Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tut Jak Grać Snajperem !

wdafa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp.

Otóż chcialbym sie podzielić z wami moimi doświadczeniami w grze Snajperem w cod 4.Jest to klasa o której mówi się różnie-najczęściej ze względu na tzw.Kamperów(ang.Obozowicze).Większość graczy uważa kamperów za lamy,nooby.Grając snajperem,jestem pewny że na kampicie/kampiliśćie.Nie jest to nic dziwnego,w ten sposób najlatwiej zalapać podstawy.

Co jest potrzebne do gry snajperem?

Przede wszystkim dobre oko i celna ręka.Refleks gra też duża rolę-często zdarzają się sytuacje,że twoja ofiara jest widoczna na ekranie przez ulamek sekundy.Warto więc zaopatrzyć się w dobrą myszkę.Inna sprawa to przycinki gry.Jest to najgorsza rzecz jaka może przytrafic się snajperowi.Wyobraźcie sobie sytuacje-siedzicie ladnie zakampieni w trawce na mapce Crash i kosicie nieczego niespodziewających się wrogów.Zauważacie wrogiego snajpera.Stojąc w odkrytym miejscu typek jest latwy do zauważenia.Zakladając nawet że tamten to pro,i ma dobre cfg,macie nad nim sekunde przewagi zanim was zlokalizuje.Już mierzycie mu w heade ,gdy tu nagle ścina.Zazwyczaj po takiej ścinie nie ma juz ani wroga ani ciebie,co może być mocno denerwujące na meczach klanowych.W takiej sytuacji mogą nam pomóc odpowiednie Configi.Polecam stronę

Kod:

bashandslash.com

Na której znajdziecie wiele pro configów używanych w wielu zagranicznych ligach.

Mówi się też o odpowiednio niskim pingu.Wierzcie mi lub nie,ale ja z pingiem 150(dostawca bezprzewodowy)koszę caly team.Najwazniejsze by nie mieć różnic pingów(od 40-200)wtedy najczęściej gra się nam ścina i juz możemy poobserwować grę z Specta.W przypadku powyższych problemu radze zainstalować najnowsze sterowniki do modemu,a jeśli to nie pomoże ,skontaktować się z dostawcą internetowym.

Czym Grać?

Pierwszym cichym narzędziem zniszczenia jest snajperka typu Bolt Action m40.Polecam celność i moc tej snajperki(jeśli nie gracie Na HardCore,ta snajperka posluzy wam do końca waszej kariery)Na początku nie macie wielkiego wyboru perków.Proponuję Juggernautha(Niszczyciel)a jako drugi perk Moc Przebijającą.Jak dodatek pierwszy mozna wybrać cokolwiek(można brać RPG do niszczenie Heli,jednak i tak rzadko się trafia,a poza tym zwiększa to naszą widoczność w trawie)

Niedlugo dorobicie się snajperki M21.Jest to broń pół-automatyczna,co sprawia że przy odrobinie szczęścia można wykluczyć z zabawy Sprayera z M4a1,co daje potem dużo satysfakcji.Powinniście juz mieć zaklocanie UAV.Ten perk powinien towarzyszyć wam do końca gry.Niektórzy napaleńcy biorą potem przesadę(2 bronie naraz).Jest to nawet często stosowana kombinacja na SD.Warto pamiętać o tym,że snajperka ma być wybrana jako broń glowna-daje nam to kamuflaż(Ghillie Suit)który umożliwia nam bycie niewykrywalnym w trawie.Na 43 poziomie,gdy będziemy już mieli Perk Pluca Jak Miechy,jestesmy w pelni wyposazonymi snajperami.Jeśli ktoś chce walczyćw zawarciu to polecam i oczywiscie snipa M40 1 atut : Bandolier 2 atut: Kieszonkostwo 3 atut : Pewne Celowane . Wtedy możemy bardzo szybko zabić przeciwnika z FastZooma . Jak zrobić FastZooma? Trzeba przybliżyć celownik a po 1 sek. strzelić .

Zestawy Jakie Polecam

Broń Glowna:M40(Non Hardcore)

Draugunow;M21(mozna brać,ale ma slabą sile przebicia,przez co nie da się z

niego strzelać przez sciany);Barret(cholernie silny,cholernie mocny,najlepsza

przebijalność,jednak czasem pudluje)

Dodatek 1:Claymore Claymore i jeszcze raz Claymore(odpowiednie rozmieszczone

miny,daja nam 2 a niekiedy 3 fragi.);Bandolier(jeśli kampimy w miejscu w

którym nie ma gdzie plantować Min np.Trawa na Crash)

Dodatek 2:Niszczyciel(na początku);Przesada;Zaklocanie Uav(polecam ten drugi

aczkolwiek jeśli ktoś nie usiedzi na du*ie w jednym miejscu polecam

Przesadę.

