Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Stworzenie serwera hamachi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem łysy że tak się wyrażę w stawiani serwerów w MineCraft postawiłem swój serwer na hamachi i gram z kolegami ale nie ma na nim komend wiem dlaczego ale nie wiem jak to zrobić czytałem po googlach pisało coś o skryptach MCzall i inne jakieś ale nic nie kumałem moze mi ktos wytłumaczy i mi powie jak mam zrobic zeby mieć jakieś komendy Dzieki z góry

A i jak coś do pobrania by było to dajcie linki od razu dzieks z góry jeszcze raz

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc już wszystko kumam no prawie wszystko

no bo jak chce mieć 3 pluginy to jak mam to zrobić?

tam jest linijka w server.properties plugins= (i tu nie wiem jak wpisac)

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Plugin wrzucasz do folderu plugins, kopiujesz nazwę i wpisujesz np:

plugins=WorldGuard,AuthCraft

pluginy oddzielasz przecinkiem.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Dzięks o to mi chodziło tera już wszystko wiem co było mi potrzebne

Opublikowano

Mam ostatnie pytanie bo mam raptem 6 komend do uzywania da sie je jakoś dodawac bo np che sobie zespawnować 5 świn i sie nie da mam komende spawn al jak wpisze /spawn to mnie "teleporci" do respawna

Da sie zrobic zeby oprucz do domu teleportowało do jescze np do kopalni i jeszce paru miejsc jak tak to napiszcie jak

Opublikowano

Mam ostatnie pytanie bo mam raptem 6 komend do uzywania da sie je jakoś dodawac bo np che sobie zespawnować 5 świn i sie nie da mam komende spawn al jak wpisze /spawn to mnie "teleporci" do respawna

Da sie zrobic zeby oprucz do domu teleportowało do jescze np do kopalni i jeszce paru miejsc jak tak to napiszcie jak

Tak wiec Lista Komend :

All Players:

- /help : pokazuje pomoc.

- /who : pokazuje kto jest online.

- /me [akcja] (or *[akcja]) : Mowi akcje ktora wykonujesz (np "Masayochi masturbates" xD).

- /colors : Pokazuje kolory ?.

- /policy : Pokazuje zasady Swiata Minecraft (lub cos takiego :P).

- /appeal : Shows how to file a Spectator Appeal.

- /tiles : Pokazuje tytuly uzywane na serwerze

- @[uzytkownik] message: Wysyla prywatna wiadomosc do uzytkownika

- - /w [uzytkownik] message

- - /pm [uzytkownik] message

- /respawn : Teleportuje cie to Spawn'a

Guest:

- /upgrade : Pokazuje jak stac sie czlonkiem.

- /spawn : Zmienia twoj login spawn w miejsce w ktorym stoisz ?.

- /[Tile] : Places special blocks:

- - [Tile] :[/solid /water /lava /gold /iron /coal /dstair ]

Member:

- /tp [uzytkownik] : Teleportuje cie do uzytkownika.

- /status [uzytkownik] : Pokazuje Status uzytkownika. (Jedynie gracze z wiekszymi rangami niz ty moga widziec co robisz)

- /museum [Name] : Goes to archived map:

- - [Name : lakeview, riverside, seabreeze, (etc), exit]

- /lobby : takes you to the lobby (good for transitioning out of museums on a computer with low memory)

Designer:

- /fill *

- /copy *

- /paste *

- /pyramid *

- /esolid *

- /rollback *

- /place *

- /grant [user] *

- /revoke [user] *

*assigned area only

Architect:

- /fill [tile] [tile2]* : Fills a region with a certain tile.

- - *If [tile2] is used, it will only fill [tile] over instances of [tile2] in your selected area

- /copy [name] : Copies region into saved file.

- /paste [name] [direction] [flip] [offset] [trans] : Pastes region from saved file.

- - [direction : north, south, east west]

- - [flip : none, flipx, flipy]

- - [offset : number (vertical offset in pixels)]

- - [trans : none, trans (makes air transparent)]

- /mpaste [name] xyz : Pastes region from saved file using mpaste (more info here)

- /continuous [1:0] : Turns continuous pasting and filling on.

- /esolid tile [ solid : sphere ] : Creates an elliptical solid.

- /pyramid [tile] [1:0] : Creates a pyramid with tile.

- /place {tile} [x y z] : Places a tile at your feet or at x y z co-ordinates given.

Moderator:

- /member [user] [reason] : Set user to member status for the defined reason.

- /guest [user] [reason] : Set user to guest status for the defined reason.

- /probation [user] [hours] : Set user to probation status for the defined hours.

- /spectate [user] [reason] : Set user to spectator status for the defined reason.

