Hmm Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Czy jest gdzies na forum lub poprostu udostepni to Jak zrobic DT tak jak na Tiviera? Odnośnik do komentarza
Sensual Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Hm... a o co dokładnie chodzi ? Z DT Tiveri. Your superman is here, bitch! Odnośnik do komentarza
Hmm Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Odwieczny i uciążliwy problem z cheaterami w Demonicznej Wieży został rozwiązany! Z dniem dzisiejszym wchodzą poprawki, które wyeliminują graczy korzystających ze wspomagaczy. Dotychczasowy sposób przejścia wieży nieco się zmieni, przede wszystkim aby do niej wejść będziemy musieli być przyjęci do grupy, której to przewodnik będzie miał możliwość rozpoczęcia przygody. Gdy już przeniesiecie się do środka, nikt inny nie będzie mógł tam się dostać, oczywiście oprócz osób z grupy. Odnośnik do komentarza
Sensual Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Hmm... Po wiem tyle. Dużo z tym roboty i dużo kombinowania. A ja nie mam pomysłu na quest taki sam. Przypuszczam że stworzyli oni opcje podobną if pc.get_level() < 40 then , tylko że zamiast poziomu potrzeba jest grupa. Your superman is here, bitch! Odnośnik do komentarza
GracjanP Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 if party.is_leader() then albo if pc.getleadership() then Jeżeli dobrze pamiętam. Poprawcie mnie w razie czego Odnośnik do komentarza
Bambus3k™ Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie wiem jak tam dokładnie mają zrobione bo mnie to nie interesuje i jest go głupie. Pewnie coś takiego... deviltower_zone.quest Edycja linijki 23: when deviltower_man.chat.locale.deviltower_man_chat begin if pc.get_level() < 40 then say(locale.deviltower_man_say_you_cant) else if not party.is_leader() then say("") say_reward("Nie jesteś liderem... nie możesz wejsć.!") return end if party.get_near_count() < 3 then say("") say_reward("Potrzebujesz 3 osoby w pobliżu z grupy!") return end say(locale.deviltower_man_say) local s = select(locale.deviltower_enter,locale.deviltower_no_enter) if s == 1 then -- warp into! pc.warp(216500,727000) end end end Nie wiem czy akurat to będzie działać bo mi się nie chce sprawdzać.. ale powinno jak dobrze podmienisz, a podmienić też trzeba umieć... =) Mi to nie jest potrzebne i do niczego się nie przyda... ps. Jeżeli po zalogowaniu w DT na Tiveri respi się od razu metek to wtedy trzeba dodać pc.setqf("Logowanie_DT", 1) i później when login with pc.get_map_index() == 66 begin if pc.getqf("Logowanie_DT") > 0 then pc.setqf("Logowanie_DT", 0) i mob.spawn(metek na jakieś kordy) Hmm i invincible 2 Metin2 Balmora Staff Odnośnik do komentarza
Hmm Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie wiem jak tam dokładnie mają zrobione bo mnie to nie interesuje i jest go głupie. Pewnie coś takiego... deviltower_zone.quest Edycja linijki 23: when deviltower_man.chat.locale.deviltower_man_chat begin if pc.get_level() < 40 then say(locale.deviltower_man_say_you_cant) else if not party.is_leader() then say("") say_reward("Nie jesteś liderem... nie możesz wejsć.!") return end if party.get_near_count() < 3 then say("") say_reward("Potrzebujesz 3 osoby w pobliżu z grupy!") return end say(locale.deviltower_man_say) local s = select(locale.deviltower_enter,locale.deviltower_no_enter) if s == 1 then -- warp into! pc.warp(216500,727000) end end end Nie wiem czy akurat to będzie działać bo mi się nie chce sprawdzać.. ale powinno jak dobrze podmienisz, a podmienić też trzeba umieć... =) Mi to nie jest potrzebne i do niczego się nie przyda... ps. Jeżeli po zalogowaniu w DT na Tiveri respi się od razu metek to wtedy trzeba dodać pc.setqf("Logowanie_DT", 1) i później when login with pc.get_map_index() == 66 begin if pc.getqf("Logowanie_DT") > 0 then pc.setqf("Logowanie_DT", 0) i mob.spawn(metek na jakieś kordy) K to juz mam , a ktora lininjka odpowiada za ilosc osob w PT? [email protected] AA dobra juz widze Slepy jestem ^6 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi