Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Z Kodowaniem Znaków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki oto problem. Korzystałem normalnie z programu N++ (Notepad++) aż pewnego dnia go odpaliłem, a tam przy każdym końcu linijki jest znaczek CRLF który zastępuje tak jakby ENTER.

SS problemu:

crlf.png

W innych edytorach jak chociażby w windowsowym notatniku nie ma takiego problemu.

Mogłoby się wydawać, że to nie ma nic wspólnego z edycją clienta, ale jednak gdy edytuje source pythona czy item_proto jest to bardzo niewygodne.

Jeżeli ktokolwiek wie jak to naprawić w N++ Proszę o info :)

stop1.png

4. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom dyskusji Forum

lub spójność wątków może zostać zablokowany na czas określony lub nieokreślony,

a w ostateczności nawet usunięty z listy użytkowników Forum.

Opublikowano

To nie jest żaden problem tylko opcja notepad++ żeby wyświetlać znaki których nie widać w innych edytorach. Jeżeli naciśniesz enter edytując w notatniku, w pliku tekstowym pojawią się dwa znaki 0xD 0xA (CR LF) których nie będzie widać. Dzięki tym znakom edytor wie ze występuje koniec linii. Jeśli bardzo ci przeszkadzają te znaki to w menu (widok/pokaz niewidoczne znaki ) możesz to wyłączyć. Pokazywanie tych znaków nie ma jednak żadnego znaczenia jeśli chodzi o edytowanie plików tekstowych - po prostu je widzisz, a python czy inny interpreter / compiler będzie pracował poprawnie, niezależnie czy widziałeś znaki końca linii czy nie.

Pomogłem? Proszę o +

Opublikowano

Odinstaluj tego notpad++ i zainstaluj ponownie :) Jak nie pomoże to już będziesz miał problem xD

@OFFTOP

Brak Prafixa :/

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

@GameMmaster dzięki za odpowiedź. Pomogło. Chodziło mi właśnie o wyświetlanie tego, bo przeszkadzały mi te znaki w codziennej pracy.

Zgodnie z zasadą coś za coś otrzymujesz ode mnie + i 5

@NoFace desperackie sposoby przeinstalowywania programu na nowo nie są dla mnie. wole się dowiedzieć jak coś naprawić, niż robić wszystko od nowa.

Jak złamiesz sobie rękę to czekasz aż się kość zrośnie, czy wstawiasz sobie nową? -.-

I faktycznie zapomniałem o Prefixie. Przepraszam

stop1.png

4. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom dyskusji Forum

lub spójność wątków może zostać zablokowany na czas określony lub nieokreślony,

a w ostateczności nawet usunięty z listy użytkowników Forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...