Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Grać Żeby Expić ?

nobody1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak w nazwie tematu opiszę wam jak grać i przy okazji szybko expić.

Na mapach CQC:

Tutaj największą rolę odgrywają miny flash/m14 lub ammo box/med box.

Flash miny i m14 rzucamy w miejsca przez które często przechodzą przeciwnicy za jedną mine otrzymasz 5 pkt.

Medic boxy rzycamy do gracza z twojej drużyny kiedy ma mało hp. Punkty otrzymujesz jeśli ranny gracz będzie miał krzyżyk obok niku i ilości hp.

Ammo boxy rzucasz poprostu przy respawnie i najczęściej ktoś z twojej drużyny je weźmie za co ty otrzymasz punkty.

Pamiętaj: Aby otrzymać expa nie możesz wychodzić z rooma np w połowie gry. Wtedy liczy się tylko ratio a exp nie wchodzi w grę.

Za zabicie przeciwnika otrzymujemy 5 pkt. Chyba ,że zabijamy z jakiegoś pojazdy czy samolotu...

Punkty są ściśle związane z otrzymanym expem-pokazują jak radzisz sobie w grze ,czyli im więcej punktów tym więcej expa.

Za śmierć otrzymujesz 1 pkt.

Opłaca się grać w trybie ffa ,ponieważ rundy są szybkie i expa leci przyzwoicie.

Gra na explo również jest opłacalna ,najlepiej na 16 graczy i z czymś na 6th slocie.

Deathmatch na cqc jest mniej opłacale gdyż gry często długo grają.

Aby grać na punkty możemy albo campić albo iść na front. W przypadku campienia pamiętaj o minach.

inne sposoby expienia:

FFA - OPK Czyli room 16 osobowy. W teamie musi być jeden gracz z hackiem opk. Po starcie zabija wszystkich z granata. (100 exp na rundkę)

Aby wszystki było w porządku należy wpisać /ar - samo naciska ready i dać coś na spacje żeby cie nie wywalało z rooma

Planty- Ta gra polega na tym ,żę 2 osoby posiadające hacka (plvl bota) wchodzą na mapke marien i potem hack wykonuje swoją robotę.

Jedna osoba podkłada bombę a druga rozbraja i to się ciągle powtarza za co dostajesz expa.

UO i BG:

Na tych trybach gry największą rolę odgrywają tu nie miny ale pojazdy.

Zabijając kogoś z pojazdu dostajesz więcej expa niź normalnie z broni.

Jak strzelać aby zabić?

-trzeba zdawać sobie sprawę ,że pociski nie lecą z prędkością światła. Celując w lecący samolot na 85% nietraficie - CELUJCIE PRZEDNIEGO

Jeśli zamierzasz expić to na tych trybach będzie ciężko. Chyba ,że na mapce single war można zarobić troszke expa.

MAPKI ZOMBIE:

Gra na zombie to przedewszystkim rozrywka .Grając z innymi nawet jak być przeszedł zombie exp będzie zdecydowanie za mały ;p

Zombie to jednak dobry sposób do expienia ale na hackach z funkcją zombie opk.

PODSUMOWANIE:

Czy zatem dostanę punkty gdy ktoś mnie zabije ?

Tak. Jeśli zostaniesz zabity to otrzymasz 1 punkt za swoją śmierć. Jeśli zabijesz siebie to również zostanie policzone do śmierci jednak dodatkowo dostaniesz ujemne punkty za samobójstwo, przez co twój wynik zostanie obniżony.

Czy dostanę więcej punktów za “heady” lub zabicie graczy na wyższym poziomie ?

Nie. Za zabicie w przeciwnika w taki sposób nie otrzymasz więcej punktów.

Jednak headshoty w pewnym stopniu wpływają na stan punktów doświadczenia jakie otrzymasz na zakończenie mapy.

Czy są sposoby na szybsze zdobycie doświadczenia ?

Najlepsza rada: patrz jak grają najlepsi gracze, pytaj się ich o rady itp. Patrz jak grają może akurat zauważysz coś szczególnego. Naucz się walczyć głową, wykorzystywać otoczenie i korzyści jakie daje mapa.

Na koniec dodam również:

Tabela expa: http://www.mpcforum.pl/topic/45824-tabela-doswiadczenia/

Tabela ile expa na 1% na danym lvl'u: http://www.mpcforum.pl/topic/261359-tuttabela-expa-1-kazdy-lvl/

Opublikowano

Przyda się dla początkujących + dla Ciebie

Dziękuję T H C za ... eeee.. za to, że zapominam

Dziękuję M O C za to, że to moja rodzina

Dziękuję moim starym za to, że po prostu jestem

Dziękuję życiu za to, że jest dla mnie wielkim questem

Opublikowano

FFA - OPK Czyli room 16 osobowy. W teamie musi być jeden racz z hackiem opk. Po starcie zabija wszystkich z granata. (100 exp na rundkę)

Aby wszystki było w porządku należy wpisać /ar - samo naciska ready i dać coś na spacje żeby cie nie wywalało z rooma

Jak zrobić Harbor ida albo Elia

Wystarczy 16osób ???

a co do tematu powinien zostać PRZYPIĘTY

KTO SIE ZE MNĄ ZGADZA NIECH MNIE ZACYTUJE

Opublikowano

Jak zrobić Harbor ida albo Elia

Wystarczy 16osób ???

a co do tematu powinien zostać PRZYPIĘTY

KTO SIE ZE MNĄ ZGADZA NIECH MNIE ZACYTUJE

Żeby zrobić Harbor ida albo Elia wystarczy że zrobisz 16 osobowy room i jak wejdzie 9osób na twój room to możesz wybierać pomiędzy mapkami z UO

Dziękuję T H C za ... eeee.. za to, że zapominam

Dziękuję M O C za to, że to moja rodzina

Dziękuję moim starym za to, że po prostu jestem

Dziękuję życiu za to, że jest dla mnie wielkim questem

Opublikowano

Tak jak powiedzieł up... Musisz mieć rooma ffa na 16 osób najlepiej na pierwszej stronie roomów zeby dłużo kolesi wchodziło i potem poszukaj kogoś z opk.

I zostawić sobie na noc ;]

Opublikowano

ładny poradnik oczywiście mi się nie z przyda , ale innym hmmm na pewno ...+ leci

@edit CO za bufon rozdaje każdemu minusy ?

Pomogłem ? Daj +

Jeżeli moja wypowiedz Ci się nie podoba to napisz to ! Nie dawaj - .

Opublikowano
FFA - OPK Czyli room 16 osobowy. W teamie musi być jeden racz z hackiem opk. Po starcie zabija wszystkich z granata. (100 exp na rundkę)

popraw

tut nawet nawet szkoda ze to jest juz bardzo stare

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Przeniesione? nierozumiem

Co to ma wspólnego z tematem "Hacki, Boty, Bugi, Mody"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...