DoraN Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Witam, postanowiłem napisać ten poradnik gdyż zauważyłem że ktoś pytał się jak to zrobić , a sam ostatnio nie wiedziałem jak... Outcome: Robione w wersji CS3 Zaczynamy: 1. Plik>Otwórz (Ctrl+O) 2. Narzędzie Prostokąt zaokrąglony Ustawiamy promień na 18 piks. 3.Zaznaczamy nasz obrazek, mniej więcej tak. 4. Teraz przy warstwach powinnismy miec cos takiego. 5. I warstwę z wypełnieniem przesuwamy pod warstwe z obrazkiem. 6. Klikamy na główna warstwe PPM i wybieramy Utwórz maskę przycinającą. 7. Mamy już zaokrąglone rogi Jeśli jeszcze chcemy dodać ramkę to Obraz>Zastosuj Obraz i klikamy prawym na główną warstwe prawym i opcje mieszania, na koncu mamy obrys wybieramy wartość i kolor i wciskamy ok. 8. Zapisujemy Odnośnik do komentarza
Wrrr Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ej ładnie +, mi się gimp powoli nudzi możliwe że nie umiem zrobić w nim wszystkiego, ale chciałbym zacząć w PS, skąd mogę pobrać tą twoją wersje tego programu ? Odnośnik do komentarza
Endymion Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Dzięki wielkie nigdy nie mogłem tego zrobić w PS i musiałem GIMP'a używać ; ) Wielkie dzięki chłopie : ) Odnośnik do komentarza
TamiS Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Bardzo uciąłeś sygnę Ale to nic Ja znam trochę inny sposób. Łap + :P Odnośnik do komentarza
DoraN Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Ten sposób jest chyba najszybszy do zrobienia, uciągłem bo nie chciało mi się dokładnie z rogu brać @noface. A tu co robisz? zaznaczasz robisz CM na zaakceptowanej warstwie i masz ;] Odnośnik do komentarza
CreatiVe01 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 No przyda się zwłaszcza, że ostatnio szał jest na zaokrąglone rogi Jedynie co mi przeszkadza to za duży promień. Łap+ Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina Odnośnik do komentarza
NoFace Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja robię nieco innym łatwiejszym w dużym stopniu sposobem, do którego zam po przeglądaniu opcji ps`a doszedłem Tutaj musisz się na klikać, a ja zaznaczam prostokąt z zaokrąglonymi rogami kopiuje na nowy dokument bez tła i mam pracę Jak chce to opcje mieszania i rameczkę @Creative01 Niestety ja zacząłem ten szał i jeszcze mi się od duds oberwało za to Odnośnik do komentarza
*Tabciogaraj* Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Jak zrobię Utwórz maskę przycinającą to na Kształt 1 i na Tło jest dalej białe na srodku. Chyba nie przeniosłem w dół. 5. I warstwę z wypełnieniem przesuwamy pod warstwe z obrazkiem. Jak przesunąć? - - Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz! Odnośnik do komentarza
Valky Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Tego szukałem:) dzieki wielkie + dla Cb:D Odnośnik do komentarza
Chiara Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Super tutek, w końcu zrobię to bez kombinowania + leci. Odnośnik do komentarza
adimus12 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 fajny tutek + ładnie opisane przydało mi się Odnośnik do komentarza
Alaric Opublikowano 27 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 bardzo przydatne + , ładny efekt wychodzi . ... Odnośnik do komentarza
GraciiiiPowrót Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ładnie opisane, lecz mnie coś te zaokrąglane rogi nie przekonują ;d Wolę prostokątne sygny. Forza Milan ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.