Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Lv Obok Nicku A Jakiego Zalety I Błedy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie jaki błędy wiążą się z lv obok nicku?

i czy da się edytować wymagany exp?

(z tego co pamiętam to należny korzystać z clienta z 2010, w którym są błedy z dozorcą i z IS u niego)

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Tak sa błedy w cliencie z 2010r, ale mozesz sciagnac Clienta ze strony Prywatnego Serwera Elitemt2.org. Ten client ma launchera uruchamiajacego metina w ktorym blad z dozorca jest naprawiony.

Do zalet możemy dodać to iż:

- Jest lepsza czcionka grubsza z tego co pamietam to chyba Tahoma, mniejsza niz na animemt2 (wydaje mi sie ze lepiej z tego wzgledu ze wyglada to bardziej schludnie)

- Wreszcie widzimy ten lv obok nicku dzieki któremu sprawiedliwie jest rozgrywane PVP i nadaje to charakter podobieństwa do metin2.pl

- Jest wiele zabezpieczen przeciwko wspomagaczom na tym cliencie stworzonych przez Metin2.

- Są tez inne "+" nie jestem w stanie Ci tego wymienic bo nie pamietam, jak nie przetestujesz to sie niczego nie dowiesz.

Jak dla mnie to narazie jest - to że nie można ustawić logo Gildii...

Jeżeli chodzi o EXP to nie wiem nie probowalem na moim serwerze, jak narazie wszystko mi sie podoba z tego co widze to ejst exp jak na PL'u ustawiony. Bo na niektorych serwerach jest tak ze do 30lv jest 20 pd do nabicia, a tutaj sie ciagle zmienia. Musisz sam to sprawdzić...

Moge Ci dac od siebie plik locale_pl w ktorym usunąłem VirtualBoard, zmniejszylem okno listy serwerow idodalem zmiany w item_proto, a mianowicie to ze swieca sie bronie 80lv+ (+7; +8; +9)...

Po sciagnieciu clienta Elitemt2 edytuj plik root i w folderze pack polecam usunac wszystkie pliki ktore maja nazwe patch ponieważ one zajmuja ponad 100 MB. A sie liczy każdy "MB" , zaleta jest taka ze client sie czybciej sciaga i dzieki tmeu jest wiecej osob na serwerze.

Zaraz dodam SS, jak wyglada lv na moim serwerze...

beztytuuntt.jpg

Pomogłem, postaw "+"

Opublikowano

a naprawiony jest item shop u dozorcy? ( chodzi mi o bug z itememi, czyli że raz wydać itemy otrzymane z Is u dozorcy a raz nie)

@edit

to podaj przerobionego launchera(twojego) z 2010r i zobaczę czy jest ten bug.

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Sprawdze wszystko za chwile. Jezeli chodzi o launchera masz go w tym Tucie wraz z calym poradnikem na temat lv obok nicku i rangi .

http://www.mpcforum.pl/topic/251811-tutstala-widocznosc-lva-obok-nicku-i-rangi/

Edit:

Jeżeli chodzi o clenta jeszcze jest jeden + ponieważ sa odbugowane skille pod tym względem ze przykladowo aura znika 3 sekundy po zaladowaniu, a na cliencie metin z 2008r to trwalo nawet po 40s. Ułatwia PVP

Natomiast Pan *Spacja * napisal ze toból nie działa, a to dziwne bo mi działa o to dowod:

beztytuuaqu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A jeżeli chodzi o Launcher z pewnoscia zapewniam ze działa ponieważ nawet Bambusek uzywa go na swoim serwerze, a autor tego tez nam to zapewniał. A ja na moim serwerze nie zauwazylem wiekszych bugow jak wląnie to wnerwiajace logo gildii

Aha i jeszcze cos *Spacja *, nie naduzywaj tych "-" i "+" bo mi postawiłeś - bez zadnego powodu, jedynie z tego powodu ze nie masz zielonego pojecia o Metinie i nie umusz zrobic najprostrzej rzeczy jaka istnieje w tej grze. Wiec prosze Cię zebys troche sie wstrzymal zanim inni sie nie wypowiedzą.

Pomogłem, postaw "+"

Opublikowano

@Struczyn

a wiesz czemu ci się tak dzieje? że masz pogrubioną czcionkę?

bo masz zły plik "game" który jest odpowiedzialny za widoczność lvl'a u nicku..

A co do tematu to już niestety mnie Struczyn uprzedził i przepraszam za mały spamik.

*SPACJA* heh da rade robić sklep w tabole tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić np na EVENYE normalnie da rade..

graphic.png

Opublikowano

Zły to on nie jest, wręcz pzreciwnie jest dobry, a czcionka jest w cliencie nie w pliku game ponieważ gdy wszedlem na mój serwer po wgraniu tego pliku game przez spolszczenie na 2008r nie bylo widac lv'a a czcionka byla zwykla jak na każdym z prywatnych serwrow MT2 dziajacych na cliencie metina_2008. Gdy wrzucilem plik locale_pl Z clienta Bambuska to Czcionka byla jeszcze grubsza i wieksza jak na moim cliencie (screny widac na powyższych screenach), z pewnoscia moge stwierdzić ze to nie jest spowodowane plikem game... Na tej co ja mam widoczna na powyższych Screenach i ta co ma Bambusek dzialaja polskie znaki wiec mozna tworzyc Questyz polskimi znakami. :)

@Edit

A jeżeli chodzi o Sklep to nie ma zadnego problemu i to nie jest zadna filozofia klikasz na tobol wpisujesz nazwe sklepu i ok, na tej czcionce co ja mam i bambusek dzialaja polskie znaki dzieki ktorym mozna tworzyć/poprawic questy z polskimi znakami. :)

Pomogłem, postaw "+"

Opublikowano

Już popatrzyłem, i widzę że jedyny problem to zbugowany IS u dozorcy i brak możliwości edytowania expa w game :/.

@edit

A jak zrobić żeby po postawieniu sklepu było widać tobół a nie postać?

cm2_sygnatura.jpg

Opublikowano

Tego jescze nikt chyba nie rozgryl, to nastepna zagadka podobna jak Lv obok nicku i rangi :) bo tylko na Pl'u zmienia sie w sklep... Na privach jest tylko chmurka z nazwa sklepu i tyle ;/...

Aha i to nie mozliwe ze masz zbugowany IS, jezlei wszedles przez launchera do ktorego podałem Ci link wyżej, a jezeli nadal bedzie ten problem sprobuj przez clienta elitemt2 tam jest wiele zmian w cliencie i jest to metin z 2010r z widocznym lv... Przydalo by sie gdyby ktos uzyskał ten tlv na cliencie z 2008r...

Opublikowano

nie ma co ściągać od inny, ja wolę tworzyć coś nowego, a na innych prywatnych serwerach nie znajdziesz nic nowego czego nie ma na mpc forum lub E*PvP

cm2_sygnatura.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...