Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox 360 I Jaki Vs Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli zły temat (tak myślę) to proszę o nie usuwanie tylko przeniesienie. Bardzo się śpieszę, więc nie zwracałem dużej uwagi na dział. Od dawna zbieram się do kupna konsoli i może ten dzień będzie tym dniem, w którym kupię. Otóż mam problem. Jestem zielony w tych sprawach, proszę o pomoc ludzi którzy się na tym znają, błagam o szybką odpowiedź!!Jaką wersję najlepiej wziaść z konsoli Xbox 360 lub może PS3 lepsze?? Proszę o wasze opinie i o link z produktem (lokalizacja musi być Szczecin). Widziałem Xbox 360 Slim 4gb ale nie wiem dokładnie o co chodzi z tymi gb. Prosze o szybką odpowiedź.!!!!

Opublikowano

Jeśli chodzi o wersję xbox'a to na razie najlepiej Slim 250GB, bo jest cichsze od poprzednich wersji xbox'a i podobno ma zmniejszone ryzyko RROD (Red Ring Of Death - Czerwony Krąg smierci), który oznacza, że konsolka się przegrzała i jest do naprawy. Na PS3 się zbytnio nie znam, ale podobno to jest konsola przyszłościowa B) . Konsole są dość podobne tylko różni je parę rzeczy:

W xbox'ie musisz płacić za internet - czyli musisz posiadać swój internet ,np. neostradę i wykupić na xboxie pakiet Gold żeby grać przez neta (150 - 200zł rocznie), lecz na początku użytkowania dostajesz darmowy pakiet Gold na 1 czy tam 3 miesiące.

W PS3 jest tak, że wystarczy podpiąć kabel od neta i możesz sobie grać. PS3 Jest również bardziej zrobione pod muzykę i filmy.

Jeśli masz dużo kasy i zależy ci na oglądaniu filmów i słuchaniu muzy to kup PS3, a jeśli masz mniejszy budżet i chcesz w większości grać to weź x360.

Jak dla mnie x360 jest lepszy dla "multiplayerowców", ponieważ jest o wiele więcej graczy (co za tym idzie więcej polaków), oraz x360 est lepszy do FPS'ow, bo posiada wygodniejszy pad.

7m9a.png

Opublikowano

Co do PS 3 to ona nie jest taka doskonała :> xbox ma swojego RRoD'a a PS 3 YLoD (yellow light of dead - czy jakos tak).Powiem krótko jeżeli masz powyżej 1 tys to bierz xboxa 360 S 250gb a jeżeli nie to Xbox 360 S 4 GB powinna styknąć chyba że masz mniej kasy to juz Arcade/Premium/Elite jak kto woli :]

icecubea.png

Opublikowano

Ja też polecam Xbox'a co z tego że płatny internet ale za to jest więcej graczy i na xboxa jest też więcej gier ( i do tego gry są tańsze o około 20-50zł ;) ) A i te Red rings of death czy coś takiego już dawno nie istnieje Microsoft już to dawno rozwiązał więc kupuj nawet się nie zastanawiaj ;) pzdr...

Pomogłem daj "+"

Opublikowano

Ja też polecam Xbox'a co z tego że płatny internet ale za to jest więcej graczy i na xboxa jest też więcej gier ( i do tego gry są tańsze o około 20-50zł ;) ) A i te Red rings of death czy coś takiego już dawno nie istnieje Microsoft już to dawno rozwiązał więc kupuj nawet się nie zastanawiaj ;) pzdr...

Już wcześniej pisałem- nie wiesz to się nie wypowiadaj ;)

PS3 nie posiadasz więc nie wiesz ile osób potrafi tam jednocześnie siedzieć. Na XBOX'a jest więcej gier? Jakich?

Nie no rozbrajacie mnie... Halo i co jeszcze? PS3 ma za to Uncharted, Little Big Planet, Gran Turismo, Killzone tylko dla siebie :)

Prawie KAŻDA gra na X360 jest również na PS3 więc nie gadajcie bzdur skoro w sprawach PS3 jesteście laikami.

Gry na X360 tańsze o 20-50zł? Chłopie, w jakim kraju ty żyjesz? Chociażby Need for Speed: Hot Pursuit na X360- 175,90, na PS3- 166,90.

Red Rings of Death (RROD) występują na starych zwykłych X360, na nowych slimach już nie. Ale w pełni sobie z tym nie poradzili- co prawda prace trwają...

Nie wiesz to się nie wypowiadaj bo każde twoje zdanie pozostawia wiele do życzenia ;)

Opublikowano

@up

Niema lepszej konsoli ... Na podstawie NFS się tylko wypowiadasz ? Jak ta gra będzie starsza to będzie tańsza na Xboxa :P

Ok...Ps3 ma LBP i te inne ale nie każdy musi lubić te gry...

