Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] X360 Bios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie: czy można odblokować XBL lub HDD poprzez BIOS konsoli? Bo jak na razie to wiem że można odblokować poprzez kupienie nowej płyty gł. i napędu lub wylutować pamięć flash, przeprogramować i wlutować(przynajmniej z lutowaniem tak słyszałem)

@EDIT: Mam również pytanie do przeprogramowania pamięci flash z płyty głównej, moje pytanie brzmi następująco: czy jesli bym przeprogramował pamięć flash to odblokowałbym konsolę?

7m9a.png

Opublikowano

Ale po co ?? Masz bana czy coś ?? Odbanowanie na allegro po 40zł wdziałem

Tak, mam bana na XBL i HDD, ale najbardziej zależy mi na odbanowaniu XBL

@EDIT: Czy aby odbanować XBL na Jasperze muszę wymienić płytę gł. i napęd czy tylko płytę gł.?

7m9a.png

Opublikowano
Odbanowanie konsoli w wersji falcon lub jasper, czyli przywrócenie możliwości korzystania z usługi XBOX LIVE

Usługa polega na wymianie płyty głownej w konsoli na płytę typu falcon. W przypadku nowszych falconów wymieniany jest też napęd. W przypadku Jasperów wymieniana jest konsola z zasilaczem.

Opublikowano

Jak chcesz pograc na live, tak jak kiedys wspoiminalem przeprogramowac flash (kiedys widzialem rowniez poradnik jak to zrobic i programowania, nie pamietam dokladnie jak to sie nazywa ale ludowalo sie do plyty odpowiednie przewody z wtyku LPT ktory pozniekj wkladalo sie do kumputera i przogramowalo pamiec flash) ale mozesz rowniez wymienic plyte glowna (co sie nie oplaca). Przy wymianie plyty musisz zmienic DVD key w napedzie na zgodny z twoja nowa plyta. Wtedy wszystko powinno smigac :) Niestety, trzeba miec truche umiejetnosci jak chce sie cos takiego samemu zrobic, bo na allegro pojedyncze oferty duzo kosztuja (wyciagniecie DVD keya - 50zl) wiec lepiej kupic nowa konsolke, jesli nie chcesz sie bawic...

Opublikowano

Jężeli masz bana wystarczy wgrać nowy dash z numerami 9199 czy jakoś tak a przerobienie napędu to Probe/Spear + Xecuter.A jeżeli chcesz grac na live to przerobienie z LT 1.1 chociaż może to nie uchronić przed banem przy fali :D

• 2 tygodnie później...