Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chcę wam napisać jak najprościej się da Tutorial własnego Serwera Słynnej Gry RuneScape :) Sam grałem w tą gierkę ponad 3 lata 124 combat miałem i niedawno sprzedałem konto a co do Serwera potrzebujemy:

-Pliki Serwerowe

-Java JDK najlepiej 23

-Client

1.Pliki serwerowe możemy znaleźć wraz z clientem: Na tej stronie Wyskoczy nam tzw. "Terms Of Service" klikamy "I Agree" np. ten serwer: Jest tam podany odrazu Client wraz z serwerem w jednej paczce lecz nie zawsze :) czasem jest oddzielnie Client i Server..

2Po ściągnięciu Serwer'a i Client'a Wypakowywujemy go załużmy na Pulpit. otrzymujemy foldery a w nich inne foldery :D jeśli już się wypakowało czas przejść do folderu serwera zazwyczaj nosi folder nazwę "Server" wchodzimy w niego oraz zauważamy pliczki ".bat" takie jak "Run" "Compile" itp. Klikamy w plik "RUN" Jeśli pojawi nam się okienko i w nim napis: "System nie może odnaleźć określonej ścieżki" zamykamy okienko Edytujemy w notatniku i jak widzimy napis JDK to zamiast 20 wpisujemy 23 lub inną wersję jaką posiadacie :)

3. Java JDK 23 Można ściągnąć z tąd wybieramy "Java SE 6 Update 23" jeśli zmieniliśmy oraz zainstalowaliśmy JAVA JDK 23 Włączamy ponownie serwer (Powinno już wszystko działać) Potem wchodzimy w Client'a waży on zazwyczaj 56 MB lub mniej albo i więcej gdy już weszliśmy w clienta Powinien on zawierać folder "Cache" Kopiujemy go NIE WYCINAMY! i wklejamy na dysk "C:\" Potem jeśli mamy odpalony serwer Włączamy Clienta i cieszymy się grą! ;)

UWAGA! SERWERY PRYWATNE RÓŻNIĄ SIĘ OD GLOBAL SERVER!

TUTORIAL WYKONANY CAŁKOWICIE PRZEZEMNIE ZASTRZEGAM SOBIE PRAWA AUTORSKIE TUTORIALU KOPIOWANIE ZA MOIM POZWOLENIEM!

24382.jpg
Opublikowano

Trafiłeś z działem jak... Tutem bym tego za bardzo nie nazwał... Trochę błędów jest w tym tutku... 3+/6

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

tutek taki sobie moge dać max 2/10 dla tego, że to nie zbyt wygląda jak tutek lecz jak zwykly post musisz jeszcze się troszkę nauczyć o pisaniu tutorialu jak chcesz to radze ci poprawić to jakoś aby to miało przynajmniejw wygląd tutka

Użytkownik od 21 kwi 2010

Posty: 100  200  300 ☑ 400  500  600  700  800 ☐ 900 ☐ 1000 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...