Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przeniesienie Mysql I File Zilli I Zachowanie Plików Serwerowych + Stawianie Serwa Od Nowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Mam do was pytanie mianowicie..

Chcę przenieść wszystko co zrobilem na serwerze i postawić go od nowa ... :) mówię o questach itemach moobach mapach itd.. ;) chce przenieść Mysql i filezille itd. tworząc całkiem od nowa serwer lecz nic nie tracąc. da się tak? ;)

ban1.gif

Zbieram +

Opublikowano

Tak przenieś pliki serwerowe na nowy "sprzęt" i wszystko powinno działać...

logos45.png

KONIECZE przygodę Z MPCforum.pl

Ale jak zależy Ci żebym to ja wykonał dla Ciebie sygne to pisz na PW (pocztę będę sprawdzał 1 raz dziennie)

Opublikowano

Skopiuj wszystkie potrzebne questy, ewentualnie zmodyfikowany drop i takie sprawy.

Jeśli to wina tabelek to sprawdź które padły.

Ja miałem tak że miałem uszkodzone player oraz item (-.-) i nie dało się ich w żaden sposób naprawić - po prostu zawsze po ich wgraniu było Connection Refused a w navicacie pisało OK.

Pozdr

:)
Opublikowano

jak chcesz całą baze mysql to wejdź w folder /var/db/mysql/player i z tego folderu skopiuj wszystkie pliczki albo skopiuj cały folder w /var/db/mysql i z tond wszystko i powinno być git ...a i jeszcze skopiuj locale z share_data

Piszę poprawnie po polsku

Człowiek nie wie sam, co dla niego dobre,

Pozorny raj, na przykład życie modne,

Pozorny świat, w którym czujesz się dobrze,

Im szybciej runie Farsa ta tym później będzie pogrzeb,

witchersigforpiotrekxxd.png

Sygnaturka by RedWolf

Opublikowano

Kopiowanie najważniejszy plików serwera:

Mapy/Questy/Moby/Respy/Funkcje/Zmienne/

skopiuj całą zawartość folderu:

To jest ukryta treść, proszę

na swój komputer. Dzięki temu zapiszesz swoje wszystkie dane wykonawcze które dzieją się na serwerze. Jeżeli chciałbyś zmniejszyć czas, oraz wielkość danego pliku, usuń folder OBJECT w folderze QUEST, tylko że później każdy plik .quest po wgraniu na nowo będziesz musiał kompilować komendą

Co będzie bardzo męczące jeśli nie posiadasz wszystkich questów wpisanych w plik "hongkong_list"

Baza Danych:

Wchodzisz do katalogu:

WAŻNE !! SERWER MUSI BYĆ WYŁĄCZONY! NIKT NIE MOŻE GRAĆ PODCZAS ROBIENIA KOPII MYSQL

i kopiujesz do siebie na dysk, te katalogi:

PS.

Oczywiście gdy wszystko później skopiujesz na serwer, nie zapomnij nadać temu praw:

pozdrawiam Ary

admin2r.png
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...