Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gm Mode (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo!

mam taki oto problem: na moim serwerze jest zablokowany gm mode i pozmieniane komeny. jednak sa gracze ktorzy jakims sposobem przywoluja sb kase i itemy . wchodzilem po tym na inne postaci (bez gm) i probowalem uzywac komend, jednak nie dzialaja( wiec mode wylaczony) . Wiecie moze co jest tego przyczyna i jak to wylaczyc?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może włamują się do twojej bazy navicat, i zmieniają wartości yang oraz dodają swoim postacią bronie i inne duperele? To jest możliwe.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

elo!

mam taki oto problem: na moim serwerze jest zablokowany gm mode i pozmieniane komeny. jednak sa gracze ktorzy jakims sposobem przywoluja sb kase i itemy . wchodzilem po tym na inne postaci (bez gm) i probowalem uzywac komend, jednak nie dzialaja( wiec mode wylaczony) . Wiecie moze co jest tego przyczyna i jak to wylaczyc?

Najlepiej zmień przez konsolę hasło oraz login do bazy na taki, aby nikt się nie mógł domyślić. Użyj dużych i małych liter oraz cyfr = 99% szans, że nikt Ci nie wbije do bazy. Jak to zrobić? Znajdziesz w poradniku zrobionym przed użytownika Dawidson, mianowicie:

1. Po zalogowaniu się we FreeBSD wpisujemy komendę:

mysql -u root

2. Teraz Tworzymy konto root i hasło do MySql. Wpisujemy:

CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'Tutaj_wpisujecie_wymyslone_przez_was_hasło';

3. Teraz nadamy użytkownikowi root BARDZO ważne przywileje. Wpisujemy:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION;

4. wpisujemy quit i najlepiej teraz zrestartować serwer.

Teraz możemy zalogować się do bazy danych za pomocą loginu root i hasła, które ustaliliście w punkcie 2.

Opublikowano

to jest poradnik na nadanie przywilejow . ja przywileje nadalem na domysle haslo i usera, ale potem wszystko pozmienialem. teraz jak wlaczam serva to loguje sie przez swoje passy i tak samo w navi: mam swojego usera i do neigo haslo skladajace sie z liter i cyft <przeminenie>

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Najlepiej zmień przez konsolę hasło oraz login do bazy na taki, aby nikt się nie mógł domyślić. Użyj dużych i małych liter oraz cyfr = 99% szans, że nikt Ci nie wbije do bazy. Jak to zrobić? Znajdziesz w poradniku zrobionym przed użytownika Dawidson, mianowicie:

1. Po zalogowaniu się we FreeBSD wpisujemy komendę:

mysql -u root

2. Teraz Tworzymy konto root i hasło do MySql. Wpisujemy:

CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'Tutaj_wpisujecie_wymyslone_przez_was_hasło';

3. Teraz nadamy użytkownikowi root BARDZO ważne przywileje. Wpisujemy:

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION;

4. wpisujemy quit i najlepiej teraz zrestartować serwer.

Teraz możemy zalogować się do bazy danych za pomocą loginu root i hasła, które ustaliliście w punkcie 2.

czlowieku czyli ja jestem ty m1 % ktory wie jak sie wbic bez bashpanela i niestety niewiem co zrobic zeby bylo 100% pewnosci

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png