystko powinno działać)

bladb.png

Opublikowano

Hmm. Przeniosłeś całą bazę na inny komputer?

A wszystko dobrze jest skonfigurowane ?

@700 post :-)

Opublikowano

być może choć zawsze w PLu mi chodziło... czuję że to albo coś z moim kompem albo z pliczkami... spróbuję na innych pliczkach i z tym chinskim clientem...

Opublikowano

Co ma błąd w kliencie do serwera? oO Z serwerem jest wszystko w porządku, tylko masz jakiegoś chujowego clienta.. Ściągnij pl'a z 2008, moda od Kamera i wgraj do niego spolszczenie i powinno wszystko być git majonez :x

1280314365-U1.png

Opublikowano

ummm po pierwsze ja instalowałem czyste 2008 i to trzy! wszystkie z tego forum więc może skoro tacy mądrzy to jakiś link?

nawet nie wiem co to mod od kamera itp... poza tym wydawało mi się że błąd dotyczy jakiegoś pliku w bazie ale ja dość często się mylę...

choć z tego co pamiętam to kiedyś dało się do clienta wbić nawet jak serwer był offline... tylko różnica była taka że połączyć się nie dało. no więc dobrze. serwer potrafię postawić i edytować. ale jakaś pomoc co do tego clienta? :( link do tutka, downloadu itp? nie mówcie że jest coś takeigo jak opcja szukaj... bo... bo sam nie wiem czego mam szukać xD

Opublikowano

@rifresz

Aj Em tempy jak bót... psheciesh ja nie grałem na moim privie wtedy na PL tylko na włoskim cliencie final longju który przecież jest zwyczajnym chinolem >.<

dobra mniejsza z tym... zaciągam chinola. ma ktoś jakieś spolszczenia? xD

Opublikowano

dajcie link do jakichś chińskiego (a najlepiej jeszcze link do tego jak to potem spolszczyć) clienta, tylko prosze bez żadnego gadania o kamer modach...

co do pliczków... jak mi Upload by Merkon nie działa to które wziąć?

Opublikowano

to jest tylko sam plik exe... potrzebuje do tego chińskiego clienta...

mam jakieś coś co podał użytkownik tu w temacie... link do innego tematu. jakiś client SD Longju 2 spolszczony... wszystko pięknie ładnie z tym że... archiwum RARa... nie ma końca :)

Opublikowano

@rifresz

ponawiam te prośbe:

,,dajcie link do jakichś chińskiego (a najlepiej jeszcze link do tego jak to potem spolszczyć) clienta, tylko prosze bez żadnego gadania o kamer modach...

co do pliczków... jak mi Upload by Merkon nie działa to które wziąć? "

Opublikowano

Ja nie wiem dlaczego wy na siłę chcecie wchodzić na serwery chińskim clientem.

Ściągnij clienta 2008r PL i wklej tam spolszczenie/launcher.

Pozdrawiam G33K.