Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Zmiana Wymaganego Doświadczenia Na Poziom

Arymanik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj udostępniłem Wam pliki serwerowe w pełni skonfigurowane i zabezpieczone, to teraz pora Wam pomóc z całą resztą :)

Zademonstruje Wam, jak zmieniamy wymagane doświadczenie na serwerze oraz jak je później wgrywamy do moich pliczków.

Dobrze pierw, musimy pobrać oraz zainstalować ten oto program:

http://www.speedyshare.com/files/25897976/MT2ExpMod_1.1.0.0.exe

Skan do Programu:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=6b7450ec99c6c646860b79715a50b460f00e0632c330edffe39413c284d98648-1293356008

Instalujecie go gdzie tylko chcecie, przez klikanie Suivant później Qui jeśli wyskoczy Wam powiadomienie że taki folder nie istnieje, znowu Suivant, odznaczacie wszystkie haczyki na końcu i klikacie Terminer.

Właśnie udało Wam się zainstalować Metin2ModExp.

Dobrze, pierw musimy połączyć się z serwerem przez protokół SFTP, do tego celu użyjemy programu WinSCP, lub FileZilla.

Wchodzimy do:

/usr/home/game/channel/

i kopiujemy do siebie na dysk ten plik

game

Dobrze, gdy mamy już plik game trzeba będzie go zmienić. Na swoim dysku kopiujemy go do katalogu, gdzie zainstalowaliśmy Metin2ModExp'a. Włączamy program klikając 2x na ikonkę MT2ExpMod, przy pierwszych uruchomieniu włączy się aktualizacja, zezwólcie na nią.

Gdy uruchomi nam się już program musimy kliknąć w "Options" oraz wybrać English tak jak na obrazku:

metin2mod1.png

Klikamy Appliquer i od teraz wszystko mamy w łatwym i zrozumiałym angielskim języku.

Dobrze, wracamy do zakładki EXP na górze

I uzupełniamy wszystko według tej tabelki Tabelka lub według swoich idei. A zmieniamy wartości klikając 2x klawisze na ilość wymagane doświadczenia i wpisujemy wtedy nową wartość.

Jeżeli chcemy zmienić maksymalny poziom robimy to tutaj(wpisując przy okienku Level Max swój maksymalny poziom na serwerze i klikając później change):

72710650.png

Dobrze, gdy wszystko pozmieniacie i będziecie chcieli zapisać plik klikacie w klawisz:

Save

Później w Save i właśnie zmieniliście Wymagane Doświadczenie na Serwerze!!

Etap 2: Instalacja

Łączymy się tak jak na samym początku przez protokół SFTP z naszym serwerem. Wchodzimy do katalogu:

/usr/home/game/channel/

I w każdym z katalogów:

First
Game1_1
Game1_2
Game1_3
Game2
Game69
Game99

Usuwamy stary plik game który kryje się pod nazwą odpowiednią dla katalogu:

First
Game1_1
Game1_2
Game1_3
Game2
Game69
Game99

Po tym wszystkim wgrywamy nasz zmodyfikowany plik game z naszego dysku do tych katalogów oraz zmieniamy im nazwę odpowiednio do używanego katalogu:

First
Game1_1
Game1_2
Game1_3
Game2
Game69
Game99

Czyli np.

Wgrywamy plik game do katalogu "Game2", zmieniamy w nim nazwę właśnie naszego wgranego pliku game na game2 i tak robimy z każdym z wymienionych katalogów.

Dobrze udało Nam się teraz wgrać plik Game na Serwer!!

Lecz musimy jeszcze nadać im uprawnienia, bo bez tego serwer nie ruszy.

Odpalamy putty, lub przez sam VPC, logujemy się na root i wpisujemy taką komendę:

chmod -R 777 /usr/home/game/

Po tym wszystkim możecie uruchomić swój serwer i cieszyć się nowym wymaganym doświadczeniem na poziom.

Tutorial by Aryman, specjalnie do moich plików. Wszelkie prawa Autorskie zastrzeżone zgodnie z Ustawą Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Jeżeli pomogłem daj +++.

