Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lista Serverów Prywatnych Metin 2

Yebunny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, oraz życzę szczęśliwego nowego roku !

Spoglądając na tą masakryczną ilość serverów prywatnych do gry metin2 zastanawiam się czy nie zacząć pisać jednej strony internetowej na której będzie można "zareklamować swój server", otóż tak się składa, że jestem znakomitym skrypterem i taka strona nie stwarzała by dla mnie najmniejszego problemu. Ale wolę przed rozpoczęciem prac zapytać się was czy coś takiego w ogóle ma sens, czy to wam by pomogło w poszukiwaniu swojego jedynego dobrego servera który nie upadnie po tygodniu istnienia ?

A więc do rzeczy.

Co jako skrypter na początek wstawił bym na taką stronę ?

1. Przejrzystą i czytelną listę serverów.

2. Top 10 serverów prywatnych

3. Wygodny i ekskluzywny panel administracyjny

4. Specjalne systemy pomagające rozszerzać popularność servera

5. Galerię do każdego servera oraz możliwość tworzenia biblioteki video związanej z serverem za pośrednictwem youtube.

Oraz wiele więcej fajnych funkcji, oczywiście wszystkie tak zrobione aby szybko i łatwo można było dodać swój server.

Jest to mój pomysł i na prawdę wykonanie jego nie sprawiło by mi problemów, jednak martwi mnie pytanie czy to ma sens.

Jeśli da radę proszę o rozbudowane wypowiedzi.

@moderator

Nie wiedziałem gdzie to mogę wsadzić, proszę o nie usuwanie tematu.

Pozdrawiam,

YeBunny

ABC

Opublikowano

@ 2 up

Moja lista też będzie na zasadzie rankingu (każdy adres IP będzie mógł oddać 1 głos na 24 godziny wtedy server podskoczy o pole i dostanie punkt reputacji), ale będzie 100x bardzie zaawansowana i funkcjonalna oraz co prawda napisana od zera a nie zrobiona na jakimś serwisie np. topka.pl

Jedyny jaki problem na razie napotkałem to styl strony, ponieważ nie jestem grafikiem będę miał z tym problem ale nie ma projektu bez problemów a taki problem można bardzo łatwo rozwiązać.

Aaaa zapomniałem dodać co server na liście będzie mógł zrobić z "reputacją". Otóż administrator będzie mógł wymienić np 50 pkt reputacji na zakolorowanie jego servera na złoto na dany okres czasu.

Proszę o komentarze...

Pozdrawiam,

YeBunny

P.S. Już zacząłem prace :D nad listą myślę, że uporam się w ciągu miesiąca zrobić wszystko co zaplanowałem.

ABC

Opublikowano

Refersz temat już trochę spadł więc pozwalam sobie odświeżyć.

@moderator

Ostatni post napisałem dawno więc proszę mnie nie karać.

ABC

Opublikowano

Jeżeli jesteś skrypterem, i potrafisz jakoś ograniczyć spam napływający w dział - proszę bardzo.

To nie moja działka, ani nie moje forum - ale pomysł w 99% jest dobry.

Tylko żeby to nie była toplista.pl haha ;o

Opublikowano

Prace idą już coraz szybciej. Napisałem cały system i funkcjonalność strony oraz stworzyłem schemat bazy danych. A i mam małe pytanie czy jako forum na tej stronie mogę dać link do tego forum ponieważ sądzę, że jest ono najlepsze na temat serverów prywatnych metin2 ?

ABC

Opublikowano

Prace już powoli dobiegają końca (nad stroną) pozostało mi dopracować bibliotekę video i napisać skrypt na serwerowy blog jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zapraszam do pomocy :D

ABC

Opublikowano

~~ Refresz ~~

Trwają końcowe prace nad stroną, więc pytanie do was - Czy macie pomysły co można ciekawego jeszcze na niej umieścić.

Za odpowiedzi daje +.

A i jeszcze jaką domenę proponujecie pod naszą stronę.

ABC

Opublikowano

~~ Refresz ~~Trwają końcowe prace nad stroną, więc pytanie do was - Czy macie pomysły co można ciekawego jeszcze na niej umieścić.Za odpowiedzi daje +.A i jeszcze jaką domenę proponujecie pod naszą stronę.

reklamymetin2.mpcforum.pl

Gdyby takie coś było, ładniej by to wyglądało - ładniej reklama i wgl.

Ale jak nie można, to Ci zostaje domena .pl :) Nie wiem ile tam, na niektórych stronach 2lata za darmo.

Opublikowano

Jak już miał bym wybierać domenę to bym wybrał *.org bo lista jest tak napisana, że może obsługiwać serwery ogólnokrajowe.

Ale mam problem może adres listy wykupić taki: mt2list.org bo to chyba dla każdego kraju będzie dobre.

A co do dodatków to już mi się pomysłu powoli kończą :).

Zrobiłem biblioteki video dla serverów,

Możliwość pisania prywatnych wiadomości do administratora servera przez strone,

Blog servera - wypowiedzi graczy na jego temat,

BBcode do opisu serwera,

I chcę dodać do tego jeszcze jakieś ciekawe opcje ale pomysły mi się skończyły.

ABC

Opublikowano

~~ Odświeżam :D ~~

Oto screen mojej początkowej pracy:

lista02.png

lista01i.png

lista03v.png

Proszę ocenić :D.

>> Prace powoli dobiegają końca zostało jeszcze:

Panel administracyjny.

Wyszukiwarka serwerów.

Lista już niedługo aktywna :D

ABC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...