Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Witam Mam Laptopa Firmy Hp I Strasznie Jest Gorący Co Z Tym Zrobic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam laptopa rok temu go kupiłem za 4 tyś jest to laptop firmy HP a modelu nie pamietam ale 2 godziny stoi i gorący taki że ręki nie można pod niego wsadzic co się dzieje czy on moze się kiedyś przegrac ?

Opublikowano

Tak więc jak masz laptop masz ten problem co ja miałem pewnie go kiedyś zatkałeś i się grzeje :D mam takie rady jak już nie masz reklamacji to taki podnośnik

żeby miał czym oddychać :D

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Poszperaj w necie czy inni użytkownicy tego modelu (zobacz jak się nazywa) też mają takie problemy, jak nie to idź i go wymień lub niech naprawią to tam gdzie kupiłeś :)

Opublikowano

nie graj :) pod samym windowsem sie nie zagrzeje. Kup klawiaturę i juz ciebie nie bedzie parzylo

Opublikowano

Podkladka chlodzaca, ewentualnie wyzsze nozki aby lapek mogl "oddychac", wyczysczenie go wewnatrz.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Też tak miałem :)

Po prostu podmuchaj mocno tam gdzie wylatuje powietrze od wiatraka :)

Możesz rozkręcić i oczyścić wiatrak (niebezpieczne, możesz go zepsuć! Najlepiej niech to zrobi fachowiec)

Jeżeli wyższe sposoby nie pomogą to będziesz zmuszony kupić podkładkę :P

Yo!

Admin Cienia
Opublikowano

Jak sie grzeje to do serwisu, dajesz mówisz co i jak a reszta lata koło dyndola, oni już zadbaja o to by chodziło glanc.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Czyżby procesor AMD ? Słyszałem już o kilku przypadkach przegrzewania się Pavilionów (jeśli za 4k, to pewnie coś z serii dv-x) i zawsze były to procesory AMD.

Jeśli jest na gwarancji, nie zastanawiaj się ---> SERWIS.

Jeśli nie, a wiesz, że potrafisz go sam wyczyścić - spróbuj od tego zacząć.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Miałem tam sam problem tylko mi po pewnym czasie jak był gorący się wyłączał kupiłem podkładke chłodząca wyczyściłem wiatrak i lapek stał tak że ze strony wiatraka miał wolną przestrzeń(połowąna stole a a kawałkiem "wisiał") i było GIT.Jeśli to nie pomaga to wpierdol go do lodówki :P

Jestem kulturalną osobą , lecz szacunek okazuje tylko osobom które na ten szacunek zasłużyły!Jeśli pomogłem Kliknij TU

1260200783byplonskijudo.jpg

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale gwarancje traci sie chyba po wykręceniu procesora i innych cześci - pokrywe możesz sam odkręcić i przedmuchać kurz ;] Jeśli by to nic nie dało, zwiększ obroty wentylatora, lub na jakieś wyższe nózki go postaw ;)

1317454587-U195480.png