Pozdrawiam Aryman

admin2r.png
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/160885-tutorial-poprawna-edycja-expa-na-serwerze/

mogę ci dać + na zachęte :)

@edit na życzenie:

Wiem, istnieje, ale opisałem specjalnie pod swoje pliki, a nie aby ludzie musieli się domyślać co i jak i co potem zepsuli bo serwer się nie włącza :P

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

ja to juz chyba widzialem ale za checi ze tak dlugo pisales masz +

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dobry poradnik, lepszy niż ten, co kiedyś widziałem, ale dlaczego dajesz nam link do starej wersji programu? Tu jest nowsza, co prawda i tak powinien się sam aktualizować, ale nie zaszkodzi, ściągajcie ze strony autora, a nie ze speedyshare'a :)

http://www.moustikk-tools.com/rsc/expmod/MT2ExpMod_1.2.0.0.exe

Opublikowano

Poprawka :

Lecz musimy jeszcze nadać im uprawnienia, bo bez tego serwer nie ruszy.

Odpalamy putty, lub przez sam VPC, logujemy się na root i wpisujemy taką komendę:

chmod -R 777 /usr/chome/game/

Powinno byc :

chmod -R 777 /usr/home/game

maly blad home zamiast chome

Opublikowano

a powiedz mi dlaczego np. w folderze "first" mamy podmienić plik game skoro ten zajmuję 50 mb + a tamten zajmuję 300 mb +

Jak mi to wytłumaczysz i powiesz że nic się nie stanie przez to to Ci dam + limit i 5

47a2cebcf2f4df95.png

Opublikowano

No ladnie wytlumaczone ale mogles dac jeszcze ilosc wymaganego expa od 1 lvla do 99 jak na plu

a Inni by sobie edytowali tylko:)

Opublikowano

a powiedz mi dlaczego np. w folderze "first" mamy podmienić plik game skoro ten zajmuję 50 mb + a tamten zajmuję 300 mb +

Jak mi to wytłumaczysz i powiesz że nic się nie stanie przez to to Ci dam + limit i 5

Zamieniasz w katalogu "FIRST" plik "FIRST" z nowym plikiem "GAME", zanim go tam skopiujesz zmień sobie nazwę:) na FIRST i wklej go do katalogu FIRST:)

Pozdrawiam Ary

admin2r.png
Opublikowano

Dziala ,o to mi chodzilo ;d caly exp przeedytowany ,dzieki za tutek...bardzo pomocny

zostawilem plusiki gdzie sie dalo^^

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

Dobre :)

I działa. Przyda się na servery pod exp

łapaj +

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po włączeniu tego exp moda wyskakuję taki błąd: http://img121.imageshack.us/i/bladdddkurwa.jpg/ ...

Proszę o POMOC!

Metin2 off od 2013r...

PiotrekBjs aka Sixer, Suxer, Sexer, Szafcia, SkyDeBrava, Yi, Barmanka, Woyanka, Neala, Loreal, Rumunek, GrubyCygan, Odetta, Kataleya, Feri, Lycosta, Menello, Salonga, DT, c0d3bL4cK, TurboTapczan, przehuYOU...

Opublikowano

a mógłby ktoś napisać jak na plikach mt2isgreat zrobić 255lvl? gdzie wkleić game?

• 2 miesiące temu...
Pasjonat
Opublikowano

chmod -R 777 /usr/home/game/

FlieZilla -> prawym na plik -> Prawa Pliku... (ostatnie) -> Okno wartosc numeryczna -> Wpisujesz "777"

Okar Pozdrawia ;]

Opublikowano

@UP

Zajmij się czymś ciekawszym niż odkopywaniem teamtów jakimiś oczywistościami :P

Opublikowano

Witam..., mam pewien problem..., a mianowicie chciałbym dodać 255lvl na serwer, co mam zrobić? :D

OCZYWIŚCIE SERWER NA PLIKACH ARYMANA

Jan Paweł drugi ukradł mi dziecko.

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

@aras

Pobierz game 2089 (kilka linków w dół w forum Tutoriale i Download) i w pliku config dodaj linijkę :

MAX_LEVEL: 99

lub inny, zależy jaki chcesz (max 250), na prawie każdym game ilość wymaganego doświadczenia na level do poziomu 99 jest taka sama jak na PL, wystarczy zmienić rate serwera w navicat'cie.

screenshot_10.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...