kubsoncipka Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Siemanko:D Mam taki problem...Nie wiem jak zrobić potęgowanie i pierwiastkowanie w moim"kalkulatorze" dodawanie odejmowania mnozenie dzielenie zrobilem działa... Nie mam zielonego pojecia jak to zrobić pomozecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba018 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Musisz użyć biblioteki: #include <math.h> Funkcja odpowiadająca za potęgowanie: pow(podstawa, wykladnik); Pierwiastkowanie: sqrt(liczba); kubsoncipka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iamiam Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 a*a ? Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubsoncipka Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Musisz użyć biblioteki: #include <math.h> Funkcja odpowiadająca za potęgowanie: pow(podstawa, wykladnik); Pierwiastkowanie: sqrt(liczba); To to ja wiem ale jak zrobic to że np mam prowizoryczne menu i pod 5 jest potegowanie klikam 5 i enter wpisuje 1 liczbe 2 liczbe i zeby wynik pokazywalo? @edit ineczej powiem poprostu nie wiem jak zrobić to żeby pokazywało wynik w potędze i pierwiastkowaniu... Bo z reszta nie mam problemu^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba018 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 #include <iostream.h> #include <math.h> #include <conio.h> using namespace std; int main() { int wybor; int podstawa; int wykladnik; int pierwiastek; cout << "Wcisnij 1 zeby wykonac potegowanie, wcisnij 2 zeby wykonac pierwiastkowanie"; cin >> wybor; if (wybor == 1) { cout << "Podaj podstawe potegi"; cin >> liczba1; cout << "Podaj wykladnik"; cin >> liczba2; cout << "Wynik potegowania:" cout << pow(podstawa, wykladnik); } else if (wybor == 2) { cout << "Pierwiastek z jakiej liczby obliczyc?"; cin >> pierwiastek; cout << "Pierwiastek z tej liczby to:"; cout << pierwiastek; } else { cout << "Zamykam program..."; } getch(); } kubsoncipka i Astvill 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubsoncipka Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 oO oto mi chodziło dzieki wielkie;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi