Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Xbox 360 Slim 250Gb Vs Play Station 3 Slim

Paolo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam dylemat. W tym roku zamierzam kupić sobie konsole xbox 360 slim albo play station 3. Przeglądałem pełno for ale nie znalazłem sensownych odpowiedzi. Dlatego chciałem się was zapytać o + oraz - obu konsol. Chodzi mi o wersje Slim. Wujek który ma ps3 mi powiedział żebym kupił to co mają koledzy, żebym mógł pożyczać gry itd. więcej kumpli ma xboxa, ale teraz xbox ma 1 minus który mnie trochę zniechęca czyli płacenie za multi ale z drugiej strony przynajmniej takie dzieci wtedy nie grają . Jeśli chodzi o ps3 to jego plusem jest Blu-Ray który nie jest mi aż tak bardzo potrzebny bo filmów nie będę oglądać, 1 minus to niewygodny pad który mi jakoś nie przypadł do gustu, 2 minus jest taki że mało moich kumpli ma ps3, więc nie mam za bardzo z kim grać na multi, lecz przynajmniej jest on darmowy. Byłem u kolegów którzy mają xboxa i ps 3 i tu muszę przyznać że xbox ma bardziej rozbudowaną infrastrukture.

To teraz was proszę o wypowiedź na temat + i - obu konsol.

PaoloThe108.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Minus xboxa że ma Live Płatnego ale masz 3 triale na Miesiąc Bodajże:D A xbox ma wygodnego pada;) Przerobisz i możesz na piratach grać :D ale zagrożenie jest Banem tzn. banuja ci dysk i możliwość grania w Necie

A PS3 Ma darmowego Multi'ego ale nie wygodnego Pada

33902.png

Opublikowano

Więc tak:

Xbox360:

+ wygodny pad, ładne i przejrzyste menu, wi-fi

- płatny live (ale jeśli stać Cię na xboxa to 130zł na rok nie powinno być problemem)

PlayStation3:

+ darmowy ps3 network, wi-fi, Blu-Ray (chociaż nie jestem maniakiem filmów, więc wg. mnie raczej to zbędne)

- niewygodny pad, brzydkie menu

Nie wiem co tu jeszcze dopisać sensownego, jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy to dam editka.

Miałem już 3 xbox'y (Arcade 256mb, Elite 120GB, Slim 250GB) i na żadnym z nich się nie zawiodłem, jedynie przy Arcade wyskoczył "czasowy" RROD

GORĄCO POLECAM

Wydaje mi się też, że jednak kupisz x'a bo czemu nie napisałeś tego tematu w dziale Ps3? Jakaś magiczna siła skierowała Cię tutaj ;)

Opublikowano

......

Widziałeś chociaż datę dodania tego filmiku? PS3 ma menu w j. angielskim? Miało...- rok temu -,-

Z kolei X360 w tym filmiku miał jeszcze stary dashboard... Kolego, nie staraj się udowadniać czegoś na siłę, skoro filmik jest stary jak świat i wszystko się już pozmieniało...

@Top

Nie jestem Fanboyem PS3, nie jestem Fanboyem X360- patrzę obiektywnie na obydwie konsole i po prostu "stoję po środku".

PS3 ma BluRay, darmowe usługie sieciowe (PSN), ciekawy i smukły design, może pad nie jest zbyt wygodny, ale z kolei po kilku godzinach grania na X360 też ręce zaczynały mnie boleć...

X360 nie ma BluRay, ma płatne usługi sieciowe, również ciekawy falisty design, pad jest wygodny ale tak jak pisałem wyżej- po dłuższej rozgrywce zaczyna się ból palcy i dłoni...

Tego sporu nigdy nie rozwiążesz, jeden woli to, a drugi tamto.

Pisząc ten temat w dziale XBOX po prostu udowadniasz swoją głupotę, bo z góry wiesz, że każdy będzie tutaj za X360...

Powinien powstać jeszcze jeden ogólny dział: Konsole, no ale kto by tam sobie tym głowę zaprzątał <_<

Opublikowano

Wedlug Mnie tylko i wylacznie Xbox360 no i co ze ma live platny ale porownaj Xbox Live a takie cos jak Playstation Network :P Dzisiejsze gry konsolowe sa na gora pare dni za to multiplayer mozna dlugo dlugo pograc :) Do niczego nie zmuszam ale mysle ze Xbox lepszy :)

ruch_13.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem Xbox 360 Slim 250Gb będzie dobrym rozwiązaniem a internet to 150 zl rocznie więc chyba nie będzie z nim problemu . Pozdrawiam

post-308160-0-41429800-1302006561_thumb.jpg

Opublikowano

Hmm... jako użytkownik xboxa to normalne ze ci go polecę, ale akurat w tym momencie wziąłbym x360 ze względu na masę hakerów atakujących Sony, podobno pewna grupa wypowiedziała Sony wojnę więc mogą być małe problemy :D

7m9a.png

Opublikowano

Xbox ma najwygodniejszego pada w histori, w dodatku w mojej sugestywnej opinii ma lepszy interfejs od ps3.

Na ps3 przemawia KillZone 3, God of War, a na Xboxa np. Alan Wake.

Głos na maszyne Pana Billa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Roue

Nie staraj się niczego udowadniać :>

Wolisz oglądać filmy , grać w 3D czy coś - bierzesz PS3

Wolisz grać w FPS , na MP - bierzesz X360...

Lol, co ja niby udowadniam? Skoro tamten film to obiektywne spojrzenie to ja chyba jestem aniołem ;O

Dlaczego niby wg. Ciebie MP lepsze jest w X360? Jest identyczne, ludzi jest także kupa, więc naprawdę nie ogarniam waszego toku rozumowania...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam Xbox 360 nie będę wymieniał plusów i minusów bo to nie ma sensu się powtarzać teraz bym wybrał X'a bo ps3 ma teraz wielkie problemy z hakerami i ps3 network pewnie jeszcze dlugo bedzie na offline :s a jeśli uruchomią ps3 network to hakerzy na 100 % znowu to zaatakują i co wtedy? znowu masa czasu czekania na mp... A teraz powiem dlaczego internet w xboxie jest płatny w porównaniu do ps3 network wiec tak : do ps3 włamują się hakerzy do xboxa jeszcze nigdy sie nie włamali dlaczego? może dlatego że mają lepsze zabezpieczenie i jest stabilniejszy? możliwe.. Microsoft bez przerwy ulepsza zabezpieczenia dlatego tez za to płacimy.

zapłacimy niecałe 150 zł na rok a mamy przynajmniej pewność że nikt nam nie odetnie xbox'a live i to jest największy plus dla xbox'a pozdrawiam ;)

Pomogłem daj "+"

Opublikowano

Polecam Xbox 360 nie będę wymieniał plusów i minusów bo to nie ma sensu się powtarzać teraz bym wybrał X'a bo ps3 ma teraz wielkie problemy z hakerami i ps3 network pewnie jeszcze dlugo bedzie na offline :s a jeśli uruchomią ps3 network to hakerzy na 100 % znowu to zaatakują i co wtedy? znowu masa czasu czekania na mp... A teraz powiem dlaczego internet w xboxie jest płatny w porównaniu do ps3 network wiec tak : do ps3 włamują się hakerzy do xboxa jeszcze nigdy sie nie włamali dlaczego? może dlatego że mają lepsze zabezpieczenie i jest stabilniejszy? możliwe.. Microsoft bez przerwy ulepsza zabezpieczenia dlatego tez za to płacimy.

zapłacimy niecałe 150 zł na rok a mamy przynajmniej pewność że nikt nam nie odetnie xbox'a live i to jest największy plus dla xbox'a pozdrawiam ;)

Macie pewność? Gdyby tylko ktoś chciał, to XLive padłby tak samo jak PSN. Poza tym, to wszystko kręci się wokół kaski. Kto wie czy konkurencyjna firma (bez skojarzeń- to nie tylko Microsoft, ale także wiele innych, dużych koncernów) nie podrzuciła grupki hackerów do zrobienia tego? Pożyjemy, zobaczymy. Jak na razie mogę powiedzieć, że PSN wraca do życia i nowe zabezpieczenia mają już nigdy nie pozwolić na takie incydenty.

I po co odkopałeś temat? Przeczytaj regulamin. Zapewne autor tematu już dawno temu kupił którąś z konsol.

Opublikowano

OK no to teraz moja kolej :

Plusy X360:

-Wygodny pad

-Ciekawe , fajne ładne przejrzyste menu <wiem bo sam mam>

-System Achievementów <punkty ''G'' które otrzymujemy za osiągnięcia w grze np. poprzez zabicie jakiegoś bossa>, dzięki którym następnie w usłudze XBox Live możemy sobie pobrać jakieś dodatki do gier, bądź też same gry.

-Konsolka idealna dla fanów FPS'ów bo raczej gier typu God Of War na tej konsolce nie znajdziemy...

Minusy X360

- Płatne multi <Ale drogo jest tylko w Polsce, w UK Xbox live jest o wiele tańszy- niestety..>

-Mało Exclusive games - czyli gier które wychodzą TYLKO na daną konsolę.

- W starszych wersjach RROD

-Do minusów można również zaliczyć to że większość gier z XBoxa jest dostępnych również w wersji na PC

Plusy PS3

-Sporo Exclusive games

-Bezpłatny multi

-Starsi odbiorcy konsol będą mieli frajdę z wydanych na tą konsolę tytułów.

Minusy PS3

- Niewygodny pad.

Niestety nie mogę wymyślić więcej minusów PS3... mój głos idzie na PS3.

EDIT: Oj przepraszam, nie zauważyłem daty tematu.

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...