Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam pytanie odnoscie Usb.

Koles chce sprzedac mojemu kumplowi pewne informacje na dysku wymiennym USB (podobno zablokowanym) za 120$,a ogolna cena informacji nie jest warta nawet 5zl :D Poniewaz jak twierdzi sprzedawca to jedyny sposob przed kopowaniem programow,ktore objete sa tajemnica,czyli tzw-ym powielaniem.

Dowiedzialem sie z netu ze jedynym sposobem odblokowania takie blokady w usb jest format i utrata danych.

Zas z mojego punktu widzania wydaje mi sie to mozliwe do odblokowania.Myslaetm nad takimi sposobemi jak,ale moze sie myle:

Skoro usb jest zablokowane przed kopiowaniem recznym,a informacje da sie otwierac to gdzies musza sie jednak te dane wypakowac lub utworzyc jakis proces.Myslalem nad najprostszym programem jakim jest Deamon,ktory moglby utworzyc obraz plyty z portu usb lub w jakis inny sposob przechwycic procesy.

I teraz pytanie do was...

Czy ktos ma moze w tego typu sprawach doswiadczenie i moglby krotko objasnic w jaki sposob mozna temu zaradzic i czy moje poszlaki sa wlasciwe ?

Pisze tutaj za kumpla i nie dotyczy sie to mojej osoby,ale chetnie dowiedzialbym sie czegos nowego na ten temat poszerzajac swoja wiedze informatyczna :D

rocnl9.jpg..VS..14710213hn9.jpg
Opublikowano

Zeby to ja wiedzial o jakie dane chodzi....Wiem tylko ze to program ktory jest w USB i jest zabezpieczone przed kopiowaniem,dlatego kosztuje 120$ bo 100$ USB i 20$ program ^^

btw...orginalna gre chyba da sie normalnie skopiowac na dysk >,<

Slowa mojego kumpla:

no a usb ma taki suwak z boku

20:58:34

a oni tego suwaka w tym usb nie musza miec zablokuja wewnetrznie i koniec

20:58:46

mozesz tylko naciskac tamto exe co jest w srodku i nic wiecej

20:58:58

innego rozwiazania nie ma

20:59:30

albo leci w ciula

Inaczej tego wyjasnic nie umiem :D

Opublikowano

btw co kolwiek to znaczy danych z płyty nie można skopiować trzeba mieć od tego programy co do zabezpieczonego USB

gdzieś miałem napisane jak kopiuje się zabezpieczone dane

może zobacz na linux czy skopiuje

Opublikowano

Ok juz wszystko wiem :)

Wreszcie sie wygadal hehe .Chodzi o bota do Ksro

Pewna firma koreanska zajmuje sie botami do gier online m in. Silkroad (ksro,isro),produkujac wlasne usb z botem w srodku.

tzn ze usb jest fabrycznie blokowana lub tak jak pisal moj kumpel nie ma przelacznika w usb zeby go odblokowac.

Zrobilismy tak jak pisalem wyzej moim sposobem:

1.Przy odblokowanym usb utworzylismy .img z jakims tam plikiem

2.Przy zablokowanym usb utworzylismy .img z tym samym plikiem

Kiedy otworzylismy 1. w virtualu plik sie otworzyl,zas przy 2. wystapil nastepujacy blad :"wolumin, nie zawiera rozpoznawanego systemu plikow"

Hmmm, i co teraz?:D

Opublikowano

a ja cos takiego ^_^

na tej sronie co dales nie da sie otworzyc linkow :P

....aha trzeba sie zarejestrowac...

Zarejestrowalem sie i nic tam nie ma tylko jakis topik na temat bota :P

• Dodaj nową pozycję...