Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie Procesora

djrazor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema chciałbym podkręcić procesor Intel Celeron Dual Core E3300 2.50GHz ale nie wiem do ilu żeby go nie spalić lub żeby nie przeciążał zasilacza

Mój sprzęt

Zasilacz RoHS 350W

Procesor Intel Celeron E3300 2.50GHz

Chłodzenie Scythe Katana 3

jeżeli potrzebujecie coś jeszcze to pisać

teperatura bez kręcenia to 29 stopni po podkręceniu do 3,00GHz ok 33 stopnie

wiec jak myslicie do ilu tego proca można wykręcić ??

29105455.jpg
Opublikowano

Ja ci nieradze nic podkręcać bo to grozi trwałym uszkodzeniem podzespołów komputera.

Odkrywca
Opublikowano

nie wiem czy wiecia ale podkrecanie procesora nic nie daje a tylko pogarsza tym że jest wrażenie pocinania

ale jak chcesz to możesz na luzie do 3,5

111umh.jpg
Opublikowano

Tak jak Up'y - Nie podkręcaj, możesz jeszcze coś uszkodzić.

Oj wy znawcy, jak sie zacznie przegrzewać to płyta główna komputer wyłączy, a jak przeholuje z podkręcaniem to się Windows nie włączy i bedzie musiał resetować BIOS przez wyciąganie baterii.

Spytajcie sie pilarixa ile wykręcił z dwurdzeniowego procka.

Jak najbardziej możesz kręcić, ile wlezie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

spokojnie do 3.5 możesz i wyżej.Myśle że 4 ghz ci starczy

@up-oni jak zwykle nie znają się na nicxzym a gadają...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Jeśli już chcesz dobrze go podkręcić to nie obejdzie się bez chłodzenia wodnego. ;)

Ludzie, ale co wam to da podkręcenie? bezsensowne grzanie się podzespołu oraz zmiana cyferek z 2,5Ghz na np. 3,4Ghz. Wydajności większej nie uzyskasz.

Chlodzenie wodne to sobie w dupe wsadz.Wydajnosc sie zwiekszy.

Opublikowano

4,2 na luzie i nic się nie będzie przegrzewać ale nie wiadomo jak będzie ze stabilnością.

RAsfepN.png
Opublikowano

spokojnie do 3.5 możesz i wyżej.Myśle że 4 ghz ci starczy

@up-oni jak zwykle nie znają się na nicxzym a gadają...

Czys ty oszalal? @4 GHz? Zjebie procka. 3,2 to granica! Ja kiedys mialem Intel C2D 2,4GHz I z niego 3,6 przy chlodzeniu zalmana wycysnalem. A wiec, masz dobre chlodzenie jedziesz do 3,5 nie masz to max 3,2.

@ Masz to do 3,5 jedziesz. :)

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

4,2 na luzie i nic się nie będzie przegrzewać ale nie wiadomo jak będzie ze stabilnością.

@2up-Osama sie zna...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Mój wuja tego procka podkręcił na 3.80GHz. Jak podkręcanie nic nie daje?

Jak się nie znacie to się nie wypowiadajcie. Jeśli przecholuje to mu się płyta główna będzie przegrzewać i będzie mu się blue screen wyświetlał.

Najwyżej skręci i będzie działać. Szansa, że coś mu się spali jest bardzo niska.

Pomogłem? Kliknij: www.pajacyk.pl

Opublikowano

Czys ty oszalal? @4 GHz? Zjebie procka. 3,2 to granica! Ja kiedys mialem Intel C2D 2,4GHz I z niego 3,6 przy chlodzeniu zalmana wycysnalem. A wiec, masz dobre chlodzenie jedziesz do 3,5 nie masz to max 3,2.

@ Masz to do 3,5 jedziesz. :)

Ja mam pierwszy lepszy cooler, i z 1,8Ghz @ 2,5Ghz na lajcie, obok kompa kaloryfer stale ciepły, nic sie nie grzeje. Stabilnie przez ponad 50 godzin już chodzi, zwykle tak do 120godzin i daje mu przerwy troche. Chętnie bym kręcił dalej ale płyta główna nie jest w stanie dać takiego wysokiego napięcia.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

4,2/4,3 bez problemu

Nie no spoko będzie z 16 Ghz!

Bez przesady.

4.2 wyciąganie i to już będzie niewiadoma, a ty o 4.3 mówisz....

Jakby co to tylko bateryjka na płycie głownej i jedziemy od nowa

50a8d03627325.png

| Edytor |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...