Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kazdy uzywa róznych jezyków programowania do tworzenia aplikacji czy trainerów( to tez inny jezyk) do gier(swoich ulubionych) czy na potrzeby chociazby aplikacji potrzebnych mu do pracy office itp;

ja znam dwa jezyki vb i c++

uczylem sie sam w domu a moim bratem byla gra counter-strike w wersji nie steamowej 1.3( jak was na swiecie nie bylo):)hehe i ukochany vc++ 6.0 zauwazylem ze jest ktos taki jak cziterzy co mnie bardzo wkurzalo na serwerach...

(kiedy dostalem headshota gdy zaczynalem rozgrywke (teleport):) ) kto ma lepsze bajery w grze niz ja.....

i odkrylem ze mozna owa gre wybebeszyc od srodka i nie dosc tego jest mozliwosc dodac swoje bajery w multiplayer!!!!! nie przejmujac sie absolutnie punk busters który wtedy byl antyczitem gier z rodziny hl 1

nawet teraz vac1 i vac 2 to jest smiesznie prosty antyczit!(dodaje obraz czita do swojej bazy) i nic wiecej!!!!!!!!

wystarczy zmienic bebechy czita i po wszystkim.

ale jest cos jeszcze... z czym sobie nie radze :(..

adresy offsets rozumiem strukture ale ni w zab nie potrafie zrozumiec jak ci ludziska znajduja te adresy odpowiadajace za postac pozycje w hud albo kolor na mapie chodz znam engin gry na poziomie srednio dobrym

co prawda uczylem sie tworzenia modów mody po polsku i znam jezyk c++ ale jezeli chodzi o asemblera to boj sie sie panie boże!!!!!!!1

ollydbg to dla mnie czarna magia i uwierzcie ze tak mozna :) ( jak ktos to potrafi to prosze o tutek) a niedaj boze auto offsety w bazie....

przyklad;

To jest ukryta treść, proszę

co to jest???:

albo dlaczego tak jest??DWORD dwEngfuncs = (DWORD)*pExport->Initialize + 0x1C;

to0x1c??? nic nie kumam

i jak to dodac w swojej bazie czita w której sa statyczne offsety brrrrr....

dobra co ja sie tu bede rozwijal jak ktos umie mi to wytlumaczyc lopatologicznie albo przynajmniej wskazac na google jak to sie odbywa (dany process) to bede wdzieczny bardzo!!!!

i jak jest stworzony offsets logger(bebechy) i jak odnajduje te offsety nawet w warrock??

wracamy do vc net

jak juz sciagniesz visual studio net i zainstalujesz to:

bardzo wazne jest sciagniecie jak najwiecej swoich bibliotek statycznych

lib, include bin.

a sciagamy wtedy Microsoft Platform SDK for Windows Server 2003 R2 i Microsoft DirectX SDK (June 2008) maja tam one pliki include i lib które kopjujemy do swojego visuala który tez ma takie foldery include i lib...

zarówno tych opengl jak i d3d9

oraz detours

bo nie wiadomo jakiego bajeru bedziecie uzywac.

nastepnym krokiem aby winapi dzialalo i inne aplikacje windows.h :) musimy zrobic cos takiego:

wchodzimy do miejsca gdzie nasz program jest zainstalowany:

1:).wyszukujemy microsoft->vc->vcwizards->appwiz->generic->applications->html->1033 i odnajdujemy plik o nazwie "appsetings'

otwieramy go przy pomocy notatnika i odhaczamy tymi znacznikami(//) nastepujace linijki kodu:

jak mamy juz liby include itd..

to mozemy zaczac cos robic z naszym programem.

ja uwarzam ze jakis maly przykladzik przy pomocy visuala studio express 2005 i jezyka c++ kazdemu sie przyda.. at tak po to zeby lepiej przyswoic sobie to narzedzie.

jak sie nie pogniewacie to cos tam wam dam i potem obiecuje ze pokaze wam jak robi sie czita do counter-strike, taki prosciutki ,,:) ale nie wykrywalny pzez vac2 .phi phi.