- /note [user] [message] : Add a note to a user profile.

- /kick [user] : Kick a user from the server.

- /mute [user] : Mute a user for 60 seconds.

- /unmute [user] : Unmute a muted user.

- /silence [user] : Silence a user indefinitely.

- /unsilence [user] : Unsilence a silenced user.

- /bring [user] : Bring user to your location.

- /say [message]: Says message in red, for importance.

- /search [user] : Searches user on the website to see if they are registered.

- /a [message] (or /asay [message] or #[message]) : Talks in admin chat.

- /cloak [1:0] : Makes your player invisible (leaves a still clone wherever /cloak 1 was last used).

- /warn [user]: Prevents a user from building for 60 seconds.

- /unwarn [user]: Unwarns a user.

- /assign [user] : Protects a builder's land from other members.

- /unassign : Unassigns a user's area (You must be in the area).

- - /unassign [user]: Unassigns ALL areas of user.

- /whodid: (Click or Place block) Gets recent logs of that block.

- /monitor mode : Changes the mode and what you see.

- - [ Mode : noground , blank , reset ]

- /undo [user] : Undoes all recent changes by user.

- - /undo [user] preview: Previews what would happen if you used /undo with [user]. To exit, use /monitor exit.

- /replay [user] : Replays all recent changes by user.

- - /replay [user] preview: Previews what would happen if you used /replay with [user]. To exit, use /monitor exit.

- /rollback : Use if you want to revert mass changes.

Admin:

- /ban [user] [reason] : Kick and ban a user+ip from the server (only applies to guest and spectator ranks)

- /moderator [user] [reason] : Set user to moderator rank for the defined reason.

- /undolastfill [user]: Undoes a user's last fill.

- /designer [user] [reason] : Set user to designer rank for the defined reason.

Executive:

- /architect [user] [reason] : Set user to architect rank for the defined reason.

- /admin [user] [reason] : Set user to admin rank for the defined reason.

- /[Realtile] : Places realliquids for rock.

- - [ Realtile : /realwater /reallava ]

- /title [user] [title] : Adds a title to a user (reserved for Designer+ and must contain original username)

- /award [user] [award] : Awards a user for their deeds.

- /reallyreplaceall [tile1] [tile2] : Replaces all instances of [tile1] on the map with [tile2].

Owner:

- /executive [user] [reason] : Set user to executive status for the defined reason.

- /setspawn : Sets the default player spawn point where you are standing.

[Info ze strony : http://www.worldofminecraft.com/node/1212 . TEKST NIE JEST MOJ]

Potem to przetlumacze , teraz po prostu nie mam ochoty ...

Last Edit (2011-01-08-01:44)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

282f7e1.jpg

Opublikowano

Dzięki mam już naprawdę pytanie gdzie mam wpisac te komendy zeby działały do groups.txt czy gdzie i jak mam je wpisać

Opublikowano

Dzięki mam już naprawdę ostatnie pytanie gdzie mam wpisac te komendy zeby działały do groups.txt czy gdzie i jak mam je wpisać

Sorry za dubla pomiliły mi sie klawisze

Opublikowano

Dzięki mam już naprawdę pytanie gdzie mam wpisac te komendy zeby działały do groups.txt czy gdzie i jak mam je wpisać

Powinienes je wpisac w czacie w grze :) sa to komendy odrazu wbudowane do serwera

Jesli sciagneles najnowsze pliki serwerowe wszystko powinno ladnie smigac

282f7e1.jpg

Opublikowano

Nie mam ich jak je wpisuje to mam command unknown pliki serwerowe mam ściągnięte z minecraft.net

Opublikowano

Gdzie jeśli mogę się spytać gdzie są podpięte xDDD

Srorry za moją głupota taki jestem

Opublikowano

Preczytałem i nic to mi nie dało bo to wszystko wiedziałem i tak xD

mam kolejne pytanie co zrobićzebym miał wszystkie mozliwe komendy

jak zropić wrapy np do koplani do sklepu do lasu bo nie wiem

nie wime jak zrobic rzeby distac przedmiot próbowałem give i tak jak jest w komendachu góry podanych przez Masayochi

Czy jest jakiś sposób na pluginy ściągnałęm se 5 pluginów niby działąjących z hey0 mod ale tylko 1 działał

Opublikowano

Pokaż jak masz zainstalowanego tego hey0.

/give nick itemid ilosc

/give SpitFirePL 4 64

Porób portale z moda StarGate, będzie ładniej wyglądało.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Spoksik no stargate tylko problem szukam na forum hey0 i nic nie moge znalessna nawet w google wbiłem i nic dziwne strony dasz linka plisss

a i pytanie jak tego uzywać ?

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...