G33K Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 http://www.mpcforum.pl/topic/268891-questprzywolanie-mounta/ W tym temacie pisałem z problemem. Ok wszystko działa, klikam przywołuje, ale ani nie moge z niego zejść, ani bić i cały czas na nim siedzi. Pozatym w jakim pliku w cliencie pisze cię to co ma wyświetlać jak najedzie się na pieczęć to pod nazwą powinno coś pisać. Jeszcze jedno. Mógł by ktoś mi przerobić tego questa żeby był od 75 lvl ? i Jeszcze jedno. Klikam na KoePung'a i nic. Coś jest źle w quescie ale co ? ------------------------------ --Koe Pung Quest --Grota Wygnańców ------------------------------ quest grota_wygnancow begin state start begin when 20093.chat."Chcę Wejść " begin say_title("Koe-Pung:") local wstep = "Witaj,[ENTER]Mogę Cię przenieść do Groty Wygnańców,".. "Lecz musisz mi ukazać Krwisty Kamień." say(wstep) local wybor = select("Przekaż Krwisty Kamień ", "Anuluj") if wybor == 2 then return elseif wybor == 1 then local brak_kamienia = "Wybacz ale nie posiadasz Krwistego Kamienia." local kamien_akceptowany = "Posiadasz Krwisty Kamień ".. "Zostaniesz Przeniesiony!" local krwisty_kamien = 30190 local x = 100*100 local y = 12078*100 if pc.count_item(krwisty_kamien) > 0 then say_title("Koe-Pung:") say(kamien_akceptowany) pc.remove_item(krwisty_kamien, 1) pc.warp(x,y) else say_title("Koe-Pung:") say(brak_kamienia) npc.lock() end end end end end Odnośnik do komentarza
G33K Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Odświerzam. Odnośnik do komentarza
GaryOak Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Co do najechania, chodzi Ci o opis? Będzie to plik item_desc.txt, a próbowałeś kliknąć na postać (będąc na wierzchowcu) i wybrać zejdź ? Tak, że nie da się zejść nawet po wybraniu "Zejdź" dzieje się na mount_test'cie. Odnośnik do komentarza
Bambus3k™ Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 ------------------------------ --Koe Pung Quest --Grota Wygnańców ------------------------------ quest grota_wygnancow begin state start begin when 20093.chat."Chcę Wejść " with pc.level >= 75 begin say_title("Koe-Pung:") local wstep = "Witaj,[ENTER]Mogę Cię przenieść do Groty Wygnańców,".. "Lecz musisz mi ukazać Krwisty Kamień." say(wstep) local wybor = select("Przekaż Krwisty Kamień ", "Anuluj") if wybor == 2 then return elseif wybor == 1 then local brak_kamienia = "Wybacz ale nie posiadasz Krwistego Kamienia." local kamien_akceptowany = "Posiadasz Krwisty Kamień ".. "Zostaniesz Przeniesiony!" local krwisty_kamien = 30190 local x = 100*100 local y = 12078*100 if pc.count_item(krwisty_kamien) > 0 then say_title("Koe-Pung:") say(kamien_akceptowany) pc.remove_item(krwisty_kamien, 1) pc.warp(x,y) else say_title("Koe-Pung:") say(brak_kamienia) npc.lock() end end end end end Poznaje swój styl pisania questów.. =) Metin2 Balmora Staff Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi