Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niezgodne, bo zakładasz 2 tematy z tym samym pytaniem.

Co do tematu, to nie napiszę za Ciebie kogu ale mogę naprowadzić.

1. Używając funkcji, bodajże GetModuleFileName pobierasz ścieżkę dopliku twojego programu.

2. Używając funkcji system() wywołujesz polecenie które skopiuje twój program w inne miejsce.

Pseudokod:

To jest ukryta treść, proszę

Nie dam Ci gotowca, więc rusz głową i szlifuj ten kawałek kodu, powinno działać, jeżeli nie masz antywirusa. MsgBoxes dodane by zorientować się do którego momentu program dochodzi.

Pozdrawiam.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Tak, jednak można zrobić to inaczej. Była taka funkcja, chyba GetWindowsDirectory - odsyłam się do google ;) Ścieżki do plików dawaj w cudzysłowach, bo gdy zawierają spacje, to copy lubi się wściekać.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Ja pieprze. Wszystko jest jak było, tylko zmieniasz troszkę kod, tak by nowaLokalizacja była tworzona przy pomocy funkcji GetWindowsDirectory. Spróbuj sam to napisać, a gdy będziesz miał już jakiś kawałek kodu to daj i powiedz co nie działa. Nie będę tego pisał za Ciebie, bo mam ciekawsze rzeczy do roboty.

To jest ukryta treść, proszę

• Dodaj nową pozycję...