@do autora

Niema lepszej konsoli tak jak już pisałem ... Ludzie nie będą wybierać za ciebie :) To że mi się podoba np. xbox to nie znaczy że każdemu się podoba ... Jednemu się podoba PS3 , drugiemu Wii a trzeciemu Xbox :) A może być wyjątek i ktoś będzie wolał pegazusa :D

Ja też nie wiem co wybrać ... Na PS3 wyjdzie w tym miesiącu LBP2 a ja jestem wielkim fanem LBP :)

beznickowiec.png

By Baksiu

Opublikowano

@up

Niema lepszej konsoli ... Na podstawie NFS się tylko wypowiadasz ? Jak ta gra będzie starsza to będzie tańsza na Xboxa :P

Ok...Ps3 ma LBP i te inne ale nie każdy musi lubić te gry...

@do autora

Niema lepszej konsoli tak jak już pisałem ... Ludzie nie będą wybierać za ciebie :) To że mi się podoba np. xbox to nie znaczy że każdemu się podoba ... Jednemu się podoba PS3 , drugiemu Wii a trzeciemu Xbox :) A może być wyjątek i ktoś będzie wolał pegazusa :D

Ja też nie wiem co wybrać ... Na PS3 wyjdzie w tym miesiącu LBP2 a ja jestem wielkim fanem LBP :)

Nie na podstawie NFS... Popatrz sobie na inne tytuły- ceny są takie same, czasem na X360 gra jest tańsza, a czasem droższa niż na PS3...

@Autor

Musisz sam wybrać, my już Ci zalety obydwu konsol przedstawiliśmy. :)

Opublikowano

Już wcześniej pisałem- nie wiesz to się nie wypowiadaj ;)

PS3 nie posiadasz więc nie wiesz ile osób potrafi tam jednocześnie siedzieć. Na XBOX'a jest więcej gier? Jakich?

Nie no rozbrajacie mnie... Halo i co jeszcze? PS3 ma za to Uncharted, Little Big Planet, Gran Turismo, Killzone tylko dla siebie :)

Prawie KAŻDA gra na X360 jest również na PS3 więc nie gadajcie bzdur skoro w sprawach PS3 jesteście laikami.

Gry na X360 tańsze o 20-50zł? Chłopie, w jakim kraju ty żyjesz? Chociażby Need for Speed: Hot Pursuit na X360- 175,90, na PS3- 166,90.

Red Rings of Death (RROD) występują na starych zwykłych X360, na nowych slimach już nie. Ale w pełni sobie z tym nie poradzili- co prawda prace trwają...

Nie wiesz to się nie wypowiadaj bo każde twoje zdanie pozostawia wiele do życzenia ;)

O kolego zdziwiłbyś się... Miałem już PS3 i nie za bardzo byłem zadowolony z niego z powodu pada jest on niewygodny ( dla mnie ) i udało mi się je sprzedać za dobrą cenę :) i teraz mam xboxa i jestem w całości zadowolony ;)

Pomogłem daj "+"

Opublikowano

O kolego zdziwiłbyś się... Miałem już PS3 i nie za bardzo byłem zadowolony z niego z powodu pada jest on niewygodny ( dla mnie ) i udało mi się je sprzedać za dobrą cenę :) i teraz mam xboxa i jestem w całości zadowolony ;)

Bo ty PO PROSTU faworyzujesz X360. Ja staram się przedstawić wam zalety PS3, które według Ciebie nie istnieją.

Czyli X360 jest lepsze od PS3 bo ma wygodniejszego pada? Urywam konwersację :mellow:

@Autor

Jeśli zdecydujesz się na kupno X360 to ja polecam Slim + może do tego Kinect, który jest naprawdę fajną zabawką :)

Jeżeli zdecydujesz się jednak na kupno PS3 to w MediaMarkcie 160gb'owa kosztuje ok. 900-1000zł.

Zalety Ci już przedstawiliśmy, wybór należy do Ciebie. :)

Opublikowano

@Roue zauważ że Xbox też ma swoje tytuły: Forza, PGR, Alan Wake, Seria Gears of War, Seria Fable które są godne zagrania :]

@Down yy o co ci chodzi ja nic o padzie nie gadałem xD

icecubea.png

Weteran
Opublikowano

@ up

nie rozbrajaj . pad nie wygodny to konsola gorsza?

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

@ up

nie rozbrajaj . pad nie wygodny to konsola gorsza?

Chodziło chyba o 3x @up :P

@2xUp

No tak, tak... obydwie konsole mają tytuły warte zagrania, ale i tak wydaje mi się, że pod względem czysto technicznym PS3 prowadzi (Blu-Ray, szybsze działania, nowszy procek, odświeżona grafika)...