Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban (Cod:Bo)

Vernor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sprawa wygląda tak dzisiaj od godziny 13 do 14 grałem i wszystko działało poprawnie.

Po ponownym włączeniu gry około godziny 18 zauważyłem że dostałem bana.

Nie używałem żadnych czitów, modów, botów itp.

I tutaj pytanie:

1. Jak sprawdzić za co się dostało bana? ( w ustawieniach mam status VAC: zablokowany na niektórych bezpiecznych serwerach z powodu podejrzenia oszustwa) ale mam tak napisane odkąd dostałem bana na mw2

2. Mógłby mi ktoś podać kontakt z polskim supportem steam?

3. Co mogę zrobić oprócz napisania do supportu?

Ps. dodam jeszcze że wczoraj jakiś gracz powiedział mi że wyśle na mnie raport, ponieważ jego zdaniem używałem czitów.

"Bądź człowiekiem a ludzie będą cie szanować."

Bywalec
Opublikowano

1. Z tego co ja wiem tylko VAC może ci powiedzieć a jak już sprawdziłeś i wiesz co ci napisał to jest to bez sensu.

2. Nie jestem pewien ale steam chyba nie ma swojego oddziału w polsce i można do nich pisać tylko na głównej stronie.

http://supportwiki.steampowered.com/pl/Contacting_Steam_Billing_and_Support

tu jest troche więcej o tym napisane.

Ogólnie steam w Polsce ma chyba tylko wiki a nie normalną stronę.

http://supportwiki.steampowered.com/pl/Steam

3. Wydaje mi się, że jest to jedyna właściwa decyzja tylko nie oczekuj cudów bo steam za bardzo nie angażuje się w problemy graczy.

Co do tego raportu to 1 gość nie mógł ci nic zrobić nawet jeśli cię zraportował. Treyarch (przynajmniej tak mówią) patrzą na ostatnie gry każdego gracza, który został zraportowany i wydają wyroki.

Wątpie aby w twoim przypadku i Treyarch zbanowal cię poprostu bo bawił się w wyliczanke: Ban czy nie...

Mam nadzieję, że uda ci się z supportem i jeśli naprawde nic nie używałeś to bedziesz odbanowany. Tego ci życzę :P

Jeżeli pomogłem, naciśnij "Lubię to".

Opublikowano

Ban na MW2 NIE RÓWNA się banowi na Black Ops.

Tak samo jak można mieć zbanowane MW2 na tym samym koncie co niezbanowane Black Ops i można grać.

Bywalec
Opublikowano

A może czitowałeś w Call of Duty : Modern Warfare2 , mój kolega czitował w mw2 i dostał też bana na Black Ops'a ..

No więc czitowanie np. w mw2 nie łączy się z czitowanie z jakąś inną grą. To, że dostałeś bana na mw2 nie znaczy, że jak bedziesz grał czysto bez hacków to automatycznie dostaniesz bana na Bo. Tak nie jest.

Poza tym Steamowi nie opłacało by się coś takiego.

Opublikowano

No więc czitowanie np. w mw2 nie łączy się z czitowanie z jakąś inną grą. To, że dostałeś bana na mw2 nie znaczy, że jak bedziesz grał czysto bez hacków to automatycznie dostaniesz bana na Bo. Tak nie jest.

Poza tym Steamowi nie opłacało by się coś takiego.

Wiem o tym bardzo dobrze, ale wiesz zawsze na takich graczy są bardziej czujni (ale to oczywiście moje zdanie)

Wracając do tematu... muszę napisać do głównego supportu ( po angielsku? ) czy supportwiki też może mi pomóc???

Bywalec
Opublikowano

Supportwiki może ci pomóc jak nie wiesz jak napisać do supportu steam'a. Do nich musisz niestety po ang. napisać.

@Offtopic

100 post :D

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie... co im napisac dokładnie? Oprócz tego że zostałem zablokowany i ze nie używałem żadnych chaetów i ze prosze o odblokowanie (pisze jednak do supportu normalnego)

Opublikowano

Napisz, że cheatowałeś jedynie w MW2 i postanowiłeś z tym skończyć w BO i nie używałeś modów, aimbotów itp.

Opublikowano

Napisz, że cheatowałeś jedynie w MW2 i postanowiłeś z tym skończyć w BO i nie używałeś modów, aimbotów itp.

A czy muszę im podać e-mail i wszystkie dane podane na steam?

@ Starczy coś takiego?

Witam,

Dzisiejszego dnia w godzinach popołudniowych, zostałem zablokowany w grze Call Of Duty: Black Ops, z niewiadomych dla mnie przyczyn. Nigdy nie używałem żadnych cheat, mods and bots aby ułatwić sobie rozgrywke. Dlatego piszę do was z prośbą o odblokowanie mojego konta lub poinformowanie chociaż dlaczego to konto zostało zablokowane , i na jaki okres czasu został on na mnie założony. (troche pogram w głupa) żeby zobaczyc ich zainteresowanie.

Z wyrazami szacunku, gracz rudy_102

Bywalec
Opublikowano

A czy muszę im podać e-mail i wszystkie dane podane na steam?

