Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Goldbot

wsad6969

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się, choćby dlatego żeby mieć więcej golda.

@EDIT

Przenoszę do Dyskusji Ogólnej.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Jeden jest średnio opłacalny. Tzn. zawsze by wpadło trochę golda, ale lepiej zrobić sobie całe party gf-ów. Najpopularniejszy build do takiej roboty to nuker fire/cold/light. ;)

1295049164-U286654.png

Admin Cienia
Opublikowano

Ja 6 wizzawi w tydzień na mobach 27lvl wyciągałem 20kk z jednego w party DISTRB !

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Na penkach można wyciągnąć ok. 100kk tygodniowo. ;) Wiadomo, im wyższy lvl, tym więcej kasy. Ale na początek 20kk to niezły wynik. Na gf`y warto robić chary z dużym dmg i najlepiej ze skillami zasięgowymi, a więc wizz i nuker jak najbardziej się nadają. :) Puszczamy takiego chara na mobki pare lvl'i niższe, tak żeby nam padały na 1-2 skille i heyah.^^ Dobrze by było jakby miał seta z blue, przede wszystkim str i int, to nie padnie nam zbyt szybko i nie będzie latał co chwilę do miasta po potki. Warto też zadbać o powiększenie dura itemków z tego samego powodu. Wstępnie to chyba wszystko. Jak chcesz wiedzieć więcej to pytaj. ;)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

dokładnie :) Są dwie formy ich robienia:

robisz od początku i po kolei levelujesz (idzie szybko w przypadku nukerów i ciutkę wolniej w przypadku wizów) do którego chcesz np. 64 (sonary). Puszczasz je (w nocy właśnie mi ksuły takie GF, na szczęście bez speeda to typhoon dał radę :P) ja dość spory range i dajesz żeby akceptowały pt od wszystkich (lepiej mieć pt mobki, bo i tak nie padniesz, a zamiast 1 skill i mało golda to masz 3 skille i dużo golda, a w tym czasie zrespi się następny mobek).

Druga opcja (ja tak robię obecnie) robisz plvl postaciom do którego chcesz ja robię do 85. Puszczasz je w party ładnym 1x cler 2x bard 3x wiz 1xwarlock 1x warrior i mogą expić na mobkach o 2-3lvle większe bez super setów :)

Czym się różnią takie pt ?

Pierwsze jest pod low lvl, gdzie różnica lvl-i wynosi z 7 i nie sposób zginąć, a moby padają na skilla - dwa

Drugie jest pod leveling na h-lvl, nie padają z powodu buffów a warlock debuffując sprawia, że brak tych wizów nie przeszkadza wcale :P

Wyniki na mobkach 88 podam niedługo, ale sądzę, że minimum 200kk bd :)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Tylko ciężko rozpocząć takie pt.

Interesuje mnie natomiast taka rzecz - z czym jest mniej problemów jak i co jest bardziej opłacalne:

- same nukery w pt fire/light.cold

- wizy

Dodam, że mam zamiar puszczać ok. max 6 gf - boje się, że z większa ilością nie dam rady.

Opublikowano

nukery - mniej dedów i mniejsze zyski (mniejszy DMG i więcej potów)

wizy - więcej dedów i większe zyski (większy DMG i b. mało potów)

Jeśli masz 6 botów to 5 wiz/bard i 1 cler/bard będzie dobrze. ilość dedów zmniejszy cler. Nikomu nie zabraknie many (każdy ma barda i man cycle). Powinno być dobrze :)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Ja zawsze robiłem tak, że robiłem kilka nowych charów i puszczałem je na clientless'ie. Po jakimś czasie zmieniałem skrypta na mocniejsze mobki i ot cała filozofia. ;) Za pierwszym razem jak puściłem jakieś 5 botków na 4lvl-owe mobki, to po pierwszym dniu miałem ok. 7sos-ek. :) Albo odpalasz te chary na cl'u prowadzisz na ongi np. i taxujesz swoim charem z wyższym lvl'em. Plvl'ujesz to takiego lvl'a jaki chcesz i puszczasz gf'y na mobki kilka lvl'i niższe. ;)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

@UP

Tylko trzeba siedzieć przy kompie te x godzin i zmieniac set-a, itemy itd. Troche jest to pracochłonne szczególnie gdzie należy ciagle przechodzic z CL na clienta.

Opublikowano

Jeśli puścisz od początku na low lvle to same będą dropić itemy. Można ustawić, żeby wkładali na siebie, używali elixiry do danego + , itd. ;)

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Wbijanie elków masz w pierwszej zakładce. Klikasz `Auto Fuse` i ustawiasz co i jak. Z itemami chwilowo nie pamiętam jak to się robiło, ale jak tylko uda mi się jakoś obczaić to napiszę. ;) Sprawdź czy to się przypadkiem automatycznie nie robi, bo coś kojarzę, że za pierwszym razem mi sam, bez żadnego ustawiania założył.

1295049164-U286654.png

Opublikowano

@UP

Chodzi ci o ibota? W ibocie nie da się ustawić żeby nakładał rzeczy na siebie.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

W takim razie musi to robić jakimś automatem. Bo pamiętam, że mi zmieniał pare razy zbroję. ;) A w jakimś innym bocie jest taka opcja?

1295049164-U286654.png

Opublikowano

Troche się pokomplikowało - posiadam 6gb RAM (dzisiaj przychodzi kurier) i wiem, że pt spokojnie uciągnie mi bez CL (jeden silk ok. 500mb) więc będę miał podgląd na żywo.

W dodatku dobry procek (4x 3,42) więc nie będzie problemu : )

Opublikowano

heh to polecam sbota jak ciągniesz clienty. Warto zainwestować :)

@Jack

chyba obecnie nie tzn. pewnie jest w prywatnym bocie dla firm goldfarmerskich gdzie robisz chara i zostawiasz a on sam bije 110...

LifeSro

FusionRoad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...