Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ciekawostka] Komórki Też Promieniują!

sherer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Pewnie widząc artykuł w gazecie o prawniku, który pozwał swoją sieć komórkową, o to, że przez to, że długo rozmawiał przez telefon - nabawił się raka!

Jeśli uważacie go za stukniętego idiotę - puknijcie się w łeb...

Jak promieniują komórki?

To proste!

Przez sieć GPRS!

Nie wierzysz?

Połóż komórkę na stoliku, i wyślij smsa, lub poczekaj aż dojdzie od kogoś.

Musisz mieć włączony mikrofon, który jest podłączony do komputera.

Kiedy sms będzie wysyłany, lub będzie dochodził - twój mikrofon wyłapie lekkie drgania!

Pamiętaj jednak, drgania wystąpią 1 sek przed dostaniem smsa, a 2 sek po jego wysłaniu!

Sam to sprawdzałem na 3 telefonach i efekt był taki sam!

Zapraszam do waszych opinii!

Opublikowano

nic nie zrobia tej sieci komorkowej, a dlaczego?? poniewaz nikt nie zmusza do uzywania telefonow, sam go uzywasz

13032777318975834031.gif

Opublikowano

to samo czytałem + tam było napisane jaka komórka jak promieniuje(czym wiecej tym gorzej) czy jakoś tak, nie było tam ich bardzo dużo ale nawet sporo,

a o tym, że są szkodliwe to wiadome ale jedna bardziej druga słabiej

fs.png

Admin Cienia
Opublikowano

Dziwi mnie bardziej to że nie wiedziałeś. To chyba normalne że promieniują..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Wiadomo, że wszystko promieniuje falami alfa, oraz beta...

Jednak falami, które odpowiadają za promieniotwórczość są fale gamma, które co ciekawe występują w naszych telefonach...

Opublikowano

Akurat miałem niedawno na fizyce o tym. Oczywiście promieniują, ale nie jest to groźne dla człowieka (Chyba, że ktoś poważnie nie może żyć bez telefonu.) Podobno Wilhelm Röntgen wynalazł promienie rentgena bo jego telewizor prześwietlił jego głowę i pokazała się na ścianie jego czaszka.

#Osama

Ale mi pojechałeś, wracaj na mistrzów.

Opublikowano

@Owned

Gówno nas to obchodzi.

@Topic

Trzymajac komorke w spodniach mozecie nabawic sie bezplodnosci ;)

RAsfepN.png
Opublikowano

Kto chce ten używa komórki kto nie to proste... Dziwi mnie, że taki człowiek robi wokół siebie tyle hałasu, jak nikt mu nie kazał korzystać z komórki...

Opublikowano

Ale odkrycie ; o Kolega odkrył bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo stare info : < Nie popisałeś się.

Opublikowano

hah dziękuję za oświecenie, teraz będę czcił Twe mądrości. Bez Ciebie moje życie było my ciemne, zacofane, oraz pewnie bym nie zdawał sobie z niczego sprawy.

mógł bym spokojnie żyć

Opublikowano

O raku wiem. A wierzycie w numer " 888 888 888 " Każdy kto go używał zginął - podczas rozmowy -.-.

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po Polsku

Była dobra w łóżku, mówiła po francusku mimo dużego biustu nie używała mózgu zaufałeś jej zaufałeś dla diabła. Nie wierz nigdy kobiecie to życiowa prawda.

Opublikowano

@Up

w domu wszyscy zdrowi?

@Topic

Wydawało mi się że to nie jest w stanie zagrozić życiem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...