1

2

3

opisze ten program teraz:

skompilowalem go przy pomocy vc++ net 2005

a wiec lopatologicznie:

otwórz file\new\project\windows form aplication

teraz nadaj nazwe swojego projektu oraz lokalizacje gdzie bedzie siedzial, ja proponuje pulpit

twoj program zklada sie z app.ico--->ikona budowanej aplikacji//pliki typu ico 16/16 lub32 bitowa glebia kolorów

app.rc---->plik opisujacy zasoby aplikacji.

assembllyinfo.cpp--->>plik wykonywalny, ktory zostanie utworzony po kompilacji

Form1.h------>> plik zawierajacy klase okna głownego i definicje// tu bedziemy pisac kod

test.cpp---->>.program glowny, czyli funkcja mian(). tu zaczyna sie wykonywanie programu

teraz zrobimy aby po nacisnieciu buttona umbrella wyskoczylo nam okno które bedzie zawierac tak, nie, anuluj, a taki bajerek,

w ten sposób mozemy dodawac bajery np. do loadera ale o consolowej wersji napisze w innej lekcji.

do utworzenia okna potrzebujemy statycznej metody show().

napiszemy program wyswietlajqacy okno dialogowe z przyciskami tak, nie i anuluj.

tworzymy nowa aplikacje jak na wstepie ;

wstaw do okna form przycisk button którego wezmiesz z lewej strtony visuala z zakladki toolbox lub z góry( na gorze sa przyciski poszukaj nazwy toolbox)

potem dodaj z toolboxa textbox, jest napewno!!!!!!:).

tez do form1 poprzez upusc.

ale na dole pod buttonem

teraz nacisnij dwa razy przycisk button na swoim form projekcie i pokaze ci sie czysty kod.

odnajdz;

a pod nim:

wynik dzialania metody show() jest podstawiany pod zmienna odp()v a nastepnie instrukcja wielokrotnego wyboru switch wybiera odpowiedni komunikat do wpisania w pole textowe

bajer co nie??

w nastepnej lekcji prócz stworzenia czita pokaze jak zrobic autoupdatera do swojego czita lub jakielkolwiek aplikacjii

np.

mazylo mi sie ze uzytkownicy mojego czita nie musza sciagac ciagle nowej wersji z neta i jakiejs strony tylko uaktywnia im sie wiadomosc o istnieniu nowej wersji programu i czy chca uaktualnic.

a tak swoja drogą ...

jestem ciekawy czy jest ktos na tym forum kto potrafi skompilowac dany na dole kod zródlowy w projekcie consolowym czy to vc++6.0 czy express 205.net jako osobny(samodzielny ) program poprzez nacisniecie buttona który bedzie wykonywal to co jest w kodzie moze byc równiesz biblioteka dll.

oczywiscie jest tam wykozystywana biblioteka

"urlmon.h"

a w drugim nie moim projekcie <wininet.h> i "urlmon.h"

podpowiadam ze sa tam klasy.

czyli zrobcie kod jako wykonywalny w consoli jak oraz w dll

za pomysl daje kase 50 zl.. na konto szczesliwca. oczywiscie wymagam src. kodu publicznie lub na pw.

plik1

plik2//ten sam

plik 3 /ten sam

chcesz nauczyc sie programowania czitów do swojej ulubionej gry?? zapraszam na stronke xxx zostan koderem hacków do gier!!! wszystko za darmo są tutki video i krok po kroku co i jak.. uwaga zlamiesz kazda gre!!!!!! tylko troche silnej woli a jak nie umiesz po angielsku to uzywaj przegladarki chrome automatycznie przetumaczy baw sie i publikuj czity tutaj

Opublikowano

Co do automatycznych update'ów, to mam nieco inny koncept. Hack po odpaleniu ściąga sobie z serwera plik np version.txt i w razie czego nadpisuje już istniejący na dysku. Czyta plik i zapisuje sobie jego zawartość do jakiejś zmiennej string. Potem porównuje ten string z parametrem assembly version, lub file version. Oba możesz ustawić w ustawieniach projektu po wciśnięciu "Assembly information...". Te informacje pojawiają się później we właściwościach pliku. Jeśli wynik porównania będzie pozytywny, to hack wyświetli, że jest zupdate'owany do ostatniej wersji, jeśli nie to odpali drugi program - powiedzmy updater.exe. updater.exe zamknie proces hacka, ściągnie nowy exe'c i uruchomi go a potem sam się zamknie. Myślę, że to nie powinno być trudne do wykonania. Wszystko czego Ci potrzeba, to funkcji która będzie ściągała plik z sieci i innej do jego odczytania.

Tutaj link do postu w przykładem zastosowania w VB.NET, ale z powodzeniem można to przenieść do C# i powinno się dać też do projektu CLR C++.

http://www.mpcforum.pl/index.php?s=&sh...ost&p=81524

• Dodaj nową pozycję...