Dodatek 3:Sila przebijająca(na początku);Pluca jak miechy(najważniejsza

umiejętność!Dzięki niej możemy wstrzymać oddech na 10 a nie na 4 sek!!)

Tipsy dla Snajpera.

-Naciskając przybliżenie lunety,trzymaj nacisnięty klawisz Shift-Dzięki temu gdy pojawi ci się już widok z lunety,będziesz mial ustabilizowany celownik.

-Staraj sie jak najczęściej zmieniac pozycje-nie musi być to odrazu drugi koniec mapy,ale jeśli np. siedzisz za jakimś kamieniem,ubijesz snajpera,a wiesz że on będzie chcial ci oddać,idź za inny kamień ,bądź polóż się w innym miejscu.

-Jak najmniej niepotrzebnych ruchów.Nie używaj nagminnie klawiszy Q i E oraz klawiszy ruchu.Każdy chociaż najmniejszy ruch zdradza twoją pozycję,a przeciez tego nie chcemy prawda? . To samo tyczy się wzywania nalotów,uav,czy heli-rób to tylko wtedy gdy jesteś pewien,że nikt cie nie widzi.

-Trenuj .To że narazie ci nie wychodzi,nie znaczy że nie potrafisz Snajpić.Z tym jest tak samo jak z grą na Gitarze,czy graniu w gry zespolowe-z czasem stajesz się coraz lepszy.

-Acog.Nigdy nie używaj tego celownika,chyba że jesteś masochista i lubisz jak cie zabijają.Ten celownik jest tak niecelny,ze trafienie we wroga jest prawie niemożliwe

-R700-Bardzo dobra bron na HC (hardocre)jeśli ktoś chciałby wybierać m40 a r700 to trzeba juz według gustu sprawdzić ^^

Dziękuje wszystkim którzy dotrwali do tego momentu.Napiszcie co sądzicie o tym poradniku,będzie to dla mnie znak,czy kontynuować taką dzialaność

Sorry za literowki i braki kresek przy "l",porypala mi sie klawiatura.

Pomogłem ci? Jeśli tak daj -

Zdejmijcie mi 10 % ! :)))

Tutaj też on jest : http://www.callofduty.pl/forum/viewtopic.php?t=12395

TO nie jest moj poradnik ! odrazu mówie !

Dałem tego TuTa tu dla amatorów żeby nie szukali !

+ <3

Opublikowano

Pięknie skopiowane z innej strony, chyba, że jesteś autorem to ok.

Nie wiem co to ma być poradnik czy opis broni ?

-Acog.Nigdy nie używaj tego celownika,chyba że jesteś masochista i lubisz jak cie zabijają.Ten celownik jest tak niecelny,ze trafienie we wroga jest prawie niemożliwe

Tu się nie zgadzam :). Na tym celewniku uczyłem się grać snajperką, nie siedziałem w miejscu jak to robią inni tylko biegałem jest bardzo trudno, ale fajnie (( polecam dla uczących się )).

-R700.Jak dla mnie pomylka.Niecelny,Samopowtarzalny,4 naboje w magazynku.Jak dla mnie nie ma sensu nawet sprawdzać tej broni.

r700 i M40A3 - dwie najlepsze snajperki w grze. M21, Dragunow i Barrett'a - to możemy nazwać błędem gry.

r700 i M40A3 - zakłócenia, martwa cisza i claymore lub dodatkowe magazynki || tryb HC (( tak grałem kiedyś )).

Opublikowano

Sorry dla autora ,ale znalazłem linka do tego poradnika ;/

http://www.callofduty.pl/forum/viewtopic.php?t=12395

Jeśli go szybko dodasz pod spodem poradnika to nie będzie zamętu.

@EDIT ja pier**** ,już Neo minusują mnie

lolzsp.png

sygna by -Shogun-

1289252160_by_cysters2_500.jpg

ZBIERAM PLUSY!+++

proszę zdejmijcie mi 5%

Opublikowano

Pięknie "spisane".No ale napisałeś że to nie twoje. Nie zgadzam sie z taba w kilku kwestiach,r700 jest świetną bronia na hc tylko trzeba umieć grać :P

Popieram wszystko co mówił ReallSkill

Jeśli czarny kot przebiegł mi drogę, to... ten kot będzie miał pecha.

Podoba ci się to co napisałem lub sygnaturka??

Daj + i 5.Nikogo to nie zabiło, chyba.Przekonaj się!!

