Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kiasu bot 3.2.4.9

reactor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś dostałem bota o nazwie BlueBot (Kiasu bot) w wersji 3.2.4.9 chyba od kolesia z pt na globu za 1s. Oczywiście nie dokonca mu wierze wiec proszę o sprawdzenie czy nie ma niespodzianek oraz czy działa. Mozę się tez przydać jak będzie ok.

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

jednak myśle że to jest czyste no bo w sumie tak naprawde zobacz tylko 2 program niby wykryły ze w tym jest ''trojan'' i te dwa programy nie są zbyt skuteczne i znane(oczywiście specjalistą nie jestem ale tak mi sie wydaje) i te 2 programy mogły to wykryć ponieważ to może być poprostu jakaś funkcja ...Moim zdaniem jak by z tym plikiem było coś nie tak to każdy z tych antywirusów by to wykrył albo przynajmniej co drugi:) no ale oczywiście dalej czekamy na wypowiedź specjalistów:D bo sam chętnie bym skorzystał z tego bocika...a ten z singapuru ma już link wygasły:)

Opublikowano

Sprawdziłem czy nie wysyła żadnych rzeczy, wydaje mi się że jest czysty. Lecz nie jestem pewny w 100%.

Pobieracie na własną odpowiedzialność.

Emerytura

Może kiedyś...

Opublikowano

Zaryzykowałem i oto wyniki. Na laptopie gdzie jest Vista i McAfee po jakimś czasie wykrył w pliku Main.exe jakiegoś wirusa i automatycznie usunął plik. Poniżej zamieszczam link z wynikami. Co o tym sądzicie i skąd waszym zdaniem mogły się te syfy znaleźć w main?

Skan Main.exe

http://www.virustotal.com/pl/analisis/b96e...e9ae271049c0367

PS: Dodam że po tym incydencie sformatowałem dyski, utworzyłem nowe partycje, zainstalowałem windowa i ponowna instalacja z świeżo ściągniętego pliku globala ma lub otrzymuje automatycznie takie wiruski do maina. Bota nie uruchamiałem ani tez nawet nie przenosiłem na dysk po prostu nie istnieje on na laptopie w żadnej postaci. W czasie instalacji wyskakuje błąd że nie może znaleźć czy odczytać pliku main.exe McAfee który można zignorować i kontynuować instalacje dalej bezproblemowo. Bład ten że tak powiem generuje McAfee gdyż automatycznie go usuwa jakoś z instalatora. Porównywałem wyniki z skanowania samego bota no i nazwy mniej więcej podobne.

Skan Bota

http://www.virustotal.com/pl/analisis/817c...dbb7dd2bdfb7740

Ci którzy uruchomili bota niech przeskanują sobie Main.exe i ogłoszą wyniki zobaczymy co wyjdzie.