afa Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Co w tym quescie mam źle ze dodaje nadal stare nagrody? za pomoc dam ++ quest make_herb_lv10 begin state start begin when login or levelup with pc.get_level() ==10 begin set_state(information) end end state information begin when letter begin local v = find_npc_by_vnum(20084) if v != 0 then target.vid("__TARGET__", v, "Biolog") end send_letter("Analiza Biologa") end when button or info begin say_title("Analiza Biologa") say("Biolog Chaegirab, uczen Uriela,") say("wlasnie Cie szukal. Prosze idz") say("do niego i zaoferuj swoja pomoc") end when __TARGET__.target.click or 20084.chat."Rozmowa z Biologiem" begin target.delete("__TARGET__") say(locale.NOTICE_COLOR.."Biolog Chaegirab:"..locale.NORMAL_COLOR) --- l say("Niebiosa, prosze pomozcie mi...") say("Badam wszystkie rodzaje roslin w tym") say("imperium. Jest bardzo duzo rzeczy,") say("ktore musza zostac zrobione. Nie mam") say("czasu abym mogl sam wybrac sie na wyprawe.") say("Prosze, pomoz mi") wait() say(locale.NOTICE_COLOR.."Biolog Chaegirab:"..locale.NORMAL_COLOR) say("Aktualnie badam Kwiaty Kaki.") say("Musze przeprowadzic kilka eksperymentow,") say("dlatego potrzebuje kilku Kwiatow.") say("Czy moglbys przyniesc mi 5 Kwiatow Kaki?") say("Prosze, pomoz mi! Zawsze przynos mi po jednej,") say("abym mial czas na ich dokladne przebadanie!") set_state(go_to_disciple) pc.setqf("collect_count",0) pc.setqf("drink_drug",0) end end state go_to_disciple begin when letter begin send_letter("Zadanie Specjalne") end when button or info begin say_title("Znajdz Kwiaty Kaki") --- l say("Biolog Chaegirab, uczen Uriela,") say("poszukuje Kwiatow Kaki.") say("Zawsze przynos mu po jednej, aby mial czas") say("na ich dokladne przebadanie.") say("Kwiatow szukaj u Glodnych Szarych Alfa Wilkow.") say_item_vnum(50703) say_reward("Do tej pory dostarczyles ".." "..pc.getqf("collect_count").." Kwiatow Kaki.") say("") end when 71035.use begin --˘XgĄŚb?A?o if pc.getqf("drink_drug")==1 then say("") say("?wĄMgĄL??I?F1|ĄM") say("") return end if pc.count_item(50703)==0 then say("Biolog Chaegirab:") say("Prosze, zdobadz dla mnie te kwiaty!") say("To jest naprawde bardzo wazne dla mnie!") say("") return end item.remove() pc.setqf("drink_drug",1) end when 177.kill begin if pc.count_item(50703)<5- pc.getqf("collect_count")then pc.give_item2(50703, 1) end end when 20084.chat."Kwaty Kaki" with pc.count_item(50703) >0 begin say(locale.NOTICE_COLOR.."Biolog Chaegirab:"..locale.NORMAL_COLOR) --- l say("Oh!! Znalazles jednego.") say("Pozwol, ze rzuce okiem...") say("Jeszcze chwilke.") say("") pc.remove_item(50703, 1) wait() local pass_percent if pc.getqf("drink_drug")==0 then pass_percent=90 else pass_percent=100 end local s= number(1,100) if s<= pass_percent then if pc.getqf("collect_count")< 4 then --5-O?H?U local index =pc.getqf("collect_count")+1 pc.setqf("collect_count",index) say(locale.NOTICE_COLOR.."Biolog Chaegirab:"..locale.NORMAL_COLOR) say("Oh!! Ten Kwiat Kaki jest bardzo dobrej jakosci") say("Przynies mi jeszcze ".." "..5-pc.getqf("collect_count").. " Kwiatow Kaki!") say("Prosze sprobuj je znalezc!") say("") pc.setqf("drink_drug",0) --?A?o??cl?? return end say(locale.NOTICE_COLOR.."Biolog Chaegirab:"..locale.NORMAL_COLOR) say("Oh, zebrals juz wszystkie!") say("Dobra robota...") say("Jestem Ci bardzo wdzieczny, w nagrode") say("dam Ci troche Yang i wynik moich badan.") say_reward("Jako nagrode, Biolog Chaegirab dal Ci 500000") say_reward("Punktow Doswiadczenia, 4000000 Yang i") say_reward("Miedziany Naszyjnik +9") pc.setqf("collect_count",index) pc.setqf("drink_drug",0) clear_letter() set_state(__complete) pc.give_item2(16029) pc.change_money(4000000) pc.give_exp2(500000) set_quest_state("levelup","run") return else say(locale.NOTICE_COLOR.."Biolog Chaegirab:"..locale.NORMAL_COLOR) say("Przykro mi...") say("Ten Kwiat Kaki jest uszkodzony.") say("Prosze przynies mi nastepny...") say("") pc.setqf("drink_drug",0) --?A?o??cl?? return end end end state __complete begin end end Odnośnik do komentarza
NoFace Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nie będę ci szukał nagród id, ale moje pytanie brzmi czy ty je w ogóle zmieniłeś ? chodzi czy zmieniłeś to: pc.give_item2(16029) pc.change_money(4000000) pc.give_exp2(500000) set_quest_state("levelup","run") Odnośnik do komentarza
afa Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 No tak bo normalnie sie dostaje 150k yang miedziany naszyjnik +3 i 50k expa a ja zmieniłem na te co tu są w tym i niewiem czemu tych nie daje a daje tamte stare;/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi