Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Connection Refused. Inne Niż Zawsze :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Connection refused pojawia 2 razy zaraz po wpisaniu komendy /start a następnie już się nie pojawia. Mały ss jak to wygląda.33187123599581198250.jpg

Opublikowano

Dogrywałeś jakieś pliki typu english lub nowe item_proto itp. Jak ze screena wynika nie wgrywałeś english, ale może sciągnołeś spolszczone HongKong. Ja też mam refused, ale normalnie się załącza właśnie po wgraniu nowych shopów pojawiły mi się one, ale jak wcześniej pisałem serwer normalnie się włącza i działa.

1325607230-U48159.gif
Opublikowano

Osama czego mam szukać w logach, byś mnie trochę nakierował.

steepnicki, zmieniałem pliki Insomni z english na honkong, wykonałem to poprawnie, chmody nadane wszędzie prawidłowo, żadnych błędów w bazie ;/ nie wiem gdzie szukać już tego błędu :angry:

Opublikowano

Już sądzę że czas na refresh i nowe info w sprawie mojego conection refused tutaj zobaczyłem dziwny błąd, akurat komp zamulil w tym momęcie i ss zrobiłem xD

07276431486235567812.jpg

Opublikowano

zmieniłeś "mt2" i hasło "mt2!@#" na swoje dane z loginem "devil" widocznie hasło się niezgadza w mysql z tym co masz wpisane w Configu "AUTH" ponieważ reszta Ci się włącza :) Sprawdź configa w AUTH i jak Ci pomogłem to poproszę o ++++++

EDIT:

Ostatecznie Config z folderu DB:

conf.txt

admin2r.png
Opublikowano

Z tego co ja wiem to ja nie zmieniałem hasło ani nikt inny, pliki są od paninaxa.

HOSTNAME: metin2_auth
CHANNEL: 1
PORT: 11002
P2P_PORT: 12001 
DB_PORT: 15001 
DB_ADDR: localhost
TABLE_POSTFIX:  
ITEM_ID_RANGE: 000000001 000000002
PASSES_PER_SEC: 25
SAVE_EVENT_SECOND_CYCLE: 180
PING_EVENT_SECOND_CYCLE: 180
AUTH_SERVER: master 
PLAYER_SQL: localhost mt2 mt2!@# account
LOG_SQL: localhost mt2 mt2!@# log
COMMON_SQL: localhost mt2 mt2!@# common
adminpage_ip1: localhost
adminpage_ip2: localhost
adminpage_ip3: localhost

A oto zawartość mojego confing z auth

Oraz plik conf.txt z DB

WELCOME_MSG = "DB Server has been started"

SQL_ACCOUNT = "localhost account mt2 mt2!@# 0"
SQL_PLAYER = "localhost player mt2 mt2!@# 0"
SQL_COMMON = "localhost common mt2 mt2!@# 0"
SQL_HOTBACKUP = "localhost hotbackup mt2 mt2!@# 0"

TABLE_POSTFIX = ""

BIND_PORT               = 15001
DB_SLEEP_MSEC           = 10
CLIENT_HEART_FPS        = 40
HASH_PLAYER_LIFE_SEC    = 600
BACKUP_LIMIT_SEC        = 3600
PLAYER_ID_START = 100
PLAYER_DELETE_LEVEL_LIMIT = 70

ITEM_ID_RANGE = 5000001 750000000
LOCALE = big5

Opublikowano

no przecież błąd mówi sam za siebie tak?

Robiłeś konto w MySQL o loginie "DEVEL"?

Ja się sugeruje informacjami z systemu, nie danymi użytkownika :P, ile masz CH? dwa? czy jedno?

Oraz pytanie czy w każdym pliku game jest ten sam config, no próbuje się jakimś cudem łączyć przez podany wyżej login... Jak? I Dont Know potrzebował bym dostępu roota do Twojego serwera:p

admin2r.png
Opublikowano

Hmm nie tworzyłem żadnego konta devel ;)

Nie ma problemu z dostępem do moich plików tylko lagi możesz mieć trochę bo mam neta z iplua i tylko EDGE mi ładie :angry:

Posiadam 2 CH

W każdym z game jest ten sam config tylko różni się paroma linijkami

Opublikowano

Siemka nagrałem film z włączania serwa, może on coś pomoże. Wgrałem od nowa czystą bazę i nadal to samo ;p

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=5362a98ca066011cbf143a9038eaee9d477cdf734841e7fc2aa72c5bbfa1ed16-1293904821

http://www.multiupload.com/NECTUTV02E

Opublikowano

Zrob tak wejdz przez ftp, nie pamietam jak tam u paninaxa, ale przykladowo var/db/mysq/ i tu bedzie folder mysql to wrazie czego skopiuj go a i zamien na ten z tego linka

http://www.przeklej.pl/download/00136b48l1dc/mysql-zip 

Tylko sam folder 'mysql', account i te inne sobie zostaw :)

bb6afecc015f0d43e0f69c81935f5e10_1.jpg

Opublikowano

Mówiłem że wgrywałem nową bazę i nadal to samo (czystą od raina), problem nie leży po stronie bazy tylko po stronie użytkowników (jakiś devel) co nie wiem wogule czemu istnieje :P

@mam nowe info, teraz mi nie wyskakuje operation time out taki mały ps

wgrałem orginalne game-y i conection refused występuje tylko raz ;/, ale mnie to nie urządza bo nie mam 127 lvl :)

@edit2 moje dzieci w users 96058774612407861089.jpg

Opublikowano

Refresh

Rzeczywiście istnieje jakiś użytkownik devel, w mysql w users go nie ma więc czemu pliki chcą się z nim łączyć? Niech ktoś pomoże bo wkurzający ten błąd jest xD

Opublikowano

Refresh

Rzeczywiście istnieje jakiś użytkownik devel, w mysql w users go nie ma więc czemu pliki chcą się z nim łączyć? Niech ktoś pomoże bo wkurzający ten błąd jest xD

Użytkownika "devel" wybiera tylko wtedy gdy chce połączyć się z bazą "MATRIX", ktoś miał kiedyś taki przypadek że mu wyskakiwało podaj hasło "MATRIX" otóż to hasło to tak naprawdę, nr telefonu/kod usunięcia postaci/kod depo/hasło/mail :)

A teraz czemu łączyć z bazą MATRIX chcę? Bo locale masz JAPAN!.... od cała filozofia xD Jak żeś sobie ustawił JAPAN za locale tego Ci nie powiem:P Ale to akurat dobry patent:P bo zapisuje lustrzanie dane w 2 bazach:P

admin2r.png
Opublikowano

Użytkownika "devel" wybiera tylko wtedy gdy chce połączyć się z bazą "MATRIX", ktoś miał kiedyś taki przypadek że mu wyskakiwało podaj hasło "MATRIX" otóż to hasło to tak naprawdę, nr telefonu/kod usunięcia postaci/kod depo/hasło/mail :)

A teraz czemu łączyć z bazą MATRIX chcę? Bo locale masz JAPAN!.... od cała filozofia xD Jak żeś sobie ustawił JAPAN za locale tego Ci nie powiem:P Ale to akurat dobry patent:P bo zapisuje lustrzanie dane w 2 bazach:P

Hehe czyli jestem zarazem głupi nie świadomie ustawiając japan i genialny tworząc lustrzaną kopię bazy. ;D

locale hongkong, czyli mówisz żeby olać temat bo to nie grozi rozwaleniem bazy na dedyku np?

Opublikowano

Hehe czyli jestem zarazem głupi nie świadomie ustawiając japan i genialny tworząc lustrzaną kopię bazy. ;D

locale hongkong, czyli mówisz żeby olać temat bo to nie grozi rozwaleniem bazy na dedyku np?

No łączy Ci serwer tak?

Czyli wszystko chodzi, nie może po prostu połączyć z drugą bazą:P na wypadek kopii czy po uj to stworzyli tego nie wiem. Ostatnio przejrzałem linijkę po linijce pliku "game" zajęło mi to bagatela 4 godziny ale wiem dużo nowych rzeczy ;D Oj dużo, jeśli ktoś zdekompiluje ten plik będę bogiem xD

admin2r.png
Opublikowano

Co mają do tego innego pliki jak edytowałem 70% serwera? Mam to robić od nowa? A poza tym spojrzałbyś na datę a nie mnie warnem straszysz, więc ty ogarnij :angry:

Aryman 4 godziny, też musiało ci się ostro nudzić :D

Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...