@ Starczy coś takiego?

Witam,

Dzisiejszego dnia w godzinach popołudniowych, zostałem zablokowany w grze Call Of Duty: Black Ops, z niewiadomych dla mnie przyczyn. Nigdy nie używałem żadnych cheat, mods and bots aby ułatwić sobie rozgrywke. Dlatego piszę do was z prośbą o odblokowanie mojego konta lub poinformowanie chociaż dlaczego to konto zostało zablokowane , i na jaki okres czasu został on na mnie założony. (troche pogram w głupa) żeby zobaczyc ich zainteresowanie.

Z wyrazami szacunku, gracz rudy_102

Raczej tak. Co do danych to sami powinni odpowiedzeć czy chcą czy nie.

Opublikowano

Pamiętaj też, że mogłeś dostać bana, oczywiście czasowego, za takie rzeczy jak:

-Boostowanie

-Glitche

-Obraźliwe emblematy (tematyka seksualna, rasistowska)

Opublikowano

Pamiętaj też, że mogłeś dostać bana, oczywiście czasowego, za takie rzeczy jak:

-Boostowanie

-Glitche

-Obraźliwe emblematy (tematyka seksualna, rasistowska)

Na pewno nie jest to sprawa emblementów ponieważ używałem tylko tych z gry. Glitchy nie używałem.

Co to jest Boostowanie???

Ps. h2o dzięki za pomoc. Wysłałem wiadomość do supportu pozostało tylko czekać na odp.

Opublikowano

Boostowanie to nabijanie doświadczenia np. poprzez to, że zabijasz bez przerwy swojego kolegę i leci ci doświadczenie.

Opublikowano

To też odpada grałem normalnie na serwach bez pomocy żadnych kumpli. :/

Ps. Dam znać jak mi odpiszą.

Bywalec
Opublikowano

Mam nadzieję, że uda Ci się i dowiedziesz prawdy :/

#Edit:

Popatrzyłem troche na forum i zobaczyłem, że używałeś hacka o nazwie "Black Ops Radar Cheat".

http://www.mpcforum.pl/topic/262844-black-ops-radar-cheat/page__gopid__1826933#entry1826933

Vac nie obchodzi , czy dany hack ci działał czy nie. Dla nich ważne jest to, że w ogóle go miałeś włączonego.

Ten hack jest detected (jest napisane, że unknown lecz jeśli nie jest undetected to bany musiały być) więc najprawdopodobniej za to masz bana.

Oczywiście mogę się mylić ale jest to bardzo prawdopodobne.

Bywalec
Opublikowano

Tylko, że w pierwszym poście napisałeś "Nie używałem żadnych modów cheatów".

Opublikowano

a może jednak jakiś mini modek co?

bo przecież za coś musiałeś dostać

może komp niespelnial parametrów i cie zbanowali żebyś nielagował? xD

jeśli za zabijanie kolegi i zdobywania punktów jest banik

to się dziwie czemu go niemam

<_<

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano

Non-stop zabijasz tylko jego? A jeśli kilka razy na mecz się spotkacie to...

Btw. pomyśl nad tym co piszesz... Nie mają prawa banować za tak bezczelne powody jak niespełnianie wymagań sprzętowych.A jeśli masz także na myśli granie na jakimś modzie typu "Fast Rank/LvL" to: jeśli grasz poniżej 20 minut - cofają ci statystyki o te 20 minut (tak przynajmniej słyszałem. :D), a jeśli ponad to chyba ban...

survarium_user_bar_en.jpg
Opublikowano

Ban jest nie odwracalny jedyne co możesz zrobić to kupić nowe BO z nowym cd-keyem. Nawet jesli jesteś niewinny to nie dają ci unbana ^^

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

Mam nadzieję, że uda Ci się i dowiedziesz prawdy :/

#Edit:

Popatrzyłem troche na forum i zobaczyłem, że używałeś hacka o nazwie "Black Ops Radar Cheat".

http://www.mpcforum.pl/topic/262844-black-ops-radar-cheat/page__gopid__1826933#entry1826933

Vac nie obchodzi , czy dany hack ci działał czy nie. Dla nich ważne jest to, że w ogóle go miałeś włączonego.

Ten hack jest detected (jest napisane, że unknown lecz jeśli nie jest undetected to bany musiały być) więc najprawdopodobniej za to masz bana.

Oczywiście mogę się mylić ale jest to bardzo prawdopodobne.

Nawet go nie sciagnełem bo mi link nie działał.

Bywalec
Opublikowano

Z tego co ja wiem w 1 poście było napisane, że link nie działa. Za to w drugim napisałeś ( i jestem tego pewien), że na radarze widać tylko ciebie jako zielony kwadracik a nie widać wrogów...

Opublikowano

Ano... na forum było kilka problemów związanych z "darmowym" banem, ale jak się potem okazywało używał "małych" "wspomagaczy".

Jeśli używałeś nawet niedziałających cheatów, możesz powiedzieć.

aqcu39P.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...