Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak grać na początku przygody z CA

Hearcik92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ; )))

Postaram się ukazać wam uproszczenie grania w Combat Arms Bez haków.

Poradnik nie będzie jakimś Hitem MPC lecz skromnym małym poradnikiem dla graczy POCZĄTKUJĄCYCH 1-10 Max

1.Wyposażenie:

• Na początku mamy słabą broń lecz po dodaniu do niej tumika, magazynka i celownika nie będzie wcale zła.
    Gdy już się zaopatrzymy w wyżej wymienione Rzeczy możemy zacząć grać.

2.Użycie broni/Strzały/Poruszanie się podczas ataku i obrony:
  • Żeby strzelać celnie nie możemy trzymać LPM lecz go klikać, mniej więcej po 5 naboi to już każdy sobie dostosuje.
    • Technika ataku bardzo ważna w każdym starciu 1na1 czy 2na1. Gdy jest 1na1 nie panikujmy skacząc i strzelając na oślep, ale także nie stójmy jak noob w miejscu, rozegrajmy to logicznie czym więcej ruchy tym słabsza celnosć=Smierć
      Lecz gdy będziemy lekko podskakiwać na boki lub też kucać w bok takie mniej chaotyczne ruchy wtedy będziemy trudniejszym celem. Gdy lekko podskakujesz namierz dokladnie w górną część ciała przeciwnika i zacznij strzelać(NIE ZAPOMNIJ ŻE SERIAMI)
      • TERAZ SAMA OBRONA TO NIC SKOMPLIKOWANEGO PO PROSTU GDY STRZAŁY PADAJĄ W PLECY ZACZNIJ SKAKAĆ NA BOKI I SZYBKO DOKONAJ OBORTU NIE PRZESTAWAJ SKAKAĆ I ZACZNIJ SERIAMI STRZELAĆ W PRZECIWNIKA LUB PO JEDEN SERI SCHOWAJ SIĘ GDZIEŚ ZA SKRZYNKĄ LUB CZYMŚ INNYM.

3.Mapy:

• Najważniejsze w grze to mapa wybór mapy dostosowanej do twojego stylu i poziomu gry:

Nie będe wymieniał wszystkich map pokolei lecz powiem wam tyle :

Inni mogą uważać inaczej lecz tryb zombie jest bezsensowny na małe lvl exp jest ok ale wad jest więcej
          Zombie nie strzelają do cb nie nauczysz się na nich nic co ci będzie potrzebne do gry z innymi playerami
          Exp dają ale jak dla mnie to nieoplacalne od małego lvl trzeba szlifowac kd i umiejętność gry player vs player na większym lvl-u możemy grać dla expa na zombiach ale na małych nie polecam.

Mapa doskonała dla każdego:
          Sector25- szybka mapka chaotyczne poruszanie sie lecz także zależnie od stylu graczy campienie każdy ma swój styl polecam grać szybko, szybkie decyzje nie przeładowuwuj nigdy tam gdzie jesteś łatwym celem dla innych.
          Musisz ogarnąć to na małym lvl potem będzie cięzej.....

4. Podsumując CA to gra szybka, Musicie być aktywni nawet gdy campicie, wszędzie czai się ktoś na killa, musicie szybko reagować i w miare z lvl i GP/NX zaopatrzać się w lepszy ekwipunek.

TUTAJ JESZCZE COŚ DLA GRACZY KTÓRZY NIE UMIEJĄ DOBRAĆ BRONI:

POLECAM AK-47 NA MAŁE LVL JEST BARDZO PRZYZWOITA A TUTAJ MACIE RATY:

DAMAGE--------[]-------------48
          PORTABILITY---------[]-------55
          FIRE RATE-------------[]----------68
          ACCURACY---------------[]---90
          RECOIL----------------[]------70
          DAMAGE/TIME---------------[]----82

PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ NIE JESTEM DOBRY W PORADNIKACH, POSTANOWIŁEM GO ZROBIĆ TYLKO DLA TYCH KTÓRZY NIE MAJĄ POJĘCIA O COMBAT ARMS
          P.S Przepraszam za kilka małych błedów ; )))) Pozdrawiam Hearcik92

ninja2.gif

Masz Problem z Grą?!

Pisz PW Zawsze pomogę

Combat Arms Metin2 WarRock

Nie obchodzą mnie twoję + i -

100% 4fun 100% Good ; ))

Jesteś Polakiem Nigdy o tym nie zapomnij!!!!!!

Opublikowano

poradnik dobry dla początkującego ale nie wyobrażam sobie, że mam z typem 1 na 1 on stoi ode mnie 2 metry a ja kucam i wale seriami (lol) takie rzeczy to full auto najlepiej z SMG albo SG

1331059428-U215643.gif

Opublikowano

poradnik dobry dla początkującego ale nie wyobrażam sobie, że mam z typem 1 na 1 on stoi ode mnie 2 metry a ja kucam i wale seriami (lol) takie rzeczy to full auto najlepiej z SMG albo SG

Ja jeżeli się spotkamy w pojedynku to strzelam seriami co prawda nie kucam tylko chodzę w prawo w lewo i tak jest najlepiej... Moje ratio 1.58 i rośnie gram bez dopalaczy...

76561198090890807.png

Opublikowano

jeśli ktoś jest na prawdę blisko to full auto, na średnie albo dalekie dystanse lepiej walić serie.

Opublikowano

No macie racje jak blisko to full auto albo na strony ale chodziło mi jak ktoś jest trochę dalej od nas to celownik kucnij i na strony i seryjkami 2seryjki i leży

ninja2.gif

Masz Problem z Grą?!

Pisz PW Zawsze pomogę

Combat Arms Metin2 WarRock

Nie obchodzą mnie twoję + i -

100% 4fun 100% Good ; ))

Jesteś Polakiem Nigdy o tym nie zapomnij!!!!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

poradnik fajny przyda sie :) ja tam wale seriami z daleka a z bliska pełen ogień, jedyny bład jaki robie w 1 vs 1 to że podskakuje ;/ celownik lata jak cholera sporoboje chodzic w lewo i prawo , bo kucanie odpada ;] + leci odemnie

sygnbature.jpg

Sygna By El_Bober

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...