Opublikowano

Za remingtona cie zabije jedna z lepszych broni,dobra celnosc,silna,maly odrzut z biodra mozna poszalec... wiem bo gram juz troszke

zbyt duża sygna

Opublikowano

Wiesz, nie da się nauczyć grać Scopa (Bo tak to się nazywa, a nie "Grać Snajperem") z poradnika, to trzeba w sobie Wyuczyć, sam gram w coda 4 już od ponad roku i nie jestem żadnym perfekcjonistą, lecz nie jestem tez low na maxa w dupe ^^

Acog, celownik bardzo dobry, lecz na mniejsze mapki, np. Showdown lub Strike, tam ACOG'iem ładnie można ciachać.

Troche poradnik słaby, dam ci tego -, bo ładnie skopiowałeś czy tam sam napisałeś :]

Pozdro

fb.com/myrodj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo dobry jest ten poradnik dla graczy początkujących.. Ja już nie jestem początkującym więc z niego nie skorzystam : ) Taktykę trzeba samemu wyćwiczyć a na poradniku tylko dowiedzieć się, która broń do czego lepsza, ale to i tak zależy od gustu : )

userbarwb.png
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ty raczej WDAFA snajperem nie zostaniesz!

Ja nim jestem w wojsku polskim od 13 mies. i to normalna praca, w nienormalnym srodowisku.

Aby nim zostac nie tylko musisz miec celna reke ale tez swietnie i szybko liczyc,"korygowac" i znac rozne zasady matematyczne

i glowna cecha to talent do szczelania i cierpliwosc razem ze stalowymi nerwami.

Musisz wiedziec jak i z kad szczelaja do ciebie i zolnierzy z twojego odzialu.

Narazie tylko my najlepiej dzialamy przeciw np: terorystom.

ps. polskie wojsko ma slabe komlety karabinow dla nas.

Opublikowano

Ty raczej WDAFA snajperem nie zostaniesz!

Ja nim jestem w wojsku polskim od 13 mies. i to normalna praca, w nienormalnym srodowisku.

Aby nim zostac nie tylko musisz miec celna reke ale tez swietnie i szybko liczyc,"korygowac" i znac rozne zasady matematyczne

i glowna cecha to talent do szczelania i cierpliwosc razem ze stalowymi nerwami.

Musisz wiedziec jak i z kad szczelaja do ciebie i zolnierzy z twojego odzialu.

Narazie tylko my najlepiej dzialamy przeciw np: terorystom.

ps. polskie wojsko ma slabe komlety karabinow dla nas.

Ale, o co Ci chodzi ? Nie wiem czy wiesz, ale Call of Duty 4 to gra. Ciesze się, że jesteś snajperem w naszym wojsku, ale nie porównuj gry z realnym życiem.

szczelaja || z kad || Narazie - no to się popisałeś snajperze <_<.

Opublikowano

Chciałbym na podstawie mojego doświadczenia snajperskiego powiedzieć wam jaki set jest najlepszy (wg mnie)

Broń główna: R700 (leśny)

Broń dodatkowa: Desert Eagle (nie rzuca się w oczy tak bardzo jak złoto)

Specjalny granat: Błyskowy (jest prawie taki sam jak ogłuszający+

Dodatek jeden: Bandolier (sniper często kampi, rzadko umiera i dużo strzela-dlatego dodatkowe magazynki)

Dodatek dwa: Moc Obalająca (sniper wali często przez połowę mapy-można nie zabić przeciwnika)

Dodatek trzy: Płuca jak miechy (wiecie sami)

Taki set jest dla mnie najlepszy :) + odpowiedni config

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

poradnik dosyć dobry ale to, że acog jest do d... jest nieprawdą. Tak samo nie jest prawdą to, że na małych mapach nie można grac acog. Jak ktoś umie grać acog to spokojnie na 15 minutowym TDM wyklepie 100 killow ;)

no ale trzeba mieć ponad 250 fps żeby dobrze grac, tzn ja tak miałem, że przy 100 fps nie dawałem rady acog, gdy zmieniłem cfg daje rade.

szefmarcin.png

Opublikowano

wdafa - nikt nie podklei tego poradnika bo już taki jest, po co to refreshujesz? a jak już to co 24 godziny. Nikomu to raczej nie pomoże. No ale masz tego +... -.-

PS m21 najlepsza broń jeśli chodzi o HC ; ) - pojemny magazynek, szybka poprostu same zalety szybkie ładowanie dobra celność...

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Proszę już zamknąć temat, gdyż robi się duży spam, a i tak już nic nie wnoszą.

Gracz w gry z serii Call of Duty:) a_kmyklqye.png

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

@up takie rzeczy to do Kida na PW. Jeżeli Reall zechce to zamknie ; P on tu ogarnia. Co do tego TuTa - to nie spodobał mi się on nawet do końca mi sie doczytać nie chciało.

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...