lackidacki Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Siemka, zauważyłem na necie, że dość dużo osób zamawia jakieś specjalne kable jeśli nie mają dźwięku po podłączeniu konsoli do TV kablem HDMI. W tym tutku napiszę wam, jak podłączyć konsole kablem HDMI oraz mieć dźwięk. Potrzebne nam będą: konsola xbox 360, kabel HD AV lub (kabel zestawowy do TV), kabel HDMI, śrubokręt oraz kabel optyczny. Poradnik dla osób, które posiadają Amplituner lub wzmacniacz. Aby otrzymać dźwięk musimy wykonać następujące czynności: 1. Weź kabel HD AV lub AVG (ten do TV) i ściągnij obudowę ze wtyczki za pomocą śrubokrętu (wsadzamy śrubokręt w szparkę i przekręcamy w prawo lub w lewo. Kabel 1.bmp 2.Po otworzeniu się obudowy ściągnij ją i odłóż gdzieś na bok. Proszę uważać na kable z wtyczką dwuczęściową, gdyż bardzo łatwo z niej powyrywać kabelki. Kabel 2.bmp 3.Gdy już mamy wtyczkę bez obudowy wpinamy do niej kabel optyczny. (miejsce na kabel jest z tyłu wtyczki) Kabel 3.bmp 4.Wpinamy kabel HDMI do konsoli, po nim kabel HD AV (ten bez obudowy) oraz podłączamy kabel optyczny do amplitunera lub do wzmacniacza. 5.Cieszymy się obrazem dobrej jakości i dźwiękiem.' W załącznikach są zdjęcia, aby łatwiej było wykonać całą operację . ! UWAGA ! Nie zmuszam cię do tego, robisz to na własną odpowiedzialność i nie ponoszę winy za twoje błędy. Odnośnik do komentarza
Endymion Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 A nie lepiej kupić zwykły kabel HDMI od Microsoftu i się z tym nie pierdolić...? Gumowy Kaczor 1 Odnośnik do komentarza
lackidacki Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 A nie lepiej kupić zwykły kabel HDMI od Microsoftu i się z tym nie pierdolić...? Jeśli chcesz wydawać kasę to ci nie zabraniam, ja tylko dałem tutka jakby ktoś chciał się pobawić. Co jak co, ale dla mnie lepiej jest się pobawić niż wydać 80zł na kabel HDMI/AV Odnośnik do komentarza
lackidacki Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 @refresh, może się przyda Odnośnik do komentarza
lackidacki Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 @RE Odnośnik do komentarza
lackidacki Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 @RE Postus nabijatus , nie no, może się komuś w końcu przyda? :huh: Odnośnik do komentarza
qps666 Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Za to nie można dostać bana, nie? //Zakaz gifów-Dektored Odnośnik do komentarza
groky02 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Ban za podlaczenie xboxa do odbiornika video? Nie. Przeciez kazdy lepszy kabel hdmi ma zyly od video i audio, wiec po co kombinowac? Unbanned :] Wszelkie pytania/wiadomości kierować na Misiekantos253 Odnośnik do komentarza
bartexm Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Wystarczy kupić przejściówke za 30zł po co się pieprzyc z tym? Odnośnik do komentarza
Renovi Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Ja kupiłem zwykły kabel i się nie pierdoliłem... Ale jak ktoś lubi majsterkować, to może mu się przydać : . . . . . . . . .,'´`. ,'``;. . . . . . . . . .,`. . .`—–'... . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_'). . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.)). . . . . .l. . . . . ;. . . /__. . . . . /. . . . . /__. . . . .). . . . . '-.. . . . . . .). . . . . . .' - .. .....-` Odnośnik do komentarza
Ruudi Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Zwykły kabel za 20-30 zł działa... by vPaN exMod Konsole • exMMT Montażysta Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi